PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Električna razvodna omarica - TEM ali Hager

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Je kakšna pomembna razlika med električnima razvodnima omaricama proizvajalcev [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")internetnatrgovinaunichr("46")com/omarica-podometna-vrati-hager-4x12m-po-p-3369unichr("46")html]Hager[/url] in [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")elektrotrgovinaunichr("46")si/razvodna-omarica-mo-48-8-rb23-u]TEM[/url]? Karkoli, kar bi opravičevalo razliko v ceni?
Nevem kakšna je razlika, mi je pa električar priporočal naj vzamem Hager. Jo bom naročil še danes.
Te od Tem-a ne poznam; izgleda v redu, le da se premalo vidi. Hager je preverjeno v redu, tako da po želji. Preveri če moreš v živo (npr pri Hagerju lahko tudi kiksneš malo z globino in linijo, pa je okvir prilagodljiv. Kako je pri omarci z linka Tem pa ne vem).
LP,
Samojed
Od TEM-a je tudi jaz ne poznam. V bistvu ne vem, zakaj je nisem naštudiral 2 leti nazaj, ko sem delal inštalacije, ker zgleda dokaj spodobna.

Jaz sem sicer vzel Hager. Predvsem razmisli, če bo 48mest dovolj. Pri teh stvareh od viška res nikoli ne boli glava. Jaz imam npr, noter razne napajalnike za el. ključavnico, domofon, avtomate, celo zaključek optične napeljave,...

Hager v osnovi nima ključavnice v kompletu. Ima pa nalepke za označevanje (ampak to imajo najbrž vse). Po opisu sodeč imata obe zraven ves potrebni material (sponke,...) Pri Hagerju se le-te na spodnji strani sicer nekoliko nerodno zataknejo, ampak ko so na mestu, stojijo.
Čeprav sem zagovornik Tem-ovih proizvodov bom na tem mestu dal nedvomno prednost Hager-jevi omarici. Iz prakse in izkušenj. Zakaj? Po vzidanju (zagipsa, zapurpena ali na drug način fiksira se le bočne robove) se zgornji in spodnji rob omarice pri Hagerju odstrani. Omarica ima na dnu robov pripravljene zatiče za fiksiranje cevi, katere se z vezicami enostavno priveže na mesto. Velika prednost, da ti potem, ko cevi pokrajšaš (porežeš) katera na more pobegniti za rob omarice. Plastika na zgornjem in spodnjem robu z lahkoto obreže in prilagodi številu cevi. Rob se nato porine nazaj v omarico (klik sistem) in se ga še dodatno učvrsti z dvema že pripravljenima vijakoma. Nato se zazida še zgornji in spodnji rob ali pač samo enega, odvisno od instalacije. Zbiralke PE in N so izvedene brezvijačno, vodnik se odizolira 12mm in se ga preprosto porine v zbiralko. Ker standardi priklopov močnejših porabnikov z uporabo tega sistema priklopa ne dopuščajo imajo zbiralke pripravljene še vijačne spoje, ki dopuščajo priklope vodnikov tja do 50mm2. Zbiralke se lahko montira na poljubni rob omarice tako zgoraj, spodaj ali levo ali desno. Omarica ima priložene tudi bočne urejevalce ožičenja (držala za vodnike). Med vrstami varovalk je res veliko prostora, ki omogočajo lahko delo in priklope vodnikov na varovalke in montažo faznih zbiralk. Montažo vrat razdelilnika kljub odstopanjem pri vzidavi omarice same tako po globini kot tudi če je omarica vzidana nekoliko postrani (čeprav ima omarica serijsko vgrajeno vodno tehtnico - vaservago) je pa omenil že Samojed. Pa še ena malenkost: omarica ima priložene šablone za pomoč pri izrisu velikosti odprtine za vzidavo in že pripravljen kartonasti pokrov, s katerim se razdelilnik prekrije pred ometavanjem, kitanjem...
Okrog ključavnice na vratih: če jo želiš imeti jo pač dokupiš za par evrov. Običajno je ključavnica na vratih pri vseh proizvajalcih razdelilnikov stvar dokupa in ne serijske ponudbe. Koliko je pa po hišah razdelilnikov zaklenjenih? Zanemarljiva podrobnost.
Kar se mene tiče je izbira razdelilnika jasna že vnaprej. Ko bodo naredili boljšega in bolj praktičnega se bom morda takrat odločil zamenjati ponudnika. Tista nekaj višja cena je zanesljivo opravičljiva.
Naštel si prednosti za štromarja, da bo porabil manj časa in več zaslužil pri stranki.

A je tudi za stranko kakšna prednost?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Hvala za koristne informacije - to me je zanimalo. Pa upam, da gospodje iz TEM-a to preberejo, ker bi rade volje kupil njihove omarice, pa jih očitno ne bom.
Arbajter, ko si našteval, sem se spomnil, da je blo vse našteto pomembno.

Edino kar je bilo malenkost problematično (ampak ne nerešljivo), da sem imel toliko dovodov različnih cevi, da so se jedva stisnili v pripravljeno odprtino, ki si jo omenil (plastiko je bilo potrebno porezati praktično do konca). Omarice so ožje od ostalih primerljivih, mi je pa ravno to omogočilo, da sem lahko dal dve eno poleg druge in ne porabil meter širine zidu, kot bi mi to vzelo pri Gewis-u.
@ndrey
Omarice obstajajo v vsaj dveh variantah: 12 ali 18 varovalk v vrsti. Drugače pa ima Hager možnost uvoda cevi v omarico tudi z boka, je sicer malce bolj tečna vzidava omarice, ker si moraš pustiti pri vzidavi prostor za cevi (vzidaš in fiksiraš jo lahko zgolj na vogalih) ampak kjer je volja....

Fery
A je z tvojimi okni kaj drugače kot z mojim štromom? Ajde, fer in odkritosrčen odgovor? Vedno bom gledal, da posel naredim če se le da vrhunsko. Mislim da je pri tebi popolnoma enako. Glede na dejstvo, da je sestava skupne cene razdeljena na materialne stroške in urno postavko in da ta slednja zavzema že zajeten kos skupne cene, se verjetno niti ti ne ogiblješ uporabi materialov, ki omogočajo hitrejšo in vsaj enako kvalitetno vgradnjo. Če pa investitor škrtari, pač vzameš slabši material, v mojem primeru razdelilnike, stikala ipd, v tvojem pa slabša okna, vrata....Zato pa so ponudbe in opcije v ponudbah, se ti ne zdi? A ti je dolgcajt ma dopustu, da si se takole "spotaknil"?
Hmmm, dopust!?
Vsak dan, ampak šele po sedmi zvečer. Ali pa še kasneje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Fery Napisal:Naštel si prednosti za štromarja, da bo porabil manj časa in več zaslužil pri stranki.

Prednost stranke je v vizuelni lepoti,še posebej ko jo odpreš Wink

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")najdiunichr("46")si/?1R/YP/22NzvRWV/fotografija0207unichr("46")jpg]KLIK[/url]
Fery Napisal:Naštel si prednosti za štromarja, da bo porabil manj časa in več zaslužil pri stranki.

Ne boljše je prišparat 10 evrov pri omarici pa da se električar jebe.
Fery
evo da ne boš v prazno mlatil:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://shrani.si/f/2t/ft/1hYoTBBF/img4515.jpg">http://shrani.si/f/2t/ft/1hYoTBBF/img4515.jpg</a><!-- m -->

Samo ena od mnogih ! Ti nalimam še kakšno, ali pa deset njih?
Lepo izvedeno. Kaj vse vidim in najdem na terenu, ko bi vsaj od daleč bilo podobno temu!
LP,
Samojed
Hager ima tud en svoj programček, kjer se da na enostaven način s simboli izdelat oznake oz. nalepke za vsak element omarice posebej. Če uspem slikat svojo omarico, prilepim izdelek.
1 2
Iskanje po temi