PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin ht80 16kw ali ctc Ecoair 415

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V redu. Zakaj potem nikjer ni omenjen v dokumentaciji? Ce bi bil toliko boljsi bi zagotovo tisti, ki bi to zapovedal imel boljsi trzni delez, ker bi njegovi istemi 'radirali' ostale. Ne vem, ampak vec kot ocitno ni nujno potreben, je pa blagodejno prodati se ta kos opreme in ga spromovirati kot cudez.

sassapo Napisal:Kako lahko nekateri trdite, da je zalogovnik bedarija ko ga nikoli niste imeli??
Vsaki zrak voda na tem svetu ki poganja radiatorje zalogovnik "paše" pa naj bo cenen kitajski izdelek ali vrhunska naprava z Emersonovim pogonom.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Te popolnoma razumem, da te ne zanima, če pa montiraš samo monobloke in ne delaš plinskih napeljav.
Vse o boljlerjih, zalogovnikih, načinih vezave, primerjave zrak-voda, voda-voda in COPih.

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/198850/hot_water_cylinders_buffer_tanks_heat_pumps.pdf">https://www.gov.uk/government/uploads/s ... _pumps.pdf</a><!-- m -->
Pa pri Daikinu bi se moral se zalogovnikom odpovedat (folkjevednomanjnaiven.press)

Homer Napisal:Te popolnoma razumem, da te ne zanima, če pa montiraš samo monobloke in ne delaš plinskih napeljav.

Verjetno nič, sam sfolgajo ocitno tezko - ocitno je velik bebcev (al kako nas ti oznacujes)...

zdravapamet Napisal:Bo pa kar drzalo da poskusa Daikin pridobiti nove monterje. Tudi jaz sem pred dnevi dobil ponudbo za izobrazevanje na Gorenjskem. V dopisu pise da bom imel veliko vec dela ko bom napisan kot monter na njihovi strani. Hvala, me ne zanima. Sam se vprasam naslednje. Kaj pa je narobe s sedanjimi monterji?
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
telmos Napisal:
sassapo Napisal:Zanimivo je kako ste nekateri lastniki naprav zrak voda brez zalogovnika na radiatorjih prepričani v svoj prav. brez zalogovnika delujejo vse naprave, tudi on - off (kako pa sicer deluje oljni gorilnik?)
Da nima smisla prepričevati prepričane, je tako jasno kot beli dan. Edino kar mi je zanimivo! Kako lahko nekateri trdite, da je zalogovnik bedarija ko ga nikoli niste imeli??
Vsaki zrak voda na tem svetu ki poganja radiatorje zalogovnik "paše" pa naj bo cenen kitajski izdelek ali vrhunska naprava z Emersonovim pogonom.
Ej ne ga lomit. Tudi plinska in oljna tehnika je šla z razvojem v prilagajanje moči potrebam in pogojem z modulacijskim (inverterskim) delovanjem. Veliki oljni in še posebej plinski gorilniki so prav v izogib prepihovanju že od nekdaj modulacijski, da sedaj o kondenzacijski tehniki sploh ne razpredam, saj brez modulacije ne obstaja. Tako šparajo na porabi, zalogovnikih, masi in volumnu kotlov.... Zato raje ne v sfere, kjer nisi doma.

Nočeš razumeti! Jasno, da večina novejših pa tudi nekatere starejše kurilne naprave delujejo modulacijsko. Primerjava je bila zgolj karikativna. On - off toplotna črpalka in navaden oljni gorilnik. Hotel sem samo povedat, da tudi On-Off
toplotna črpalka na radiatorjih deluje brez zalogovnika, včasih morda celo bolje kot kakšen inverter spodnjega razreda. Dejsvo, ki pa ostaja! Nobena še tako čudežna elektronika ne more nadomestit mehanike :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
zdravapamet Napisal:Poglej si Weishauptov kondenzacijski oljni kotel. Tehnika, ki se ji klima TC v vseh pogledih lahko le priklonijo in cudijo. Zivljenska doba vsaj 30 let. Emisije globoko pod zakonskimi. Poraba zelo nizka. Z lahkoto konkurira (vseh 30 let) vsem klima TC na vseh objektih..
Kaj vse ne prečitaš na tem forumu. In to ne od uporabnikov, pač pa od nekaterih monterjev :roll:

Eni lahko še naprej nabijate o superiornosti on/off,
dejstvo je, da ga bo doletela enaka usoda, kot nekoč zveličavni sistem 'pumpa diza'.

Pa tisti zapis o on/off TČ na radiatorjih, da tudi lahko delajo brez zalogovnika :mrgreen:
Nepisano pravilo v tehnologiji je, da če te (več) nihče ne kopira, nisi 'up to date' ali pa nekaj ne štima.
Danes to velja za on/off, pred cca 10 leti pa za na Balkanu še danes opevani WV PD [url=httpunichr("58")//www2unichr("46")autoportalunichr("46")hr/201001077282/Nove-tehnologije/Masivan-tehnoloski-zahtjevan-i-skup-a-tesko-se-kombinira-sa-4-ventila-po-cilindru/menu-id-72unichr("46")html] link[/url]
zdravapamet: jaz da delam v JU? Hehe, ze 20+ let imam svojo firmo (se ne ukvarjam s tvojim poslom) in zaenkrat (tok tok) se prezivljamo, kot je potrebno. Tudi ekonomist nisem, se ta udarec Smile In na tvojem podrocju se nimam kaj s bosti s tabo. Vidim(o) samo, da to, kar tako vneto pridigas, ne drzi ravno. Ce tega ne mores sprejeti, tvoj problem. Drugace si pa poln samohvale, poleg tega pa pretezno se kurcas kar ni po tvoje. Pa povej, ce mogoce ni res tako?

Tako da vso sreco pri prodajanju zalogovnikov, monoblokov tudi razteznih posod, kakorkoli napolnjenih - nasa je tako kot mora biti. Lahko pa se kaj vec napisem, vendar par postov nazaj sem jaz tebe pozval na odgovore vprasanj, ki so se pojavila kot posledica teukajsnje debate, mislim, da jih se nisem docakal. Pa saj niti ne rabis odgovorit, ker poznam stil in poanto tvojih odgovorov...

In brez zamere, za razliko od tebe, sam od tukajsnjih debat materialno nimam nic, zato tudi pisem malo bolj odkrito in predvsem brez olepsevanj (tako pocetje ni fer do drugih, ki racunajo na korektne podatke). Se vec, mislim, da nas je vecina tukaj taksnih - pisemo na osnovi lastnih izkusnj, neobremenjeno. Ravno tako: kaj smo mi krivi, ce se nase izkusnje razlikujejo od tvoje 'profesionalnosti' oz. pisanja?

Pa lep vikend!
zdravapamet Napisal:Regulator tlaka nastavljen na 3 bar rad pobegne na 3.5 bar.
to ne drži (pri meni) sem zamenjal 3 ventile v 22 letih....če je naštiman na 3.5, takšen je tudi tlak v sistemu KO NI NOBENEGA ODJEMA

zdravapamet Napisal:Ko odpres toplo vodo tlak pade na cca 2 bar zrak pa iz posode izrine....
Opisano velja za bojler 300 l in raztezno posodo 24 l.
to drži kot pribito, ampak v primeru recimo kot pri meni, ko imam tlak v sistemu 3.5 bare, raztezna pa 3.3 bare
PS. je pa 200 lit. bojler in 18 lit raztezna

ti si napisal, da tlak v sistemu 3 bare, raztezna na 4,5.... Idea tu ni potrebno nobeno odpiranje vode_raztezna je vedno prazna....ko gre vse skupaj preko 4.5 bara, le ta začne delat to, čemu je namenjena.....pri meni ali tistih ki majo enak tlak v omrežju in expanziji(nič narobe) le ta začne "delati" praktično takoj...

zdravapamet Napisal:Pa napisi ti gospod ekonomist kako je prav. Oba naju vsak, ki tak sistem ima z lahkoto preveri.
Ti predlagam, da pustis sigurno sluzbo v javni upravi in odpres Instalacije Polde s.p. Stranke bi ti glede na komentarje morale jesti iz rok. Vse kar pises bos lahko
površen si "stari" površen... :roll: :lol: (slabo/površno bereš_ne veš kdo je kdo)....Polde je elektronik/elektrotehnik, če se ne motim oz. nekaj v zvezi s tem...jaz pa sem tisti "gospod" (vendar še vedno ne tako velik, kot ti... :mrgreen: )
"zdravapamet"
Hvala da si vzel čas za nas!
Praviš "Zbiratelji" strankam?
Kaj si potem ti?
Morda prodajalec starin.
Maš težave z lastnim egom?
Le zakaj nadimek zdravapamet?
Da morda podzavestno ne čutiš oz. celo v sebi veš, da ti je mogoče nekoliko manjka?
Ne glede na zgornji komentar ti iskreno privoščim še naprej uspešno in pedantno delo, kar je po moji nestrokovni oceni razvidno iz tvojih priloženih fotk, ne pa tudi iz vseh komentarjev.
zdravapamet Napisal:Saso. Tlak za regulatorjem 3.5 bar. Tlak zraka v posodi 3.2 bar. Voda ti zabije posodo ze brez ogrevanja.
...kaj pa takrat, ko je odjem? Itak veš (si napisal na prejšnji strani) tlak, kot točiš vodo pade za cca 1-1,5 bara.....hop cefizelj_raztezna se sprazni. Pri meni 11 pip vroče vode zvezanih na ta edini bojler....vsakih 10 minut nekdo odpre pipo in to seveda vročo (3 osebe, občasno 4 porabimo med 20 in 25m3 komplet vode: katastrofa, kolk malo porabim elektrike, toliko več vode :mrgreen: )
zdravapamet Napisal:Saso. Tlak za regulatorjem 3.5 bar. Tlak zraka v posodi 3.2 bar. Voda ti zabije posodo ze brez ogrevanja. Vsak regulator pobegne. Tudi najdrazji. Zakaj si ze menjal 3 regulatorje? Imas pa verjetno Unitasov varnostnonepovratni ventil , ki ni 100% nepovratni. Tukaj se tlak v bojlerju prenese na celotno vodovodno omrezje. Ko ti bo Hidrovod menjal stevec in vgradil se nepovratno loputo pa bo veselja pri tvojih nastavitvah konec. Luza na luzo.
brežice_mesto z najbolj trdo vodo v slo......priznam, enega sem zjebal sam(in ni bil pocenski) "šlatal" sem, brez da bi zaprl vodo in sprostil vzmet, ta tretji "fini nemški" pa dela že par let, tudi manometer na njem dobro kaže...

tlak se je prenesel na vodovodno omrežje nekoč(iz tega razloga je bil takrat tudi bojler montiran brez varnostnega ventila, lahko bi kdajkoli sedaj cviknil dovodno cev in ga vtaknil vmes, vendar nobene potrebe, 10 minut dela pa par € stane)....že kr nekaj let imamo tak števec, ki ne dovoli(mislim, da je to že zakonska odredba izpred par let) rinjenja vod nazaj v sistem.....in kot sem že tudi napisal - med 7 in 8 barov je v Brežicah preko noči, ko ni nobenega odjema.....
Luže ni, bo pa, ko mi bo (tako je @ Merlin) napovedal razteplo bojler (pa še parim tukaj, ki nimamo vranostnega ventila)še dobro, da to ne bere žena, že tako jo je plina strah, sedaj pa še ta "pošast" v kurilnica, pa že 20 let mimo hodi in pozimi perilo obeša 1/2 metra stran :lol:

in na koncu prijateljski nasvet: sprejmi ponudbo Daikina.. :wink:
Zdravapamet: glej, z mano se sploh ne rabis obremenjevat. Rade volje s tabo spijem deci, dva in recem kaksno o ogrevanju, nobenga problema. Mogoce mi katera od tvojih razlag odpre oci, ravno tako mi ni problem priznati, ce se motim. Pisem samo to, kar imam, kar vidim in kar mislim, da ne drzi. In se enkrat: nisem kriv, ce je moja izkusnja drugacna od tu opisanih. To je vse. Drugace sem moj sistem tukaj dodobra opisal in pofotkal, samo trenutno se mi ne da iskati konkretnih postov, zjeban od betoniranja komaj cakam da grem v postlo - je pa vse opisano v Fujisu Waterstage temi.

In se enkrat, ne rabis me resno jemat. Si pa lahko 100% preprican, da se ne lazem in da kar napisem drzi - ne gre za neko kontra podjebavanje za vsako ceno. Zdaj ce to upostevas ali ne, je seveda tvoja odlocitev, vedi pa, da s takom pljuvanjem, ki ga izvajas nad dolocenimi modeli, najprej in predvsem sebi delas skodo. Zdaj lahko tudi koncava najino debato, ker roko na srce, ne koristi nikomur. Ti si na svojem, jaz pa na mojem bregu. Meni je popolnoma ok, ne morem pa preko takega pljuvanja zadev, katere vidim, da so drugacne kot jih opisujes (in pri tem nisem edini).

Pa veliko srece se naprej!
Citat:Bom definiral besedo *zbiratelji*.
To je nekdo, ki pokliče 10 monterjev in vsem naklada, da ga zanima samo kvaliteta. Seveda je iz njegovih besed razločno, da je kvaliteto pripravljen plačati. Vse kliče tudi večkrat in izsiljuje za ceno, ki ni realna. Na koncu vzame najcenejšega ponudnika saj za kvaliteto itak ni nikoli imel denarjaTu bi zgolj dodal, kot sem že pisal pogosto
Ob tole se obregnem tudi sam...ne glede na tip ali firmo TČ velja tudi za mnogo monterjev...., čeravno lastim eno izmed teh , ki jih montiraš...
Sicer že pisal : ko sem se odločil za firmo so cene bile zelo različne z ne omembe vrednimi razlikami materiala oz. cene le tega. Najbolj so izstopale tiste iz naslova dela (par tisočakov!). Najdražji si je res vzel cajta za ogled, da smo ga pogostili že z malico..., najcenejši niso niti videli objekta in upali garantirati ceno :!: :?: Idea
Najdražji me je nato moril naj se hitro odločim...ker potem ne bo imel več časa...naj ga porabi drugje... :mrgreen:
Naj-naj cenejši pa pošiljal mejle , da če se ne odločim zanj, se mi bo zgodilo to in to :roll: :twisted: , enkrat sem ignoriral, drugič sem mu odgovoril z podobnim tonom, ter je odnehal :lol: in tudi to se žal dogaja...
Pri cenah se rad držim povprečja , ne glede na firmo ali izvajalca :wink:

P.S. 5ponudb, dva ogleda , tretji prepričljiv na daljavo glede vedenja in cene; najcenejša, ne hvala...
Kompakt verzija arhitekture TČ je cenejša, kot split.
Ljudje kupujejo kar je cenejše, kar velja tudi za švaba
-ta še pri pivu največkrat kupi tisto, ki je najcenejše in pri tem gleda na vsak cent.
Da o zanesljivosti elektro omrežnih sistemov pri nas in pri njih raje ne razpravljamo (kompakt bolj ranljiv).
Toliko o trendih.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi