Objave: 5
Teme: 1
Ocena:
0
Ker pravkar urejamo etažno ogrevanje v stanovanju imam eno vprašanje. :oops:
Zadostuje peč JUNKERS EUROLINE ZW 18-1 AE za ogrevanje stanovanje velikosti 70m2 in ogrevanje sanitarne vode na eni pipi za 4-člansko družino ali mora biti kakšna močnejša?
Hvala za odgovore!
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
grela bo vendar pa bo pri pripravi san. vode malo problematična zaradi količine vode, ki jo lahko s temi kilovati sproti segreje. Vzemite raje kakšno kondenzacijsko do 24 KW. Te imajo večje alfa laval izmenjevalce in večjo primarno moč. najboljši izkoristek pa dosegajo prav pri nižji moči, ki jo potrebujete za centralno ogrevanje. Pa še cenovno niso več tako visoko. Za 1.250 euro +ddv se dobi že sodoben kotel z vremensko vodeno avtomatiko in zunanjo sondo.
Ocena:
4
Proizvajalec Elco Ecoflam, tip Junior K. Dobavim, montiram in servisiram ti ga lahko jaz.
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Kolikor jaz poznam zadevo, ne gre za premajhno moč, pač pa za premajhen izmenjevalnik, ki omogoča zelo majhen pretok tole vode, v praksi pomeni, da se ne moreš tuširati z polno odprto pipo in dovolj toplo vodo, Precej zoprna zadeva, še sploh če se slučajno želiš tuširati, medtem pa žena pomiva posodo.
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
Ja, ampka ALI*** pravi na ENI pipi?? Na eni pipi pa se ne moreš tuširat in pomivat posode. Oziroma najbrž jo lahko samo redko kdo to v resnici počne ;-)
LP
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Sem samo omenil, da to pa sploh ne gre.
Ocena:
4
Telmos jaz te zastopim, da si delaš reklamo samo tole je pa res malo tumač.
Ali*** je napisal za ogrevanje in sanitarno vodo na ENI pipi. In po tvoje je 18kW za eno pipo problematično in je bolje če si vgradi zaradi tega 24kW kotel??
LP[/quote]
Kadar boš tolikokrat v neprijetni situaciji, ko ti stranka reče ob preizkusu san. vode, če ta ne bo nikdar toplejša, potem nikoli ne boš priporočal teh kotlov. 18 Kw atmosferski plinski kotel s sprotno pripravo san. vode ni konfortna ampak bolj eco izbira. Ni bilo rečeno, da tople vode ni, je pa ni na pretek in potrebno je delati z njo v "rokavicah" To lahko trdim po vsaj 1000 zagnanih kotlih v moji karijeri.
Ne vem pa, zakaj ste vedno vsi tako proti reklami. Sam se trudim, da vam iz svojih dolgoletnih izkušenj povem kaj koristnega, zaradi česar tudi smatram, da ta forum tukaj eksistira. Nikjer pa ni rečeno, da so tisti proizvodi, ki jih predstavim slaba izbira.