27.6.2016 ob 07:59
Pozdravljeni,
Imam vikend, ki je novogradnja. Zadnji del pritličja je klet, ki je delno vkopana v zemljo.
Lansko leto, ko še ni bilo fadsade, je bila temperatura v kleti sprejemljiva. To leto pa se je začel pojavljati kondenz, temp. je višja, notri je slab zrak.
Razmišljal sem o ventilatorju, vendar to verjetno ne bo rešitev.
Postavil bi notranjo klimo, ki bi klet nekoliko hladila in prezračevala. Klime z zunanjo enoto bi se rad izognil, ker je tudi pri nas vse več vlomov v vikende, kjer pobirajo predvsem tehniko,...! Z notranjo enoto bi to nekako skril.
Klet je velika cca. 8mX2,5m. V kleti imamo manjšo količino vina in ostale pijače, vendar nismo profesionalci
, zato bi tudi rad enostavno rešitev, ki bo funkcionirala. Tudi denarno bi rad dal za to povsem obrobno stvar čim manj. Rad bi le, da ima klima funkcijo timerja in dokaj varčna.
Kakšno notranjo klimo priporočate glede na moje potrebe in velikost?
Imam vikend, ki je novogradnja. Zadnji del pritličja je klet, ki je delno vkopana v zemljo.
Lansko leto, ko še ni bilo fadsade, je bila temperatura v kleti sprejemljiva. To leto pa se je začel pojavljati kondenz, temp. je višja, notri je slab zrak.
Razmišljal sem o ventilatorju, vendar to verjetno ne bo rešitev.
Postavil bi notranjo klimo, ki bi klet nekoliko hladila in prezračevala. Klime z zunanjo enoto bi se rad izognil, ker je tudi pri nas vse več vlomov v vikende, kjer pobirajo predvsem tehniko,...! Z notranjo enoto bi to nekako skril.
Klet je velika cca. 8mX2,5m. V kleti imamo manjšo količino vina in ostale pijače, vendar nismo profesionalci
, zato bi tudi rad enostavno rešitev, ki bo funkcionirala. Tudi denarno bi rad dal za to povsem obrobno stvar čim manj. Rad bi le, da ima klima funkcijo timerja in dokaj varčna.Kakšno notranjo klimo priporočate glede na moje potrebe in velikost?