Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Odločili smo se za zamenjavo stare plinske peči (ob obnovi kopalnice).
Modelov in tipov je ogromno, pa me zanima, na kaj naj bom pozoren pri nakupu.
Gre za cca 110 m2 veliko stanovanje.
Hvala za nasvet.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Povsem premalo podatkov.
Vprašaj kakega obrtnika ali Petrol...ali ataIbo, ki ima nekaj frišnega montiranega...Potreben bo ogled...
Objave: 295
Ocena:
0
Ker mi plinska peč immergas ,več ne segreva vode tako kot bi morala..namreč greje toplo vodo samo na dveh pipah..
Sem poklical serviserja in mi je rekel ,da bi lahko bil nek del zamašen in da zato ne segreva tako kot bi morala..
Nato je rekel ,da bi moral menjati izmenjevalec ,ki pa pride 170€..
Ali je res potrebna zamenjava tega dela ?
Ali bi lahko sam kako sčistil ta del?
Objave: 200
Ocena:
0
Tudi jaz imam eno vprašanje glede plinske peči, ki jo bo potrebno enkrat doma zamenjati. Weishaupt Thermo Condenz--> a je tole boljše kot kaki kotel Junkers?
Objave: 3458
Ocena:
9
Po mojem mnenju če vzameš višji cenovni razred pri različnih proizvajalcih so si plinski kotli vodilnih proizvajalcev blizu (Viessmann, Bosch group, Weishaupt. Po tehnični plati pa je najnaprednejši Viessmann.
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Mi imamo mislim da sedmo leto Immergas, pred začetkom sezone moram vedno ročno zavrtet črpalko (prvič je prišel serviser ker nisem vedel kaj je narobe in računal 40€), drugih težav do sedaj ni bilo.
Ocena:
0
Merlin ali je lahko ta izmenjevalec sploh kriv zato ,da peč segreva toplo vodo samo na tušu pri ostalih pipah pa zadnih par dni samo še včasih?
Sploh se ne vklopi segrevanje vode...
Peč je stara cca. 15let.
Mogoče bi bilo celo boljše če bi kupil prek bolhe 10let staro immergas peč za 100evr?
Ocena:
9
Na tistem mestu, kjer teče najbolje topla voda je potrebno preverit pretok tople vode. Najbolje je postavit vedro z znanim volumnom odpret toplo vodo na maksimum in izmerit kako dolgo rabi da se napolni. Normalno je pri pretočnem aparatu z 24Kw ogrevne moči cca 7-10litrov na minuto. Če peč toliko vode nateče je potrebno prvo preverita ali so zamašeni perlatorji na pipah, zamašeni filtri na kotnih ventilih.
V kolikor bo pretok normalen izmenjevalec ni zamašen! Če pa se aparat ne prižge z pretokom večjim od 3l/m je zanič pretočno stikalo aparata.
Ocena:
0
Luzenje je verjetno ceneje?vendar kako ali sploh sam brez serviserja?
Ocena:
9
Ploščati izmenjevalci plinskih, peči se ne lužijo temveč zamenjajo. Navadno je to tudi ceneje- Uspešnost luženja ploščatega izmenjevalca je vedno vprašljiva.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Ploščati izmenjevalec večinoma ne stane več kot 120 eur in se ga praktično ne luži. Ga pa enkrat vsak lahko sam očisti brez problemov, če ima malo žilice za to. Sicer se s tem verjetno merlin in drugi "serviserji" ne bodo strinjali ampak vse se na preprost način da.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ocena:
9
Če bi se to vedno dalo, ne bi obstajali razstavljivi ploščati izmenjevalci. Kot sem napisal je luženje na ploščatem izmenjevalcu vedno vprašljivo, zaradi vzporednih plošč in z tem pretokov. Načeloma je zamenjava zamašenega najcenejša in 100% rešitev. Ostalo pa je .....