Objave: 1949
Teme: 2
Ocena:
1
Aleks,
ne obremenjuj se s peleti12, on se itak ogreva s klicaji :wink: ali kakor že pravijo, klicaji so v tem primeru tudi trma, nesposobnost prilagajanja, pomanjkanje osnov izražanja, vprašljiva osnovna sociološka izobrazba in še kaj.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
picas, mene prav nič ne moti. včasih dobim dober namig ali celo nasvet tudi od tam, kjer sem najmanj pričakoval.
Objave: 1048
Teme: 9
Ocena:
0
Danes friško pripelana drva, naj bi bilo 16m3, bomo pa vidli ko se sežaga in skala. Če bojo takšne zime ko letos bo za 3 leta(upam)
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?e/Xf/3gwaTNlV/1/20160404163503-1unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/e/Xf/3gwaTNlV/1/20160404163503-1unichr("46")jpg[/img][/url]
Objave: 8193
Ocena:
14
peleti12
ko sem že pred leti dal za zelo dober sistem ogrevanja skoraj deset jurjev mi je poraba drv zaradi tega padla zgolj za okrog 15%, ti govoriš pa o 66% prihranka na račun peči. Jaz osebno ne verjamem temu podatku. Naslednji prihranek v višini 25 morebiti nekaj % čez sem dobil z 15 centimetrsko izolacijo na hiši, nekaj bo prinesla še izdelava mansardnega stanovanja na sedaj surovi podstrehi.
Aleks, leto stara drva so pri nas (Dolenjska) povsod po največ 50€, marsikdo jih prodaja še za manj, kot sem napisal. Na internetu si zaženi Radio Zeleni val v nedeljo in prisluhni oglasom. Boš presenečen. Katerikrat slišiš ceno tudi 35€, verjetno s svojim prevozom in morebiti tudi ne najboljšo klaso. Sosed si je okrog bajte že drugo leto zapored postavil dvojno obzidje iz bukovine, po dve vrsti vštric in v višino skoraj tri metre, tako, da ga lahko vidim samo iz prvega štuka. Bukovini je sedaj dve leti, cena kot sem napisal. Pri kmetu, kjer sam nabavljam drva je bilo pa takole: poznava se že celo vrsto let, je iz sosednje vasi, drva mi je vozil še za staro peč. Ko sem šel v menjavo peči in se je pojavila potreba po bolj suhih drveh sem mu naslednje leto po tem plačal dvojno rundo, s tem da drva stojijo pri njem in ne pri meni. Tudi nakolje mi jih bolj na drobno, nekje okrog 10cm polena, ker je proizvajalec peči predvidel najboljši izkoristek peči pri tej debelini polen. Se pravi predplačilo za leto vnaprej, od tam naprej je pa vsako leto ista figa, plačam drva za ogrevanje u bistvu za naslednje leto. Ko jih rabim, jih vrže na prikolico in mi jih pripelje tudi po snegu, če je treba. Evo, zato ne šinfam kmetov.
Objave: 38
Teme: 0
Ocena:
0
Lp!
@aleks, ko boš na peletih, naj te ne premami, da bi vrgel kakšno vrečo na vago
Objave: 8193
Ocena:
14
No, evo ne-kmečka drva. Cena pa??
Objave: 26
Teme: 0
Ocena:
0
77€ paleta na hrvaškem.
Lp
Marko P.
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
kar v redu cena, samo da niso prevlažna. vsaj moja izkušnja od lani je taka (GG Črnomelj, 27 do 30 %vlažnost, tudi več kako poleno). ko sem jih pa kupil od "Šume RS", suhe ko poper.