Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
1prm metrskih cepanc ni enako 1prm teh enakih metrskih cepanc zrezanih na 33. Ko pri kmetu naročiš 10m drv zrezanih na 33cm pomeni da bo iz skladovnice vzel 10m metrskih cepanc in jih zrezal na 33cm, zato pa dobiš manj ko jih potem doma zložiš. :evil: :evil:
Če kdo ne verjame lahko pride do mene, sam preloži metrska drva v mojo pripravo za razrez drv, jaz pa bom z motorko prerezal na pol, on bo pa lahko opazoval kako se drva sesedajo, brez da bi jih kdo kaj preložil. :evil: :evil: :evil:
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Tukaj so vam za davkoplačevalski denar že vse namerili. Iz 1m3 polen dobiš 0,85m3 30cm polen.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.zgs.si/slo/delovna_podrocja/lesna_biomasa/izracunajte_si_sami/prostorninske_enote/index.html">http://www.zgs.si/slo/delovna_podrocja/ ... index.html</a><!-- m -->
prostorninski meter.....
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Vprašanje: če bi naročil in plačal 10m drv in jih doma zložil 10,3m, bi jih potem peljal 0,3m nazaj?
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
in te študije so delali gozdarji, ki upravljajo drva in les ... in imajo gozd ali sami izvajajo sečnjo ... in ima gozd tudi njihova žlahta ... to je kot bi si kazenski zakonik spisali tatovi sami ...
Objave: 1767
Teme: 20
Ocena:
0
Ni druge kot izmerit vlago, pa na kile.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
@: aleks, jelenček
Nočeta biti ogoljufana. Razumem in svetujem: Kupi hlodovino, vsak hlod izmeri premer (lahko 6 x) in dolžino, izračunaš volumen lesa (m3). Razžagaj na 100 cm dolžine in naredi cepanice ter jih zloži. Vem v naprej, da se boš trudil da jih čim bolj stisneš. Izmeri volumen zložaja (pm). Razžagaj na zate potrebno dolžino polen, nekatere še dodatno razsekaš in zopet zloži ter izmeri.
Lahko še meriš čas za to delo, da boš lažje primerjal razliko v ceni hlodovine, cepanic in drv.
Ko boš povedal vse tri izmere, pa se bomo dalje pogovarjali o (vseh) goljufivih kmetih. Izjeme pa so vedno bile.
Nimam časa - sem v penziji!