zdravapamet - ok, prosim komentiraj tole:
FUJITSU Waterstage 11 (inverter) na radiatorjih (predimenzioniranih - sem pretiraval, vendar se mi je zdaj vrnilo), dela bp oz. toplo je, prezadovoljen. Videno brez problema delovala od -15 do +10. Pri temperaturah nad 0 sicer taktira (ko preseze setpoint se ugasne za 15 minut, nato ponovi vajo - podobno kot pocnejo vse tvoje ON/OFF, resda v daljsih casovnih intervalih). Pod nulo zacne delati v eno, prekinjajo jo samo se obcasni defrosti, kateri so pogostejsi do -3, nato se zredcijo in zadeva prede. Mrzlo ni NIKOLI!
Pri starsih caka Waterstage 10, ravno tako na radiatorjih, zeleznih, predimenzioniranih (vsa cast starsem za to, nimam kaj oporekati). Vec o delovanju lahko povem, ko pride zima, ne dvomim v dobro delovanje.
Sosed ima on/off CTC-jko. Dela zanesljivo ze kar nekaj let (7 ali 8, ne vem zagotovo), ga je pa blo ze hudo strah, ko mu je pred leti v globokem minusu zmanjkalo stroma za nekaj ur. Zakaj? Vodna povezava... Ima pa 2000l zalogovnik, kateri mu zaseda lep kos kleti. Isto je na radiatorjih (manjsi kot recimo nasi) in par konvektorjev. Zaenkrat je zelo zadovoljen.
Vecina ostalih kar jih poznam (lahko recem 90%) ima inverterje, pretezno Daikin in Fujitsu. Vsi zadovoljni, vecina na talnem, ostalo radiatorjih. Tu na forumu mislim, da nas je vec z inverterji (veliko na radiatorjih), vsi zadovoljni, vsi na toplem. Zato me res zanima zakaj tako pljuvas? Koliko pokvarjenih inverterjev (teh, ki jih pljuvas) si videl? Vedno bolj se mi zdi, da si samo naucen in se ti tile nasi inverterji zazirajo v posel, zato taka obrambna reakcija.
Iskreno pa upam, da se zavedas, da to kar tako hvalis je stara tehnologija. Zalogovnik vec kot ocitno ni vec potreben pa ce se postavis na glavo. Nas je kar nekaj, ki v praksi vidimo, da je tako.
Ravno tako, ce bi zalogovnik res bil tako zelo potreben na inverterju, zakaj o njem nic ne pise v uradni dokumentaciji naprave? Ali smatras, da si pametnejsi kot tisti, ki so jo naredili?
In vsekakor glede na samohvalo, katere imas za izvazat, mi se vedno ni jasno tisto glede ekspanzije? Ocitno res vec ves od vseh ostalih...
In seveda, bodi v miru... zelim samo izvedeti odgovore na postavljena vprasanja, ker glede na vse videno, prebrano bi res vedel kaj je tisto, kar ne vem, da tako mimo sekam. Dokler ne izvem, verjamem videnem / dozivetem.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>