PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Prestavitev radiatorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.

Se opravičujem. Na forumu sem nova in upam, da sem na pravo stran postavila vprašanje. Leseno steno (balkonska stena) bomo zamenjali s stekleno. Problem pa je radiator. Kako ga prestaviti s čimmanj stroški - blok, enocevni sistem.

Hvala za odgovor.
Najceneje bo, če ga sploh ne prestavljate. Radiator je z namenom ob tej steni.
No, to ni odgovor.......
Verjetno bo najbolje, da pokličete mojstra, da vam pogleda in da predračun.
Potem pa naj pride še eden in naj tudi da svojo ponudbo.

Vprašanje je namreč kaj ta premestitev še potegne za seboj (štemanja, morda razbijanje tlaka, zamenjavo ventilov, odzračevalmikov, ....)
Morda pa celo bolje zamenjati radiator. Verjetno je sedaj bil dolg nizek radiator, ob stranski steni, pa bi verjetno manj prostora zavzemal visok in kratek.

PS: tudi jaz ne bi gledal radiator pred stekleno steno.....
bi pa gledal rosenje šipe potem po vsej verjetnosti, ter imel slabo cirkulacijo toplote po prostoru. kot rečeno, radiatorji so na zunanji steni pod okni z namenom. v kolikor je prostora v tlakih, se zadeva lahko spravi v pod ali namesti kakšno nizkoprofilno izvedbo ipd, da ni moteče.
Zdravo.

Hvaležna sem za odgovore. Za lažje razumevanje prilagam fotografijo. Radiator bi prestavila na steno za rožo.

Takle mamo, če sami ne znamo.. :-)

Lp

Priložene datoteke
.jpeg   Radiator.jpeg (Velikost: 126,31 KB / Prenosi: 1950)
No, tam bi jaz dal visok radiator (dvojna višina obstoječega) in širine približno viola mizice.
Ker je priklop na levi strani radiatorja, je treba potegniti cevi vse do nove pozicije radiatorja.
Kako to izvesti nevidno ali čim manj vpadljivo je odvisno od montaže nove steklene stene in kako bo tlak (parket) zaključen. Če se stena ne bo dotikala parketa, bo tam itak treba zamenjati eno vrsto parketa, ali dati neko okrasno letev. V tem primeru se morda splača zarezati parket in cevi položiti v izrez.
Ko se bo stena podrla, pa se bo tudi videlo kaj je pod parketom (toplotna izolacija) in koliko je prostora za cevi.
Vsekakor bo potrebno odmontirati radiator pred montažo steklene stene.
@izotop
Radiator pod oknom bi rosenje šipe le nekoliko omilil.

Vzroki za rosenje so drugje:
- prevelika toplotna prevodnost zasteklitve
- prevelika vlaga v stanovanju

Za prvo je zdravilo v kvalitetnih oknih, za drugo pa v razvlažilcu in prezračevanju
Hvala za odgovore. Superca ste. :-)
Iz te pozicije radiatorja kjer je zdaj, je praktično nemogoče napraviti podaljšanje, ki bo nevidno oz. skrito. Te cevi gredo od razdelilne omarice pa do radiatorja v tlaku, potem pa so še med sabo povezani radiatorji po stanovanju zaporedno.

Sam imam v hiši identičen sistem z identičnimi ventili od Titana.

Ena opcija je dati na tej poziciji kolena in peljati obe cevi nad tlakom do želene pozicije. Grdo bo v vsakem primeru, pa še parket se zna uničit pri lotanju bakrenih cevi.

Druga opcija je pa poteg nove cevi od razdelilca dalje nadometno. Samo vprašanje kako so veje narejene. Če je vse samo ena veja, potem ta opcija odpade.

Moj predlog bi bil namestitev nizkega radiatorja na tleh, če zadeva res tako močno moti: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.napot.si/files/aklimat.jpg">http://www.napot.si/files/aklimat.jpg</a><!-- m -->

Edini strošek tukaj je nizek radiator in pa montaža. Še najceneje.
Dati steklo do tal in pred tega radiator?!
Čemu potem sploh to početje?
Jah čemu potem sploh steklo do tal? Da se strese čisto vsakič, ko zapre kdo vrata stanovanja?
vse se da, je pa treba naredit premišljeno vse skupaj.
Krena1 Napisal:Leseno steno (balkonska stena) bomo zamenjali s stekleno
Homer Napisal:zdravilo v kvalitetnih oknih
Naj bo vsaj trislojna.
Jaz bi se pozanimal o prostornini radiatorja, kupil potem volumensko ustrezno dolgo cev, pa jo dal zavit. Če že sedaj štrli iz tal centimeter, potem vseeno, če je cev do stropa. Sicer neugodno za čiščenje okna, pod tistim delom, ampak bi se cev pobarvala v uporabniku všečno barvo in ne bi bilo toliko moteče.

LP, steklenicka
LP, steklenička
Iskanje po temi