PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Plini iz greznice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glede na to da imate priklop na kanalizacijo, si je morda smiselno sposodit ali kupit eno potopno črpalko za ta namen in reč pretočiš v kanalizacijo.

Sem pa ravno na morju in na Pašmanu zjutraj ob kolesarjenju vidim lokalno podjetje za odvoz gnojnice kako pogumno prazni cisterno gnojnice proti morju. Sem reč poslikal in je model začel laufat zamano in upit pixxx ti maxxxxna....

Na žalost nisem bil pripravljen na fotografiranje in se ne vidi kako šprica... bom šel jutri spet Smile
Pred 10imi leti sem staro okroglo greznico predelal v triprekatno. Spucal sem jo sam ker je nitri bila še vsa gnila šolnga izpred 100 let. Pokrov sem imel odprt en tedne in dva dni vklopljen sesalec, ki je sesal zrak iz dna. Ob delu pa navezan na špago in še dodatni sesalec ki je pihal zunanji luft notr. In seveda zunanjega pomočnika. Če ti kaj pomaga izkušnja in preživel. Plato sem naknadno podru ker je bla narjena brez ene palce železa, prezidal s cegli, premazal s hidrostop in na novo zbetoniral plato s tremi pokrovi.
Ko boste "gnojili" vam mora biti jasno, da boste slej ko prej, to kar raztresete, tudi popili.
.nika, pronicljivo razmišljanje. Me veseli, da ti svoj "gnoj" bolj ekološko shranjuješ...

L.p., Kloko
Pozdravljeni
V takih primerih NOBENA maska ne koristi,ker če se naberejo plini je situacija taka:
-plini,lažji od zraka izpuhtijo skozi odprtino,in niso problem.
-plini,težji od zraka se naberejo na tleh,in izpodrinejo zrak torej ZRAKA TAM NI,in kljub
maski ni kisika za dihat,ampak je samo neuporaben plin.
Rešitev je,da iz tal odvedemo plin ven,torej neko cev do tal,in ventilator,ki bo pline,ki so težji od zraka po cevi izpihal ven,stran od odprtine.Ne samo do vrha odprtine,ker se zaradi teže lahko vrača v jamo,ampak stran od odprtine.
Ko izsesavaš slab zrak od tal,pa v jamo prihaja svež,zunajen uporaben zrak.
Za vsak slučaj s sabo vzemi gorečo svečo,ki jo držiš niže od glave,če sveča nemoteno gori tudi na tleh,to je znak,da je v jami kisik kljub morebitnemu manjšemu smradu.
Hvala za nasvete.
Greznica je rešena...pražnjenje in pucanje sem prepustil strokovnjakom... oprana in razmaščena z vodo pod velikim pritiskom ter z eno zadevo z veliko koncentracijo klora. Povedali so da je ta stvar bolj strupena kot tisto kar je bilo v greznici vendar hitro izpari, tako da smo v naslednjih dneh sanirali, vgradili kolena, premazali...greznica dela!
1 2
Iskanje po temi