Citat:Edina pametna možnost bi bila, da bivši plavček pri odgovoru označi, da je odgovor iz njegove stroke. Pri vseh ostalih komentarjih izven stroke pa te oznake ne bi uporabil. Vse prevečkrat se je dogodilo, da je kak plavček svojo barvo (avtoriteto) zlorabil na področju, kjer nima pojma.
Ta je pa težka! Kdo pa bo odločal, kaj je njegova stroka? Ali bomo uvedli posebni strokovni izpit za ugotovitev, ali ima nekdo iz določene stroke dovolj znanja za plavčka. Pa na štempl in zaporedno številko ne smemo pozabiti.
Moje mnenje, nimam pojma, kako se je dejansko dogajalo. Nekdo je želel seznam sodelavcev, ki dajejo tehnično dobre nasvete in odgovore. S kom se je posvetoval, nimam pojma. Osebno sem presenečen ugotovil sam, da je moj psevdonim zapisan z drugačno barvo. Nisem dobil nobenega obvestila, pojasnila, utemeljitve, ....
Če bi se striktno držal navodila, da naj odgovarjam le iz svoje stroke, sploh o meni nebi slišali. Še nisem zasledil vprašanja o žerjavih.
Moje pogosto sodelovanje na določenih področjih (prehod toplote, prehod vlage in kondenza, ogrevanje, izgorevaje, ...) so bili sicer ocenjeni šolski predmet, a tega znanja hudo dolgo sploh nisem uporabljal. Ali sem danes lahko strokovnjak za ta področja? Ali sem lahko strokovnjak za lesene konstrukcije, če v šoli o njih nisem slišal čisto nič, v delovni praksi pa se spomnim edinega lesenega detajla = leseni kloc ki drsi po tirnici žerjava, da jo očisti sesedlega prahu.
Pustimo ljudem, naj svetujejo (odgovarjajo) po lastni presoji. Če zapiše oslarijo, se bo htro našel nekdo, ki bo nanjo opozoril. Bolj malo je tistih, ki ob opozorilu ponudi še pravilno rešitev in jo še utemelji.
Če pa oprispevek vsebuje prepovedane elemente (žalitev, izven teme, ......) pa se ve, kaj je naloga moderatorjev. Vendar naj poskrbijo za obvestilo avtorju o vsebini izbrisanega ter razlogu za izbris.