PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Alarm Čuvaj.si

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naročil alarm čuvaj.si Slovenska zadeva. Ima kdo kakšne izkušnje.
O alarmih je že veliko napisanega. Ta zadeva pa si ne zasluži besede alarm. To je navadna igrača, ki daje nekakšen lažen občutek, da ste varovani, pa še draga je za po vrhu.
Lahko malce bolj objasniš
Tukaj je malo več napisanega o tem:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=20&t=53970&p=717995&hilit=alarm#p717995">viewtopic.php?f=20&t=53970&p=717995&hilit=alarm#p717995</a><!-- l -->
"Alarm", ki ga napaja kitajski vtični adapter switcher za 2eur, pa teleskopske antene, ima centralno enoto kar v tipkovnici, res stežka poimenuješ alarm...
Tile kitajčki počasi že je*ejo celi svet. Ne vzamem tega alarma pa če mi ga nudijo zastonj.
Čuvaja strojno sicer ne poznam, mi pa kot uporabniku niso všeč mesečni stroški. Načeloma se nam vse zdi ''poceni'', če pa si omisliš par podobnih zadev (recimo alarm, par telefonov, kabelsko, internet, kakšna zavarovanja, hitri kredit za kakšen prenosnik, pa potem fotkič na xy obrokov pa isto za tablico) no potem pa ugotoviš (na srečo ne na lastni koži) da gre polovico plače za zadeve ki jih ne potrebujemo oziroma zazadeve zaradi katerih kvaliteta življenja ni nič boljša, oziroma nam brez njih ni nič slabše kvečjemu boljše :9.

Ideja je sicer dobra, reč se pinga s strani strežnika in ko ni ponga lastnik dobi sporočilo. Seveda prav tako v primeru sprožitve. Dobra poslovna ideja sicer, ker si narediš s časom kliantelo od katere lahko dobiš določen fiksen del prihodka podjetja.
Danes zmontiral zadevo. Zadeva v živo zgleda precej bolje kot na sliki. Tudi kar velika zadeva sama centrala. In tudi na tako lahka. Tko da nekaj not mora bit. Bomo pa vidl kako se obnese.
Naj ti služi. Služiti hoče na tebi pa še nekdo drug. V informacijo: za naročniško razmerje pri mobilnih operaterjih se plačuje za podatkovne SIM kartice med dva in tri evre mesečno ali med 24 (z malo dogodki) in 36€ (kjer centrala pogosto sporoča bodisi alarme ali pa kaka druga stanja sistema) na letni ravni. Kdo ti hoče pobrati še en tak znesek zase ne vem. Ko centrali poteče garancija zagoni ven tisto kartico in daj not svojo, bo ceneje. *Bem ti take inženiringe, ko te hoče nekdo vedno ocurit, brez da bi z prstom mignil.
Za znesek investicije (ali za malenkost več) se da dobiti sistem DSC, centralo PC1616, tipkovnico LCD PK5005, šest senzorjev LC101, elektrodinamično sireno Lady z trojnim sistemov varovanja (na polivanje, vbrizgavanje purpena itd...), oba potrebna akumulatorja, napajalnik PS45VA, vse našteto za 130€ manj, kot je znašala tvoja investicija. Z dodatnim GSM/GPRS modemom za katerega bi moral dodati še 150€, pa bi svojo investicijo presegel za 20 ali 30€. Seveda pa rabiš žično inštalacijo katero se je ne da sabotirat in pa za malenkost več dela. Pa tudi nobenih baterij ne rabi. Bi pa dobil nedvomno bolj kakovosten in predvsem neprimerno bolj zanesljiv sistem. Je pa investicija opravičljiva edinole v primeru, če nimaš možnosti izdelati žične instalacije. Osebno pa bi se v takem primeru odločil za DSC Maxsys ali Alexor sistem, ki so ravno tako brezžični, le da nudijo neprimerno več na tehničnem področju kot na področju varovanja. Sem že omenil do sedaj: na protivlomnem sistemu se ne špara.
Mogoče samo kratko pojasnilo arbajterju. Poleg SIM kartice, ki je prvo leto plačana že z nakupom sistema, dobiš v letni ceni še 1000 SMS sporočil, vse klice na do 5 številk v primeru alarma, torej tudi porabljena količina minut, stalno preverjanje povezave, ter oddaljen dostop preko browserja in mobilne aplikacije. Vse v ceni. Povdarek je na strežniku za obveščanje! Lahko imaš super DSC ali Paradox sistem, če ne more nikogar obvestiti in če je ranljiv na sabotažo, ni veliko vreden.
Bom še enkrat omenil, da je primerjati tale alarmni sistem z DSC ali Paradox (pa četudi osnovnimi modeli omenjenih dveh kakor primerjati potovanje na luno z kolesom ali raketo. Vprašanje za pet točk: kateri DSC ali Paradox nima klicanja že serijsko vgrajenega? Model centrale prosim? Katera od omenjenih central ni dostopna preko spleta? Model centrale prosim? Katera od omenjenih central nima serijsko vgrajenega preverjanja povezave? Katera od omenjenih central je občutljiva na sabotažo? Sploh glede sabotaže je primerjati enega Čuvaja z DSC/Paradox totalno zgrešeno. Če že govorimo o možnostih sabotaže jih ima s tvoje strani zagovarjan sistem neprimerno več in bi se o njih lahko pogovarjali kar nekaj časa. Vzameš macolo in ga užgeš na steni in kaj dobiš? Tišino. Seveda je enako tudi z DSC ali Paradoxom, če ju seveda najdeš pri vratih (v mislih imam centralo sistema). Tipkovnico DSC/Paradox lahko mirno razbiješ, alarm bo vseeno javljen. Ampak DSC, Paradox in preostalih takih central nihče (res nihče) ne montira poleg vhodnih vrat. Ko pa zaidemo v javljanje alarma preko mobilnega omrežja, imata omenjena sistema pač tudi to možnost, seveda pa je za GSM/GPRS modem potrebno doplačati in skleniti razmerje z operaterjem mobilnih uslug. Na tem mestu je vredno omeniti, da je povprečni mesečni strošek take podatkovne kartice ob normalnem delovanju protivlomnega sistema (ko ti ne vlamljajo vsak dan ali uro) okrog 3 (tri) evre mesečno. Ob tem še informacija, da lahko omenjeni sistemi kličejo na 16 številk in ne na zgolj pet. Zakaj potrebuješ 1000 SMS sporočil v letu, ali to pomeni da je centrala tako slaba, da javlja tudi lažne alarme in je zaradi tega predvidena kvota SMSov ustrezno večja? SMS rabiš za sporočanje alarma ali kvečjemu za spremembo stanja centrale (vklop/izklop) kar je pa v določenih primerih nesmiselno. Zato da vem, da sem vklopil centralo pa res ne rabim SMSa. Tudi me malo briga, kadar jo žena in me ni doma. Pomembno je le, da mi sporoči vlom in požar, kadar so nanjo montirani tudi požarni senzorji. In za take SMS usluge mi ne bo nihče pobiral po 60 ali več evrov na letni ravni in s tem še služil. Nič ni narobe, če ti je tvoj protivlomni sistem všeč, narobe je ko neopravičeno primerjaš neko (ne zameri) igračo z profesionalno napravo. Vem tudi koliko sistemov ala DSC, Paradox, Siemens pa Jablotron ter morebiti še Jantar se montira po terenu. Ogromno. Za montažo nekega Čuvaja pa do danes res ne vem. Pa brez zamere. Če pa bo recimo v naslednjih desetih letih ta sistem napredoval iz svojih plenic, bom pa morebiti tudi spremenil mnenje o njem.
Svaki Mujo hvali konja svoga (velja tudi zame).
Uglavnem jest zaenkrat zadovoljen. Lažnega alarma, do sedaj še nisem imel. Centralo jast nimam pri vratih, tko da se ne bojim da bi jo kdo razbil. Sem raje malo več dalincev naročil, ker mi tisto tipkanje kod ni ravno pri srcu, ni ga čez komot. Sem pa do vhoda speljal kabel , in led indikator ,da ldor pride domov ve ali je alarm vklopljen ali izklopljen. Zdej me samo še zanima življenska doba baterij, upam na čim daljšo. Upam pa, da bojo imeli na voljo kmalu tudi senzorje požara.
Drugače pa lahko tudi pri čuvaju dodatno tipkovnico daš na vhod za razbit.
Za Čuvaja ne znam povedat o dobi trajanja baterijskih vložkov. Za Alexor-ja ali NEO-ta od DSCja je rok trajanja baterij (vsaj za senzorje) tudi dve, tri leta. Upam da ti bo služil.
Menjava baterij čuvaja je v normalnem režimu približno na 2-3 leta v stanovanju ali hiši. V bolj frekventnih prostorih pa okoli 2 leti.
1 2 3
Iskanje po temi