30.3.2016 ob 09:28
235 ni nic ok. Dvigni skarje.
Ne v utor. Na okno.
Ne v utor. Na okno.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
izotop Napisal:leonmojca, a nimate načrta, kam in kako postavljat strešna okna? enako velja tudi jasno za strop, ki mora omogočat minimalne standarde, osvetlitev ipd. spet isto nzaj velja za okno, več kot bo tiste stopnice, ki jo je som risal, bolj boste izgubljali svetobo.Pri nas imamo izvedeno po detajlu veluxa z minimalno stopničko kot je recimo improviziral leonmojca in nimamo nobenih težav.
en večjih proizvajalcev ima detajl vgradnje takšen recimo za klasični format strešnega okna, bi človek sklepal, da se skuša držat teh napotkov, tako pri projektiranju, kot izvedbi. bistven je mogoče tisti izolacijski ovir, na katerega je fiksirano okno.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.velux.si/pro/informacije/tehnicno/~/media/Marketing/SI/Detajli/JPG/GGL-EDW-BDX">http://www.velux.si/pro/informacije/teh ... GL-EDW-BDX</a><!-- m -->
leonmojca Napisal:Edid,Trenutno smo vseljeni 6 let in zaenkrat težav ni. Sem šel preverit račun in gor imam samo 3 okna in 3 obrobe brez BDX. Izolacija je bila kamena volna povsod + neka folija. Izvajalec je bil preverjen in njegovi so se tudi non-stop šolali pri Veluxu. Sosedu je na ta način preluknjal celo streho (cca 13 oken) pa tudi nima težav.
Koliko casa pa ze imate tako narejeno, ker se, ce se pojavijo tezave po parih letih.
Kaksno izolacijo ste pa dajali notr v spalete ali je vsepovsod enaka in katera izolacija.
S punco sva se menila in bi tudi ona rada malo visji strop tako da bomo najbrz dvigovali skarje in bi potem strop prisel na 260cm visine. V nasprotnem primeru pa 240cm.
firefly Napisal:Brez stopnice ne mores naredit ce imas BDX obrobo. Oz. Je potem brez veze ce jo imas.Tukaj mi res velux deluje kot nek salabajzer. Pa so drugace okna super, samo tule pa.... In ja jaz sem pred leti porezal bdx ker nisem sicer vedel kako naj zakkjucim spaleto skladno z niihovim detajlom brez stopnice.
Btw veluxovci niso "znali" povedat kko bo s garancijo ce se bdx stran reze/zvija...
firefly Napisal:Za parni zaporo ni izolacije (zato je bistvena stopnicka). In je kondenz med zaporo in gipsom. Da o ogroooooomnem toplotnem mostu ne govorimČe se kondenz nabere med zaporo in mavčno ploščo, ga boš zelo hitro opazil. Kot pravim, pri nas v 6 letih še brez težav. Radiatorjev pod okni pa tudi nimamo.