Objave: 70
Teme: 29
Ocena:
0
So morda komu ostale plošče weber therm plus ultra 022 (2 ali pa 3cm debeline)? Lahko so tudi ostanki teh plošč, če so rezani po dolžini in široki vsaj 20 cm.
Iščem jih za izolacijo med preklado in roletno omarico, pa se jih ne da dobit v majhnih količinah. Rabil bi cca 5m2.
Verjetno ni nič narobe, če te plošče z brušenjem nekoliko stanjšam?
Poznate morda še kakšno drugo dobro izolacijo med preklado in roletno omarico? Prostora imam od 2 do 3 cm (za toliko imam okna umaknjena iz stene). Za super izolacijo Actis sem se že pozanimal, pa sam dobavitelj glede teh folij pravi, da izgubijo svoj smisel, če so stisnjene med beton in roletno omarico (bi rabil nekakšne zračne pasove).
lp, Bojan
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
ce ne bos nikjer dobil webra, imas enakovredno alternativo v poliuretanski trdi peni:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.izoterm-plama.si/si/proizvodni-program/Toplotne-in-zvocne-izolacije/Poliuretanska-trda-pena">http://www.izoterm-plama.si/si/proizvod ... -trda-pena</a><!-- m -->
Ocena:
0
Sem iz okolice Ljubljane. Za to trdo peno sem že prebral, samo je precej daleč za nakup te pene. Hvala za info!
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
DHL, doortodoor, TNT,...?
Ocena:
0
Sem se pozanimal... IZOTERM plošč iz poliuretanskih trdih pen sploh ne izdeluje več. Njihova trgovina jih sicer lahko naroči nekje iz tujine, ampak je potrebno v naprej naročiti. Torej ta varianta itak odpade!
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
V zadnjem Jagrovem katalogu sem videl neko izolacijo iz trde pene za na streho z dobro izolativnostjo. Verjetno bi bila OK tudi za tvoj namen.
Objave: 37
Teme: 3
Ocena:
0
Sploh ni težav. Pokličeš v Grosuplje prijazno poveš, kaj te žuli in da boš izoliral škatle za žaluzije (po opisu sodeč). Pazi, kupi OBVEZNO točno določeno debelino, ker je ne boš nič tanjšal, ker če je še nisi imel (lastna izkušnja) to ne gre isto kot pri stiroporju ali stirodurju. Je krhka in dobesedno prhni, ko jo frcneš s prstom po robu kjer ni filca. Zato pozabi na tanjšanje. Spredaj in zadaj je nalepljen na ta bakelit nekekšen filc-papir kotr semiš-žamet. Drugače je pa webrova roza 022 zadeva plošča Kingspan to je proizvajalec ki je natisnjen na Webrovih ploščah oziroma embalaži. Imaš pa še alternativo, poglej na firmo Rivago in boš našel isto izolativnost zelo podobne plošče ter občutno cenejše so bele barve. Namenjene so ravnim pohodnim streham. Te druge sem imel za alternativo, če ne dobim Webrovih. Toda dalo se je vse lepo zmenit še popust so mi dali tako, da ... Kar korajžno nič šparat besed.
Objave: 136
Teme: 5
Ocena:
0
Kakšna je pa cena teh plošč? Rabil bi nekaj malega za izolirati špalete od zunaj. Nekaj oken 2 balkonska vrata.
Objave: 37
Teme: 3
Ocena:
0
Zadeva je precej zasoljena. Za mislim da pride 19 EUR m2 za debelino 5 cm. Cel paket me je prišel okoli 100 EUR, dimenzije plošč so tudi nekaj drugačne - širina je 40 cm.
Ocena:
0
Ja, pri Webru je ta problem, da ne moreš dobit le posameznih plošč. Če se zadeve ne da tanjšat, bom posegel kar po navadnem styrodurju ter ga z lepilnim purpenom nalepil na preklade. S Styrodurjem, ki ga brez težav režem, bom pridobil malenkost na debelini, s tem bom pa že skoraj izničil boljšo toplotno izolativnost Webrovih plošč.
Objave: 2501
Teme: 178
Ocena:
0
Cobancek, kako si rešil izolacijo omaric?
Alea iacta est
Ocena:
0
se opravičujem za zelo pozen odgovor, a bo morda koristilo komu drugemu....
na koncu sem na betonske preklade s purpenom nalepil styrodur ter ga pobrusil na debelino, ki je ustrezala odmiku okenskega okvirja od stene.
Malenkost pomagata tudi te dva centimetra izolacije, je pa termovizija v tem delu pokazala konkreten toplotni most. Trenutno se mi na notranji strani hiše v točkah preklad na srečo še ne pojavlja plesen. Ko bom pri denarju, bom izvedel prisilno prezračevanje, pa bo tudi manj možnosti za pojav plesni.
Objave: 10
Teme: 1
Ocena:
0
imam cca 15 plošč weber therm plus ultra 022, debeline 2 cm, ki jih nimam več je uporabiti. Če koga zanima, naj piše na zs.
Objave: 1828
Teme: 4
Ocena:
0
Tudi mi trenutno adaptiramo, okna smo prestavili na zunanjo stran stene in sem pod roletami poštemal omet do preklade in nalepil 2cm stirodur. NA dveh oknih tega nisem naredil, ker je bila stena ravno prav poglihana in je gor nametano nekaj malega nekakšne termo malte (stiroporasta malta).
Sem ga posral? S fasado začnem drug teden in imam sedaj še priliko da odmontiram škatle in nalimam stirodur.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Iznad oken, kjer betonske preklade niso izolirane bo velik toplotni most. Če boš dobro prezračeval in skbel, da visoke vlage v prostoru ne bo, se verjetno plesen le ne bo pojavila, veš pa ne. Odločitev je na tebi, jaz bi izoliral.
Imaš po špaletah okrog oken stirodur? Če ja, je situacija malo boljša.