Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Če so po 35 ali 40€ naj se sušijo na tvojem in ne kmetovem dvorišču. To ti potrdi čista ekonomija. Drva se kupuje takrat, ko je ponudba večja od povpraševanja, to je sedaj spomladi. V jeseni, ko jih ni je vsak prisiljen sprejet višjo ceno ali pa ti pri tej odločitvi pomaga hladno stanovanje. Potem so pa kmetje oderuhi, če se tržno obnašajo. Bodimo pošteni do njih in do sebe. Vsak naj se na tem mestu postavi v njihovo kožo in naj si prizna ali morebiti nebi poskusil iztržiti kak evro več, če je povpraševanje večje. Vsi smo krvavi pod kožo. No, kakšen bo odgovor???
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Mislim, da prepričevanje prepričanih nima smisla. Naj gredo nabavljat v trgovino. Upam pa, da v času najnižjih cen, sicer bomo spet brali jamranje na jamranje...
Objave: 529
Teme: 12
Ocena:
0
Popolnoma se strinjam, da naj bo cena drv tržna. Moja izbira je, kje jih bom kupil. Sam se moram prepričati o meri, vlažnosti, dolžini pred nakupom in sprejeti odločitev.
Ali je pošteno od kmeta, da kupca "premami" z nižjo ceno v oglasu, po ogledu pa del skladovnice pobere stran? Ali je pošteno, da oglašuje metrska drva, ki so v povprečju 90 cm dolga? Ali lahko to štejemo kot nelojalno konkurenco ostalim kmetom?
Objave: 1193
Teme: 9
Ocena:
0
@Picas Narobe si ti to tolmačiš. Mislil sem na take ,ki vsako leto kupijo drva drugje in za katere je vsak kmet baraba in nategun že od zibelke.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Brezdomec
vsekakor ni pošteno. Bom spet omenil tisto štruco kruha in ceno zanj. Zato pa imamo eno enostaven izum, ki sliši na ime meter. Če pa navkljub temu kmetu plačaš oglaševano omamno nižjo ceno 90 cm dolgih polen (tistih 110cm dolgih pa tako nočemo videti) in nepopolnega kupa drv, a je spet kmet kriv? Neumen? Ne. Krivi smo si sami, ker mu ne znamo ali ne upamo omeniti da nas farba. Dajmo nehajmo se sprenevedat okrog tega. Obrneš se stran in greš k drugemu. In ko mu bo dve tri sezone zapored na dvorišču ali v hosti ostala skladovnica drv se bo nemara že vprašal kaj ne štima. Četrto leto jih pa tako lahko da edinole za celulozo ali še to ne. Kdo je potem neumen? Ko nas pa serviser ali mehanik zvizne za 50 ali več evrov je pa to pošteno plačana usluga in se nihče ne buni.
Objave: 19
Teme: 1
Ocena:
0
Zelo zanimive objave...nikjer ne piše da je potrebno kupit drva pri kmetu, možnih variant je veliko, lahko se kupi manj kvalitetna debla od GG, m3 je bilo cca 20 % od plačanih, cena lesa zelo ugodna, a naklad in dostava na dvorišče je bila draga kot žafran, sledi žaganje in cepanje, cena je dosti nižja od nakupa pri kmetu, a tu ni upoštevan moj čas katerega sem porabil pri cepanju in niti ne cena popite pive pri cepanju.
Metrska drva sem kupoval pri znanem kmetu, a morda ne najcenejšem, zato sem vedno dobil količino ki sem jo plačal ali pa nekaj % več kot sem plačal.
Tudi posek in priprava drv lastnem gozdu mi ni tuja, a ker nisem imel svojega traktorja in vitle, pa priprava drv ni bila ravno ugodna.
Ker je bila hiša starejša in brez izolacije je bila porabljena količina drv zelo velika...
Sedaj v novogradnji z odlično izolacijo, pa pozimi toplotni primanjkljaj pokriva toplotna črpalka zrak-voda, ki pa tudi poleti hišo prijetno hladi.Strošek ogrevanja pa je 90% manjši in brez fitnesa...
Vsak se lahko sam odloči kako se bo ogreval pozimi, lahko krivi druge, lahko jamra ali pa poišče boljšo rešitev. Priznam pa da je najlažje krivit druge....Kako gre pregovor o slovenski nevoščljivosti ???
Objave: 678
Teme: 1
Ocena:
3
In čez eno leto se bo zgodba ponovila tema foruma ti peleti so en sam nateg!!!!
Tale aleks se je zopet lotil ogrevanje na napačen način!!!!
Na star kotel star gorilec in ne bogvekaj kvalitetni peleti!!!!
Ta sistem bo deloval z 60 % izkoristkom kar je zopwt strel v prazno!!!
Namesto da bi naprej izoliral objekt in se nato odločil za primerno ogrevanje!!!
Največji prihranek povsem nov ogrevalni sistem, ki omogoča ogrevanje z najmanjšimi stroški!!!!!
Jaz sem dal izdelat več ponudb se odločil za finančno ugoden sistem z dobro komoditeto in zmanjšal stroške ogrevanja na letni ravni za 2/3!!!
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:Največji prihranek povsem nov ogrevalni sistem, ki omogoča ogrevanje z najmanjšimi stroški!!!!!
Jaz sem dal izdelat več ponudb se odločil za finančno ugoden sistem z dobro komoditeto in zmanjšal stroške ogrevanja na letni ravni za 2/3!!!
Malce povej, kateri je ta novi sistem ogrevanja.
Povej še, kakšen je bil stari sistem, ki je požrl vsako leto 3 x več denarja. Verjetno UNP ali direkt elektrika?
Nimam časa - sem v penziji!