PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri PWM regulacija motorjev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zakaj taki enostavni pumpi ne pustite, da deluje tako, kot ji je namen namenil proizvajalec? Vsako drugačno obratovanje omenjene črpalke ji le skrajša življenjsko dobo. Pretoke se rešuje bodisi z črpalkami drugega tipa ali pa z krmiljenimi ventili. Igračkanje vse skupaj.
Na ful bi mi letno sončna črpalka pokurila dobrih 100kWh več + drainback sistem pri polni moči premeša vodo + pri nižjih obratih prej segrejem vodo. Črpalka mi že dolga leta pretežni čas dela na cca 100V, brez sitnosti. Sedaj bom reguliral še črpalki za radiatorje, da mi ne bo razslojevala zalogovnik.
Da bi pa Alfo s krmilnim vhodom kupoval pa nisem zmešan, v 30 letih ne bom toliko privarčeval, kolikor jo cenijo.
Glede življenske dobe pa vem, rotor mora plavati na vodni blazini.
Zadnjič sem probal kako je s tem pri IMPjevi. Zanimivo, ko napetost znižam na cca 90V, se pri odprtem čepu zasliši (verjetno) drsanje osi rotorja, ko čep počasi zaprem, da se iztisne zrak, pa drsanja ni več in ga z dodatnim nižanjem napetosti ne morem povzročiti, tudi če poslušam prek izvijača med črpalko in ušesom. To mi je ful čudno.
1 2
Iskanje po temi