PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Razlika v količini drvi metrska oz. žagana

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
aleks Napisal:8) napačno razmišljaš - ta čas moram nameniti popanju stiropora na stene, bo zaleglo za dlje! tudi ne rabiš veliko opreme. susi pa želim, da se čimprej pocajta. bolezni, pa iz srca upam da ni resnejšega, ne privoščim nikomur - sploh sedaj ko se začenja lepše vreme!

Hvala.
Smo se skoraj da motili... sedaj pa vidimo, da ti srce še vedno igra v pravo smer, Big Grin
@aleks

Kot zvesti forumaš sem prebral oziroma prebiram tole temo že od začeta, ampak nekega pljuvanja skritega za anonimnost se mi res ne da iti več... človek ima dve varijanti lahko zarine glavo v pesek kot noj in nič ne vidi... ali pove svoje mnenje... torej moje simpatije so vsekakor na tvoji strani, in v resnici te občudujem da se ti da boriti z mlini na veter... saj veš, prepričanega spreobrniti je Sizifovo delo...

in tisti ki tako vehementno zagovarjate kmeta in kmete, prosim pojdite na nek drug forum, kjer se kmetje sproščeno pogovarjajo kako "nategniti" kupca drv...

tako da dragi moji, tukajle sem namenoma pokroviteljski, ko boste sposobniti vsaj malo samokritike, ko boste pripravljeni priznati da pri vaših cenah, da k vam pridejo tudi ljudje po par kubikov drva, z svojo zajamčeno plačo, pa verjamem da si mnogi od njih prekleto pošteno zaslužijo tiste svoje drobtinice... in ki se vam kao nič ne splača... seveda pa imate svoj vitel pripet na traktor vreden sto tisočakov, le kako ste ga kupili, prosim da tudi meni zaupate svojo čarobno formulo...
@susa
najman in niskotno je da v tole temo vlačiš pilico za nohte, saj vem, vse pride prav ko zmanjka argumentov...
@katador
zate je spoloh škoda časa, si pač furmanski konj...
@jobizir
če tvoje drevje nebi, bilo tako v nedostopnem kraju, si upam staviti da ga nebi ponujal zastonj
@peleti12
še vedno mi dolguješ odgovore o nekem svojem nakladanju iz nekih drugih tem...
@hanzi
mogoče bi bilo dobro da bi se že odločil na katerem bregu si...

če sem koga izpustil, se mu opravičujem...
aleks zakaj ne narediš NPK za sekača in kupiš motorko in boš čez noč obogatel,
mislim da nimaš pojma o stvareh in ja pilica za nohte je primerna primerjava.
Se pravi si nesposoben, razen neumornega nabijanja postov po forumu ?
Taki smo ratal tudi tule, kot hočejo naši politiki. Razdeljeni, razdvojeni, skregani med sabo, eni na enem bregu, drugi na drugem in s obmetavamo z kamenjem. Zaplankani, ne vidimo drug drugega. Dva tedna nazaj se spomnite. Bila je Planica, bili smo Slovenci, ampak eni, skup smo dihal vsi, ni blo levih, desnih, tabelih, tardečih, tačrnih. Zaradi Planice znamo Zdravljico (menda ji pravijo Prevčeva pesem) na pamet. Kaj naredi en športnik.....
Vsak naj si nastavi ogledalo.
Forum je zato, da vsak lahko napiše svoje mnenje. O resnosti in kvaliteti mnenj si bo pa vsak od nas o drugem ustvaril svoje mnenje.
Iwafuji Napisal:aleks zakaj ne narediš NPK za sekača in kupiš motorko in boš čez noč obogatel,
mislim da nimaš pojma o stvareh in ja pilica za nohte je primerna primerjava.
Se pravi si nesposoben, razen neumornega nabijanja postov po forumu ?

sory aleks, bom odgovoril namesto tebe, že stokrat videno na tem forumu, ko zmanjka argumentov pride na vrsto pluvanje... jutri bo na dan nekdo privlekel še mater in očeta... seveda pa piše to nekdo ki ni niti prebral do konca, kaj šele razumel bistva... toreji iwafuj, "mani se čorovog posla"...

@arbajter
tebi se opravičujem... sem prebral neke tvoje poste... ampak pride trenutek ko enostavno ne moreš več kot noj držati glavo v pesek...
Stepski: vcasih je na obeh bregovih lepa plaža. (kaj pametnega). Zakaj bi moral biti na enem bregu.
Tisti kmetki ima traktor za 100 jurjev :
Dobil ga je, saj ga ni kupil. . Saj se spomnite Bratuskove izjave ko so strajkali v lj.
Samo ne vem zakaj si ga se forumasi ne zrihtajo. Veste koliko kmetij ie naprodaj? Ravno zadnjic gledal oglas....<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/betonovo-posest_5976467/">http://www.nepremicnine.net/oglasi-prod ... t_5976467/</a><!-- m -->
Torej 0,65c/m2 hisa in gospodarsko poslopje vključeno. Za pol kupnine se da dobiti subvencijo. Torej za ceno malo boljsega avta(passat rang) dobiš "ranč" 12ha. Pa kar ni junaka, glede na to da je oglas ze kak mesec na netu.
Pa vem da so da dobiti se za manj denarja.
stepski Napisal:in tisti ki tako vehementno zagovarjate kmeta in kmete, prosim pojdite na nek drug forum, kjer se kmetje sproščeno pogovarjajo kako "nategniti" kupca drv... Že politkomisarji so vedeli, da morajo iti pridigat med revčke skrivače in jih navdušiti za boj proti sovražniku, čeprav so večino časa preživeli v štabu brez pomanjkanja
ko boste pripravljeni priznati da pri vaših cenah, da k vam pridejo tudi ljudje po par kubikov drva, z svojo zajamčeno plačo, pa verjamem da si mnogi od njih prekleto pošteno zaslužijo tiste svoje drobtinice... in ki se vam kao nič ne splača... Nobeden ne sili ne tebe, ne nobenega drugega s podpovprečno plačo, da gre po drva h kmetu. V Baubau, Ibo, Mečkator, ... jih tudi prodajajo, pa še kamionček ti posodijo, da si jih pelješ domov. Če vas nebi toliko kupovalo pri kmetu, bi imel drv viška in bi spustil ceno.
seveda pa imate svoj vitel pripet na traktor vreden sto tisočakov, le kako ste ga kupili, prosim da tudi meni zaupate svojo čarobno formulo... Kupil ga je enako, kot vsak ta pravi tovarnar ustvari celo tovarno in stroje v njej. Z odrekanjem počasi do nje. Noben današnji kmet ni začel leta 1990, kot večina naših podjetnikov, Vsak je takrat podedoval že uspešno delujočo kmetijo, le dogradil jo je.
Zakaj se ne spotikaš ob subvencije za okna, fasade, NEH hiše, kurilnice, le kmečka subvencija ti je trn v očeh?

@jobizir če tvoje drevje nebi, bilo tako v nedostopnem kraju, si upam staviti da ga nebi ponujal zastonj Bi ga prodajal enako kot država ali cerkev iz svojih gozdov po 5 do 10 E/m3, kar je le 7 % cene drv ali le 0,8 % letnega donosa od kapitala (vrednosti gozda).
če sem koga izpustil, se mu opravičujem... Ti oproščam, ker si me izpustil
Nimam časa - sem v penziji!
Žerjavar, lepo napisano. Žal trud zaman. Impregniranim to ne bo pomagalo, tu vsaka logika odpove.
Stepski hvala. Sem ponosen na oznako "furmanski konj". Ali ni to nekaj pridnega, koristnega, ki se zanese na lastno delo, na pridnost! Ne nazadnje tudi na logiko, saj med delom ne skače v luft brez zveze, se ne ukvarja z nepomembnimi stvarmi.

Kdor je len, nesposoben,nelogičen, lažno ponosen, ne zna sprejeti pravilnih odločitev, naj pač kuri drva iz trgovine, na roko goni lopato in sekiro... Peletov še nekaj časa ne bo... Kriv je sam, noben kmet ni silil vanj, zato so vsi komentarji, tudi z nepotrebno primesjo politike, povsem odveč. Drži pa, da si nekateri manko pridnosti poskušajo pokrivati s politiko....
Kmet se že rodi in ima v krvi da goljufa!!!
kucin Napisal:Pa zapomni s,i da če kupiš nažagana in cepljena te vsak kmet ogoljufa, ker imajo kmetje to v krvi.10 let kupujem vsakič pri drugem kmetu drva in ko jih zložim jih je vsakič manj, kmet, ki jih je pripeljal pa je že zdavnaj pobasal denar in spizdil.In naj me nihče ne prepričuje da to ni res ker vsi moji kolegi-sodelavci imajo popolnoma iste probleme s tem.Ko ga pokličeš im mu rećeš pripelji 10 m nasekanih zloženih drv ti vsak to potrdi in reče da jih boš dobil še več!!!In ko pride mu plačaš se odpelje pol pa...

izogibaj se kmetov.
ma @stepski kr prav, pa se slišalo lepo ali grdo...
V komunaziji je blo tako, da so delavci imeli denar in službe in so zviška gledali na kmete...no eni so očitno mentalno ostali v nekih časih, ki jih več ni. A stare delitve, ki so privzgojene se težko izkoreninijo.
Vidim da ste eni privlekli na dan že tajne agente in politkomisarje, žerjavar res si dober v strojništvu, tam pa se tudi vse neha...

Ma nehajte se že sprenevedati, pri nas se kao nikomur nič ne splača, zlasti kmetom ne, pa naj pusti vse skupaj in gre delat za zajamčeno plačo, čas cestarjev ki so se naslanjali na lopato je mimo... pa naj poskusi... pa ne mi flancat o ohranjanju kmetij... za katere se začne mesarsko klanje ob dedovanju, zakaj le že... očitno sami zavedneži ki si želijo ohranit slovensko podeželje... in če kdo od njih misli da je slovenstvo njihovo se pač moti... ( koliko od vas je pred toliko leti stalo na tistem trgu v Ljubljani in kolikim od vas so v še tistih časih stali miličniki sredi noči na vratih), tako da ne mi... o teh in onih časih...

a veste kaj je zanimivo, naročiš drva pri kmetu, ta pa nima niti toliko pameti da te ne nategne že prvo leto za tistih nekaj polen, enostavno mu požrešnost ne da miru, da bi videl da se mu boš kot zadovoljen kupec vračal še leta in leta...

torej dragi gospodje, najprej pometite svoje pragove in naj tisti prvi vrže kamen, saj veste kako gre... če niste med tistimi ki bi v cerkvi požrli boga na cesti pa ljudi...

toliko z moje strani... enostavno se mi ne da, nočem in niti nimam časa da bi ga z vami izgubljal...
bom še jaz svoje mnenje pristavil:

vedno ko sem iskal "ugodnega" ponudnika drv, je količina z ceno padala..... ker namen vsakega kmeta je, da proda svoja drva (znam it v gozd in vem koliko je dela, da pridejo domov) se pravi ko sem jih plačal 45 eur sem dobil 80% dogovorjene količine, ko sem jih plačal 55 sem dobil 90%, in ko sem plačal 60, sem dobil raje kak % več kot 100%.....

isto eur za isto količino...

se pravi sedaj če mi nekdo reče da jih ima po 55, mu jaz odvrnem da bom kr 60 dal, pa naj bo dobra "vaga" in je za oba prav....

ista štorija je če se za šankom pogovarjamo al 50 al 60 eur na dan apartmaja na morju.... pametujemo lahko tri dni, konec koncev je pa itaq brez veze....

pa lep pozdrav....
1 ... 7 8 9 10 11 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi