Očitno sem s podano vrednostjo PHPP povzročil, da gre veliko odgovorov v napačno smer. Teme nisem odprl z namenom, da se odločim ali izbrati sistem voda-voda ali kaj drugega, temveč da pridobim kakšno priporočilo pri izbiri prave TČ ali izkušnjo obstoječih uporabnikov sistemov voda-voda. O teh črpalkah je namreč na forumu še najmanj govora.
Kar se porabe SV tiče, sem trenutno edini predstavnik moškega spola v družini in moj delež porabe je verjetno zanemarljiv v primerjavi s porabo nežnejšega spola

V prihodnosti bo verjetno poraba kvečjemu še večja, zlasti pride ta mlajša generacija v najstniška leta. Tako da na tem delu se ne bi upal trditi, da spadamo v šparovni razred, kljub temu da bo v hiši zgolj tuš, brez kadi.
Torej, če se ne omejujemo toliko na potrebe, ki jih bo imela naša hiša po ogrevanju, in upoštevamo dejstva...
- da imamo 30m vrtino že izdelano z vodo na globini 19,5m in pridobljena vsa dovoljenja
- da bi ogrevali 220m2 hiše s talnim gretjem
- da bi želeli poleti hišo s tem sistemom tudi hladiti (bodisi preko talnega gretja, bodisi preko dveh stenskih konvektorjev, za katere smo pripravili predinštalacijo)
- da bi podtalnico želel uporabiti tudi za splakovanje WC kotličkov, pralni stroj, zalivanje trave, vrta in pranje avtomobila
- da Utility prostorsko ni pretirano razkošen
... katero TČ bi mi svetovali? Lahko tudi prednosti/slabosti, ki ste jih do sedaj pri posameznih TČ spoznali (tisti ki jo imate oz. tisti ki jih vgrajujete)?
- Nibe 1245-5 (integriran 180l bojler)
- Gorenje Aquagor 7 + bojler
- Kronoterm WPG-07-1 HT + bojler
- Vaillant flexoTHERM VWF 57/4 + bojler
- Vaillant flexoCOMPACT VWF 58/4 (integriran 170l bojler)
- Dimplex...
je pri nas sploh še kakšna na voljo?
Potopna črpalka Grundfos SQ 2-35 220V bi ustrezala za opisani namen?
Do sedaj sem ugotovil, da je npr. Nibe iz prostorskega vidika super, saj je izredno kompaktna in jo lahko potisneš s hrbtno stanjo ob steno, saj ima priključke zgoraj. Gorenje, Kronoterm in Vaillant če sem prav videl, imajo vsi priključke od zadaj, kar bi pri Gorenju Aquagor npr. še nekako šlo (58cm globina TČ + 20cm za cevi), pri Vaillant flexoCOMPACT VWF 58/4 pa jo imam npr. s svojimi 72cm globine + 20cm za cevi že sredi Utility-ja, tako da če bi bilo iz vidika morebitnega vzdrževanja dopustno, bi jo morda lahko zarotiral pravokotno in ob steno postavil s stranico.