Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Imam enaki kotel ki dosega enake % kot ta z HT. To so samo neke blodnje na EKS. Eno leto je brez ,drugo pa z HT. Dobro ,da ko sem sam kupoval ,da je bil brez.
Objave: 124
Teme: 6
Ocena:
0
@homer. Torej ne smem omejevat max temperature vtoka vodev talno. Ince bo potreba bo sla not tudi cez 40stopinj?
Ocena:
1
Seveda se mora omejevat temperatura za talno gretje. Koliko je meni znano je 35°C vrh za ogrevanje. Za to rabiš primerno regulacijo ki je za talno ogrevanje. Me pa čudi to ,da se nekaj vgradi v hišo pa se o tem nič ne ve.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Sam sem mnenja, da je izkoristek z HT boljši. Pri ohlajeni peči, gorilnik kar nekaj časa deluje, preden se začne prenos toplote na ogrevalno vodo. To se najbolje vidi pri meritvah temp.dimnih plinov, ki so na začetku ogrevalnega cikla krepko preko 200 C, potem pa, odvisno od kvalitete samega kotla lahko padejo tudi pod 130 C, kar v praksi pomeni, dalj časa gorilnik deluje boljši je izkoristek peči. Z HT dosežeš to, da so cikli dogrevanja daljši in manj pogosti, posledično, kar velja za peletne gorilnike je tudi prihranek na el.energiji, ker se tudi gorilna svečka manjkrat vklopi.
Na drugi strani pa sam HT prinese nekaj izgub, zato je dobro imeti v istem prostoru STČ, ki nekaj te toplote pobere. Če pa se HT glede na prihranke zaradi boljšega izkoristka izplača glede na denarni vložek, je pa druga stvar.
Objave: 928
Teme: 24
Ocena:
0
[quote="zdravapamet"]Smrdo, bom najprej opisal kako si predstavljam tvoj sistem.
Centrometala ne montiram ne vem točno kako imajo to rešeno.
Izbira kotla ni ravno posrečena saj ima slab izkoristek na drva in pelete. Pa pustimo to. Grel BO.
Ampak tule nekje obstaja zapis da si montiral Centrometalove peči, ne... kakor koli, je sedaj tvoj paradni konj Valher... in če ne poznaš njihovih peči, oziroma kako imajo rešeno, kako lahko napišeš da imajo slab izkoristek ???
Ocena:
1
Pri meni je poraba(odvisno od kvalitete pelet) Genol 2,1/1 peleti /olje. Oljni kotel ima 96% potem ima moj CM 20kw malo manj. Zdaj pa ,da vidimo kdo ima daljšega. :lol:
Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
jani65,
nekaj šteje tudi ekološka zavest, in dokler ne bi bila cena kurilnega olja 10% od pelet nižja, mi tudi enourno vzdrževanje peletnega sistema na teden ne bi predstavljal problema.
Rajši kupujem malo dražje pelete domačega proizvajalca, kot financiram sranje in vojne, svetovnega naftnega lobija.
Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
smrdo,
ti je lepo homer napisal. Po napisanem sodeč imaš že leto dni montirano Wdc 20 vremensko postajo, katero moraš proučiti, naloga monterja pa je, kot je zdravapamet dejala, da nastavi, vsaj približke optimalnemu v okviru potreb objekta in poduči na katere parametre moraš biti pozoren.
Tudi, ko kupiš nov avto prečekiraš navodila za najbolj ugodno počutje.
Ocena:
0
Zadeva je taka da monter vse nastavil. Jaz sprasujem stvari kako in kaj naj naredim ce bi kaj spreminjal. Glede da pisete da bom moral poskušati mi monter nikakor ni mogel nastaviti optimalno. Sedaj sprasujem zadeve kako naj izvedem to poizkusanje. In zato ne rabim bolanih pripomb.
Ocena:
0
In se to. Vsak dela napake. Tudi monter lahko kaj narobe nastavi. In ce jaz preverim kaj je kaj in zadevo popravim (za to mores razumet zadevo).
Hvala za informacije.