Objave: 167
Teme: 24
Ocena:
0
Po položitvi keramike v kopalnici se bo nazaj namestil cevni radiator in se priključil na centralno ogrevanje. Že pri njegovi napeljavi sem upošteval, da bom na eno stran namestil električni grelec, za prehodna obdobja ko še ni kurilna sezona. Imam podatke od Biala, menda jih imajo tudi v Tikiju, Varisu... Grelci so različni, od navadnega "vklop/izklop" do večstopenjske regulacije. Kakšne so vaše izkušnje pri uporabi?
Objave: 215
Teme: 3
Ocena:
0
Bialov deluje zaenkrat bp.
Dont waste your life...go surfing
Objave: 167
Teme: 24
Ocena:
0
Hvala za mnenje, ker je bilo le tvoje, sem naročil Bialovega. Bova dva za dajanje mnenja.
Objave: 871
Teme: 125
Ocena:
0
Jaz pa iščem cevni radiator (lojtrco) samo na elektriko.
Ker imamo talno, nima smisla spuščat 30 stopinj čez lojtrco, zato bom kupil električno. Videl sem že grelce o katerih tule teče debata, ampak le v kombinaciji s centralnim ogrevanjem. Če bi imel samo el. grelec, bi potem rabil še neko ekspanzijsko posodico na radiatorju, ne? Oz. kako je to rešeno?
Opusti se i uživaj, nemoj da nam sada kvariš doživljaj....
Objave: 293
Teme: 0
Ocena:
0
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bial.si/program/el.php">http://www.bial.si/program/el.php</a><!-- m -->
Tukaj piše, da se dobi tudi električne radiatorje za prostore, kjer ni centralnega ogrevanja...
Objave: 871
Teme: 125
Ocena:
0
kul. hvala
Opusti se i uživaj, nemoj da nam sada kvariš doživljaj....
Objave: 215
Teme: 3
Ocena:
0
Električni cevni radiator Bial je popolnoma enak kot klasični. Le namesto ventila za centralno ima vložen el. grelec. Ekspanzija pa ni potrebna. Tako da lahko vsakega predelaš na elektriko.
Dont waste your life...go surfing
Objave: 290
Teme: 22
Ocena:
0
Zanima me kako naj namestim el. grelec za cevni kopalniški radiator. Imamo bial cevni radiator in talno gretje. Radijator je mlačen, ker je priključen na sistem centralnega talnega gretja.
Sedaj sem si zamislil, da bi ogreval z el. grelcom, kateri se zmontira na radiator, ampak imam problem, ker je radiator z levim in desnim priklopom in je priključen na cevi v steno.
Na vrhu pa mislim, da nebo optimalno zagrel radiatorja, ali bo?
Kako lahko to izvedem, da ne bi odklopil radiatorja iz sistema, ker bom el.ogrevanje uporabljal občasno 1-2x tedensko, ostale dni pa zadostuje, da je radiator mlačen in ima funkcijo sušenja brisač.
Prosim za kakšen predlog in kako imate te zadevi vi priključene?
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Kaj pa varianta: prevrtati steno, po drugi strani dol in še enkrat not v kopalnico, je možna?
Objave: 710
Teme: 27
Ocena:
3
Pri očetu sva poskusila dati grelec zgoraj in zadeva ni delovala tako kot mora. Na vrhu je bil radiator tako vroč, da si se spekel ( kot da bi voda vrela ) spodaj pa mlačen. Ima pa grelec on/off ( brez termostata ). Očitno so grelci dimenzionirani tako, da se ravno prav toplote izgubi ob dviganju toplote na vrh radiatorja in s tem voda ne preseže temperature, da bi voda zavrela.
Če ni druge pa napelji nadometni kanal za lojtrico, tako, da se ga minimalno vidi.
ps. Če bi zadevo uporabljal samo za sušenje bi mogoče funkcioniral grelec s termostatom. Takega imam tudi sam na bial radiatorju. Nastaviš na prvo stopnjo gretja in s tem je radiator topel ( pomoje cca. 40.C ) ter si brez skrbi da bi se kaj pregrelo.