PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Premogovi briketi rekord

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Ker je kurilna sezona skoraj pred vrati sezanimam za nakup premogovih briketov Rekord. Z njimi bi kuril samo kadar nas ni doma in preko noči, sedaj pa me zanima koliko časa žari en briket premoga. In koliko jih je v paketu.

Hvala za Vaše odgovore
SEm slišal ,da so briketi REKORD svetovni prvaki v dolgem gorenju.Skor kot oljimpijska medalija.Kupiš tri torbe in je .Do konc maja gorijo, pol pa je itak že junij.Junija pa ni več za kurit in ti trije ali štirje briketi ostanejo še za druge pol zime.(nasmeh)
Resno me zanima
Čez palec gorijo kakšne 2 uri, vendar potem ostane ca 30% nekega peska za njimi. V glavnem nisem bil zadovoljen, preveč ostankov po kurjenju.

Raje dam gor debelo bukev, gori 2 uri, nato še vsaj uro žerjavice in skoraj brez pepela na koncu.
Jaz sem preizkusil enkrat in nikoli več, kuril v kaminu za preizkus. V bistvu gre za premogovni prah, ki je stisnjen v briket. Za tem prahom ostane ogromno saj. Gorelo je par ur, nič več in stalno mora goreti z velikim šusom, ker je zadeva preveč kompaktna. Če samo tli, pa ne da od sebe nič.

Če že, potem veliko raje nabavi pravi premog v kosih, ne predelanega.
Iskanje po temi