Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni
Kaminski vložek sem pozidal deloma z šamotno opeko deloma z siporeksom.
Sedaj me zanima kako ga pripraviti na Beljenje?
Kakšne maretiale naj uporabim?
Lepila, mrežica, kit, vogalniki,.....
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Kakšna slika bi pomagala.
Ocena:
0
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/9/TM/KTLl8dk/dsc0601unichr("46")jpg[/img]
Ocena:
0
Par vprašanj:
1. Kakšen je namen izgleda? (zariban omet, kamen, ploščice, rustikal ...)
2. Ste kje pustili dostop do notranjosti vložka v primeru težav z dimovodom ali samim vložkom? Če ne, je zdaj še čas za vrtanje.
3. Kaj je v prostoru višje od šamota, kjer je siporex?
4. Ste pustili dovolj prostora ob straneh vložka za raztezanje in krčenje samega vložka?
5. Je obzidava kakorkoli sidrana v steno in/ali med sabo?
Drugače se mi pa zdi problematična čelna stran (če ni horizontalno kako povezana z notranje strani), ker ni polovičnega prekrivanja šamota in je ena dolga linija lepljenja po sredini - ob gretju in ohlajanju zna priti do razpoke točno po tej sredinski liniji.
Ocena:
0
Kamin bo beljen, rad bi čimbolj gladko površino
Sidran je
Prostora je skladno z navodili proizvajalca.
Da bi počil se ne bojim, saj bi potem moral tudi na vseh horizontalnih fugah.
Siporeks zrezat je čas vedno, raje kot imeti revizijo....
Torej naj nekdo iz iskupenj pove kaj uporabit za obdelavo....
Ocena:
0
Najprej moraš ene par krat zakurit, počasi in trajno, da se šamotna opeka in šamotna malta 100% sprimeta in posušita. Počasi ogrevat in počasi ohlajat. Če si že zakuril, si itak prvič videl, da se je kadilo kot sam satan, ker se je črna prašna barva dokončno zapekla na vložek.
Potem pride gor negorljiva mrežica (vogalnike lahko daš alu, če je res potreba), ki jo zalepiš s fleksibilnim lepilom, podlago premažeš z emulzijo za boljši sprijem (sploh siporex, ki je močno vpojen). Potem na posušeno lepilo namažeš emulzijo za boljši sprijem in zaključiš z zaključnim ometom ter zaribaš (lahko običajnega Baumitovega MPI za notranje omete ali katerega drugega). Ko končaš sloj lepila in je suho lahko še enkrat zakuriš, da vidiš, če bi slučajno kje nastajali kakšni problemi. Barva mora biti temp. obstojna, drugače bo postala flekasta ali porumenela.
Rešetke dajte notri takšne, ki se lahko snamejo in ščistijo - v režah se bo nabiral prah in mucke zaradi kroženja.
Aja, pa še to: nad vrati bo ob odpiranju vedno ušlo malo dima ven, tam bo stalno umazan predel. Tu ne moreš kaj.
Drugače pa bi jaz dal še eno rešetko najvišje v siporex pa 2 ob strani. Nima smisla, da se vroč zrak zadržuje pri stropu in se vrtinči - edino če so tam cevi za druge prostore in ventilatorji. O tem za kakšen kamin sploh gre nisi napisal čisto nič.
Ocena:
0
Kamin je akumulacijski.
Del nad šamotom pa je itak zaprt z izolacijsko ploščo.