PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Klima spet nekaj novega

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tega za prebiranje je preveč. namreč me nekaj zanima. Sedanje klimatske naprave - klime so več ali manj vse energetsko varčne, seveda tiste na katerih je označeno da imajo hlajenje in gretje v energetskem razredu A** ali vsaj A*. Trgovci, tržišče in vsi.... ostali ne vem zakaj zagovarjajo Mitshibishi in Panasonic vendar so tudi druge klime. Ne vem kaj je narobe z klimami Coolwex, Gorenje, Beko, Samsung, Blaupunkt... Poznam energetske razrege, glasnost delovanja v DB, področje delovanja v plusu in minusu, kvadratura hlajenja, garancije, zagotavljanje rezervnih delov... Vem tudi to da se firma drago plača. Vendar še vedno ne vem in nihče mi ne zna razložiti in po kmečko povedati v čem je razlika med klimo Panasonic in Gree in ostalimi v predpostavki da imajo vse klime enake oziroma vsaj več ali manj enake specifikacije ali lastnosti.
Namreč kupil bom klimo ma vseeno mi je znamka, važno mi je da mi dolgo in dobro služi, zato me prepričajte za katero je pametno odšteti denar. (Kupujem klimo ER A+ in primerne moči).
Meni se zdi da obstajajo 4 firme (blagovne znamke) za kompresorje, ostale firme (blagovne znamke) kupijo kompresor npr. od Mitshibishija, naredijo škatlo, elektroniko nabavijo in nalimajo svojo blagovno znamko pa v prodajo.
Nimajo vsi denarja za izdelavo oz. razvoj kompresorja.
Ne dolgo nazaj je glede kompresorjev napredoval Panasonic,od tod tudi pohvale teh klim.
Po moje so vse danes vrhunske.
Zakaj bi te morali pa mi preprič(ev)ati?
Še že ničkolikokrat napisano znova ponavljat, tebi se pa ne ljubi niti eno urco prebirat že napisanega, pa si ustvarit sliko?

Tvoja pamet, tvoj denar, tvoj morebitni zajeb.
Menda si polnoleten in sposoben sam sprejemat odločitve...
Js mam mitsibishi in je zunanja neslisna, sem pa slisal matrix zunanjo in ima 150 decibelov. Je pa pol cenejsa matrix...
Kolikor za klimo daš, toliko praviloma dobiš ne glede na znamko! seveda to ne velja za cenene no name izdelke kateri se prodajajo v različnih cenovnih razredih odvisno od nalepke firme ki jo krasi. V višjem in premium razredu še vedno vodijo renomirane firme. To pa ne velja za nižje cenovne razrede, kjer je pravilno izbrano nezveneče ime praviloma kakovostno više.
Beri... Največji proizvajalci kompresorjev so danes kitajci, kateri se vrtijo tudi v zelo zvenečih imenih klim. GREE je npr. izdelal in patentiral dvostopenjski kompresor kateri omogoča gretje do - 30°C brez padca moči do - 20°C.
Seveda je v nižjem (kitajskem) razredu tudi veliko klumpa na kar je treba paziti pri nakupu.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
No letos smo zamenjali že samo 6 no name kitajskih klim kupljenih po raznih Šparih. Največ krat je poceni klima najdražja!
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Beri Napisal:Ne dolgo nazaj je glede kompresorjev napredoval Panasonic,od tod tudi pohvale teh klim.
sigurno ja :lol: odkar mu je Gorenje partner, se je Panasonicu rejting dvignil... :mrgreen:

Ma pri teh Panasonicih nikoli ne veš, kaj si kupil_včasih še 100%-ni original ne dela kak treba, support majo pa itak za čisto 0
telmos Napisal:No letos smo zamenjali že samo 6 no name kitajskih klim kupljenih po raznih Šparih. Največ krat je poceni klima najdražja!
glih Šparova serija Panasonica od kako leto nazaj je katastrofa.....ne vem s katerega odpada so ji pobrali....
Kar se tehničnih zadev tiče, sem s Sparom že davno razčistil. Njihov nabavni oddelek za tehniko nima pojma.

Proč vrgel: brivnik, električni pekač za čevapčiče, pokrove koles (radkape), ponev, pa še kaj bi se našlo... pa zlil v odtok liter in pol rdečega vina, ki ni bilo primerno niti za kuhančka.

Glede hrane se je treba le izogibati najcenejšim zadevam. Ostalo funkcionira, če nas le ne moti opletanje s karticami in kuponi. Grem pač v Hofer in Lidl, kjer ne spremljajo, kaj kupim in požrem...a le če plačam v gotovini.
V 10 letih sem zmontiral 150-200 Panasonicov, od tega sta bila samo 2 kosa model najnižjega ranga "U", ostali večinoma PW, RE in nekaj E. Na enemu je crknil kompresor, za drugega ne vem.

Ostale okvare (pustmo zdaj kondenz, preperela izolacija, itd.):
- 1x zunanji ventilator (inverter, po cca 5 letih)
- 1x kompresor, vendar je ta klima delala 24/7/365 v zelo malem prostoru, kar pomeni, da se je nonstop vklapljala in izklapljala
- 3x IR sprejemnik (v garanciji, crknilo po cca 3 dneh delovanja - zgleda da slaba serija).
- 2x dobil poškodovano notranjo enoto (embalaža je bila bp), ki mi jo je dobavitelj zamenjal
- po 10 letih začnejo počasi crkavati motorčki lopute (pobere zobnike), odvisno koliko so bili v uporabi

Za moje pojme je to dobra kvaliteta.

Zmontiral sem tudi še recimo 50 no-name kitajcev. Nekaj jih je že pocrkalo v 10 letih, ne morem pa rečt, da so masovno crkavali. Se pa vidi razlika v kvaliteti izdelave, ko imaš klimo pred sabo. Razlika je tudi v glasnosti in učinkovitosti (ampak če jo uporabljaš recimo 14 dni letno, to ni pomembno). Vendar kitajčki delajo. In noben me ne more prepričat, da niso vredni svojega denarja.
Tako kot pri vseh ostalih stvareh...kolikor si pripravljen dat toliko tudi dobiš.

Papir vse prenese.
Sam sem kupil Sharp za 650€ extremno ne zadovoljen, glasno, nedeluje pravilno, vcasih se prižiga 30min(za gretje). Po zimi če je vlage 90%+ mi po 30 min delovanja zamrzne in pol se samo vgasne, redko da se oddtali. Če bi kupoval bi kupil mal boljšo +wifi da ima možen vklop na daljavo. Ko mi ta dopizdi gre cez balkon
Pri klimah dajte upostevat: kupujte znamko proizvajalca nikoli trgovsko znamko!

Vse kar je trgovska znamka je slab poudarek na kakovosti tako izdelkov kot storitev, poprodaje, rezervnih delov ipd. Trgovci namrec izkoriscajo pogajalsko pozicijo in vsako leto tehtajo ponudbe razlicnih porozvajalcev, na koncu svoj prodajni program kombinirajo tako, da je njim najugodneje.
Zato boste kot kupec zelo tezko ali nemogoce nasli rezervni del za npr 5 let staro klimo.
Trgovska znamka pomeni vsi, ki imajo v ponudbo klime katerih ne proizvajajo, pa tudi ce je ta znamka znana po televizorjih, hladilnikih, brivnikih.. Ali pa se predstavlja kot proizvajalec.. Malo poglejte ozadje znamke in do kod sega..

Ce ne nima sedeza na kitajskem, japonskem ali v koreji, ze ne more biti proizvajalec!
Pri tem gre omeniti, da japonske firme nimajo proizvodnje na japonskem, da ne bo koga zavedlo, temvec na Tajskem maleziji, vietnamu..

Druga zgodba je s proizvajalci. Proizvajalec si za izdelke kateri so na trgu pod lastni znamko vedno prizadeva za kakovost - tako izdelkov, kot kakovost dela in storitev njihovih distributerjev. Ce distributer ne dela dobro, ga menjajo, dajo novemu moznost. In se nekaj je pomembno, vsak izdelek pod znamko proizvajalca ima sledljivost - ce boste cez 10 let rabili nek senzor ali motor za loputo na notranji enoti, boste na osnovi serijske stevilke naprave ta del tudi dobili.
Ce ne od distributerja, kateri je bil pred 10 leti aktiven, pa od novega - namrec proizvajalec se ne bo nikoli kar tako umaknol s trga, tudi ce prekine z distributerjem ali ce distributer prekine s proizvajalcem - vedno se bo nasel naslednik.

Pritrjujem pa temu kar pravi sassapo. Velika prednost na strani kitajskih proizvajalcev, ki ze v osnovnem rangu nudijo to, kar japonski nudijo v visjem (razlika vsaj 300 eur), poleg tega pa se daljsa garancija - kitajci 5 let, japonci 2 leti.
Srednji in visji rang sta tudi pri kitajcih nekoliko drazja, a nudita vec od japoncev, -20 ali -30°C gretje, A+++, wifi kot standard, vzdrzevanje nazivne moci cez skoraj celo obmocje od -20 do +50...

Ampak, kdor hoce znamko, bo kupil znamko in jo tudi placal, zadovoljen bo vsak s svojim nakupom, razen ce bo izbral res poden ali ce bo dobil slabega monterja.. Zajebancije na trgu vec ni, kdor nudi slabo robo pride na slab glas, kdor ne zna delat, ga noti distributerji vec nocejo za svojega kupca.. Ker na koncu, nezadovoljen kupec je problem uvoznika in ne monterja..

Kot komentar pred mano, da klima ne dela, ne odtaljuje ne vem kaj, je kriv proizvajalec, ne monter, pa tudi ce je napol prazna plina, ce je slabo povezana komunikacija..... No, dober servis uvoznika bi poskrbel, da tako nezadovoljnih uporabnikov ni..
Zaspanc Napisal:Zakaj bi te morali pa mi preprič(ev)ati?
Še že ničkolikokrat napisano znova ponavljat, tebi se pa ne ljubi niti eno urco prebirat že napisanega, pa si ustvarit sliko?

Tvoja pamet, tvoj denar, tvoj morebitni zajeb.
Menda si polnoleten in sposoben sam sprejemat odločitve...

Če ti moje vprašanje ni všeč ga raje drugič samo preberi in ne komentiraj ne bo smeti na forumu.

Kaj se tiče pa brskanja po forumih in neštetokrat napisanega pa rabiš kakšen teden da vse skupaj sklanfaš. Samo toliko.

Vseeno hvala.
g.o.dizzle Napisal:Pri klimah dajte upostevat: kupujte znamko proizvajalca nikoli trgovsko znamko!

V
Pritrjujem pa temu kar pravi sassapo. Velika prednost na strani kitajskih proizvajalcev, ki ze v osnovnem rangu nudijo to, kar japonski nudijo v visjem (razlika vsaj 300 eur), poleg tega pa se daljsa garancija - kitajci 5 let, japonci 2 leti.
Srednji in visji rang sta tudi pri kitajcih nekoliko drazja, a nudita vec od japoncev, -20 ali -30°C gretje, A+++, wifi kot standard, vzdrzevanje nazivne moci cez skoraj celo obmocje od -20 do +50...

.
Pa problem je ravno v tem, da je precej japoncev dejansko narejenih na Kitajskem.
Pri klimi prisegam na Mitsui, ker po 15 letih še ni nobena crknila. Zato tudi ne vem če jih še delajo :lol:
Pri Panasonicu pa so moje izkušnje drama. Prvi šok je že, ko zadevo odpreš in je notri lep napis: Made in P.R.C.
In potem ko crkne in pride del za tisto napravo iz, pazi tole: Hamburga - ugotovijo, da del ni mogoče zmontirati, ker je serija rahlo izvenserijska in so kondenzerji drugačni in ne pašejo...
Mitsui ni vec, bila pa je to Gree klima
1 2 3
Iskanje po temi