Citat: kotel ne bo bolj topel kot je najbolj topla veja na razdelilcu.
V katerokoli dvižno vejo prihaja voda iz kotla, ki se v kretnici meša s povratno vodo iz ogrevalnih krogov (je hladnejša). Sigurno je v kotlu bolj topla voda, kot prihaja v posamezni katerikoli dvižni vod.
Pa bi ta kretnica lahko pomagala, da bi se moj elko gorilec manjkrat prižigal? :roll:
Imam namreč kotel z malo vode in talno gretje....
Povratek (30 C)zelo hladi peč in bi se tukaj malo ogrel
Zdaj pa že nakladate. Pri elektro grelcu pa število vklopov res nima veze in ne vpliva na porabo (ni prepihavanja, gretja itd) . Kretnica ne bo zmanjšala število vklopov, ker njen namen je drugačen :wink: . V kolikor želite manjše število vklopov, (ne vem zakaj bi to bilo pomembno) pa zamenjajte termostat s takim, ki ima večjo histerezo :wink: .
Merlin1 Napisal:Zdaj pa že nakladate. Pri elektro grelcu pa število vklopov res nima veze in ne vpliva na porabo (ni prepihavanja, gretja itd) . Kretnica ne bo zmanjšala število vklopov, ker njen namen je drugačen :wink: . V kolikor želite manjše število vklopov, (ne vem zakaj bi to bilo pomembno) pa zamenjajte termostat s takim, ki ima večjo histerezo :wink: .
Mislim,da boste tu rešili moj problem.Tudi sam imam namontirano takšno kretnico za eno ogrevalno vejo(prav takšna kot je na prvi sliki v postu) pod električno pečjo.Do sedaj še nisem kompliciral z elektroniko.Mojster mi je pustil odprtino za temperaturno sondo na povratnem vodu kretnice.Problem nastane,če se talno izklopi preko termostata v dnevni.Če vse skupaj stoji par ur in se kasneje pretočna črpalka vklopi preko termostata se peč ne vklopi,ker ni mešanja in zažene črpalko v peči šele tedaj,ko pade temperatura v peči in se le ta vklopi.Verjetno manjka temperaturna sonda,vendar ne vem kakšna bi morala biti in kako se vse to poveže,da bo delovalo.
Že vnaprej hvala za pomoč.
Lp.
Nič ne koristi,ker črpalko vklopi peč,laufa pa še dve minuti po izklopu peči.Ne ve m če to kaj vpliva,vendar sedaj opažam,da je kretnica narobe vezana(potrošni in kotlovni krog sta zamenjana) Ali to kaj spremeni stvar.
Ali je še potrebno za povezavo stenske peči na plin in kretnice z razdelilcem (kupil sem hitromontažni set za radiatorsko ogrevanje dveh etaž MHE) dodati kakšen del kot npr.: varnostni ventil, odzračevalni lonček, nepovratni ventil, lovilec nesnage, manometer....
ali se to samo poveže kot kaže pripeta slika in to je to?
zlabo Napisal:Mene pa zanima kaj je tule notri vredno 150€ ?
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")instalunichr("46")si/indexunichr("46")php?id=6294&c=148[/url]
Ker kot si jaz predstavljam sta tole dve cevi,ena cev vorlauf in druga rucklauf. Tole bi si jaz sam naredil...
To tudi mene zanima, ker kakor večina stvari, je tudi ta po moje fejst precenjena. Po drugi strani pa, če bi tole naredil sam, zadeve tudi za 1.500 EUR niti v sanjah ne bi prodal.
In za kaj bi ta razdelilec uporabil? Mnogi so kaj takšnega uporabili zelo neposrečeno in bi bilo veliko boljše, če ga sploh ne bi imeli.
To je obični razdelilnik, kot si pravilno razlagaš. Nobene umetnosti ni v njem, služi pa kot že ime pove, da razdeli ogrevalne zanke in nikakor NE služi kot kretnica.
Kupiš jih v različnih izvedbah, 2veje, 3veje, 4veje, itd, na katere potem ogrevalne sete samo priključiš s holandci. To gre seveda dosti hitreje. Ponavadi imaš v kompletu razdelilnik v izolaciji, z holandci in stenskimi nosilci.
Tako stvar lahko narediš doma, vzami dve cevi fi 60 (odvisno od vej), našvasaj dovodni priključek in na vrhu veje kolikor jih rabiš.
Ne kompliciraj glede cene, če ti je preveč pač švasaj sam. Ta je napram kakšnim priznanim proizvajalcem še zelo ugoden.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.