PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri stikala in vtičnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
a mi lahko prosim kdo pove kje so najcenejša oz. kje ste kupovali stikala in vtičnice. Potrebujem kar precejšno količino.
jaz sem si izbrala stikala in vtičnice od tem čatež, najcenejše so bile v jagri ampak kaj če jih je imel kakih 5 na zalogi, potem pa smo šli v mercator in tam nabavali vse kar smo rabli, smo jih rabila tudi kar nekaj...cena pa je bila tak za navadno stikalo nekje 600 sit pa vtičnice, tiste za tv pa menjalna stikala pa to so pa malo dražja...
Pojdi v trgovino Watt v ind.coni v Trzinu. Tam majo velik tega pa še ugodni so.
pri prijatelju. ima tem, bticino. cene vsaj 20% boljše od watta.
V Obiju - so pa lepi srebrni oz. sivi. Smo jih tut rabli ogromno.
najprej se pozanimaj kaj se sploh da dobiti, potem poglej kaj ti bo najbolj všeč. ter potem koliko si pripravljen dati.

in na koncu - iščeš naugodnejšo ponudbo med izbranim modelom.

sicer pa poglej v drug forum 'Napeljave' kjer boš našel par tem na točno ta zadeve.

LP
gradimo Napisal:pri prijatelju. ima tem, bticino. cene vsaj 20% boljše od watta.

A bi se dalo to v razumljivem jeziku se enkrat napisat?
Pri prijatelju.
Prodaja nekaj od TEM Čatež, Bticino in še kaj. Dratovje vseh sort seveda.
Cene so vsaj 20% nižje kot v Watt.

Je razumljivo.
Gradimo, a te lahko vprašam nekaj?

Na drugem topicu "Napeljave", kjer si tudi govoril o poceni stikalih, si prekinil debato samovoljno. Zanima me zakaj? A ti je tako težko odgovoriti na vprašanja iz tistega topica?

Hmm, in očitno tudi iz tega.
Pri nakupu stikal se ne ozirajte samo na ceno, ampak poslušajte tudi malo delovanje samih stikal ter tudi njihovo vzdržljivost. Pomembno pa je tudi to, kaj ti določen program stikal in vtičnic ponuja. Npr. ponekod ne dobiš dveh ethernet vtičnic skupaj ali pa v določenih programih ni zatemnilnih menjalnih stikal, ... Osebno sem se odločil za Legrand.
nekje sem temo prekinil, ker nisem dobil konkretnega povpraševanja.

v tem času so se zadeve tudi malce spremenile in ne vem kaj je še dobavljivo.

če bi rad ime prijatelja in kontakt, ga definitivno ne boš dobil, lahko sem samo prijazen in na tvoj seznam odgovorim s cenam. ponavadi pa je tako, da večina potem ne kupi, ker ne vem kaj in delam delo za brezveze.

več lahko na pm.

legrand ima eno manjših ponudb. izredno veliko in pestro ponudbo ima bticino s svojimi srijami light, light tech, matrix, magic, luna in living. living so najdražja in po mojem preverjanju najtišja stikala. ponujajo lepe okvirje, celo les, plastične in metalne tipke. luna in light tech se množično uporabljata v blokih.
Legrand ima zelo veliko ponudbo stikal, Bticino pa je tako in tako v lasti Legranda, kar pomeni, da ima Legrand zelo zelo veliko izbiro.
Ja, se strinjam z zadnjim mnenjem, pri čemer pa je treba dodati, da ne gre tu samo za razne barvne variante, ampak poleg oblikovne tudi cenovne variante.
Legrand ponuja stikalne programe od najnižjega pa do najvišjega cenovnega razreda (materiali kot: marmor, pravo usnje, pravi les, steklo, kovina itd.) v seveda različnih barvah in dizajnih.

Če rabi kdo kakšno informacijo pa mu z veseljem priskočim na pomoč.

Lp
in so to samo stikala in vtičnice, medtem ko si mnogi želimo še raznih senzorjev, kontrol in podobnega sranja. sam sem bil nad legrandob razočaran, predvsem nad tem kar vidiš po naših trgovinah.

da ne govorimo o legrand cenah in vplivu prevzema bticina na cene. če smo bili prej v klasiki primerljivi z italijani, v prestižu predragi, smo danes predragi v vsem. nakup bticina v sloveniji, po legrandovih kanalih je smiselen le če gre za nekaj kosov, za cel objekt pa verjetno povsem zgrešena poteza.
1 2
Iskanje po temi