Objave: 40
Teme: 10
Ocena:
0
Imam namen kupit drva in zdaj me zanima kakšna je razlika. Metrska drva dobim za 50€/m3, žagana in cepljena na 33cm pa tudi za 50€/m3.
Kje je tu razlika?
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Razlika je v tvoji telovadbi....
Objave: 2146
Teme: 17
Ocena:
0
Metrska so tudi verjetno že cepljena? Dejanska količina je ista.
Objave: 145
Teme: 1
Ocena:
0
Pa zapomni s,i da če kupiš nažagana in cepljena te vsak kmet ogoljufa, ker imajo kmetje to v krvi.10 let kupujem vsakič pri drugem kmetu drva in ko jih zložim jih je vsakič manj, kmet, ki jih je pripeljal pa je že zdavnaj pobasal denar in spizdil.In naj me nihče ne prepričuje da to ni res ker vsi moji kolegi-sodelavci imajo popolnoma iste probleme s tem.Ko ga pokličeš im mu rećeš pripelji 10 m nasekanih zloženih drv ti vsak to potrdi in reče da jih boš dobil še več!!!In ko pride mu plačaš se odpelje pol pa...
Objave: 655
Teme: 15
Ocena:
1
Če je cena ista, kupi 33cm, jih je več, ker so bolj skupaj zložene...
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Ja, če jih kupiš zložena v paleti, ko jih je res kubik. V vseh drugih primerih pa si zelo hitro lahko "kratek". Predvsem pa odvisno od velikosti kurišča v peči. Pri meni jih skupaj z dobaviteljem (kmetom) lepo zloživa, ni možen noben nateg. Drva morajo biti zložena lepo, ne tako, da vržeš klobuk skozi skladovnico drv. Sam rabim drva dolžine 50cm (pa tja do 65cm) torej lepo vzamem motorko pa en rez po dolžini skladovnice in fertik. Je pa res, da mi drva že vrsto let vozi en in isti kmet in so odnosi fer in pošteni.
Drugače pa je vso razliko med celimi in žaganimi zelo slikovito (resnično) opisal kadotr.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Ce pa mu jih lahko se v peč nosi bo pa dal se malo popusta. Da zena ne bo na mrzlem ko moza ne bo doma
Objave: 529
Teme: 12
Ocena:
0
Po raznih tabelah je prm metrskih količinsko enak 0,8 do 0,85 prm 33cm žaganih.
Če boš kupil žagana, ti bo po vsej verjetnosti kmet računal npr. 10 prm, dobil boš 8 prm 33 cm drv. Odpadejo pa ti kolobocije z žaganjem.
Objave: 290
Teme: 1
Ocena:
0
Mi nimamo bogve kaj drvu, vsake kvatre se nekaj proda. Drva so naložena v skladovnici en ali dva metra visoko. Ta drva odmeriš in razžagaš, ko jih zložiš se lepše zložijo in pride 10 do 15% manj. Navadno daš dobro mero metrskih in pride vedno slaba mera razžaganih. Če kdo vpraša vedno povem zloženih je manj, lahko ti jih pripeljem m3 vendar ne za 50 ampak potem za 55--- stvar rešena. Po mojem vsi merijo metrska, ko jih enkrat razžagaš jih ja ne boš še enkrat zlagal in meril. Lahko bi avtomatsko dal 15% več, vendar potem cena ne klapa več do tistega, ki kupi metrska.
Ni logično, da je enaka cena za razžagana kot za metrska, moralo bi biti vsaj 5€ razlike.
Objave: 293
Teme: 0
Ocena:
0
Malo zanimivega branja:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiD5oGT2-fLAhWBDywKHaISAHIQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.gozdis.si%2Fdata%2Fpublikacije%2F10_lesna_goriva_prirocnik.pdf&usg=AFQjCNEj-gX53VcD0lmJi5QFJeOCWbRYeQ&sig2=wzUeiYRfcMDggz4xX-wtHA&bvm=bv.117868183,d.bGg&cad=rja">https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q= ... Gg&cad=rja</a><!-- m -->
Na strani 12 je primerjalna tabela.
LP
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
kucin Napisal:Pa zapomni s,i da če kupiš nažagana in cepljena te vsak kmet ogoljufa, ker imajo kmetje to v krvi.10 let kupujem vsakič pri drugem kmetu drva in ... .
Vsak druge sodi po sebi! Hitler je obsodil žide, ker so bili delovni - res pa, le zase. Če bi bili taki goljufi, kot so jih okarakterizirali, jim ljudje nebi zaupali posla, nebi imeli dohodka, ...
V družbi so vedno bili radodarneži in škrti, poštenjaki in goljufi, ... Tudi med kmeti je tako.
Ali imaš šefa? Delaš pridno in dobro le takrat, ko te šef opazuje? Ali je za dobro delo res potrebna temeljita kontrola?
Kje je razlog, da vsakikrat kupiš pri drugem kmetu. Ali še nisi naletel do pošteno dobavo in prijazno besedo? Morda pa je krivda pri tebi - poskusi analizirati svoj karakter.
Nimam časa - sem v penziji!
Objave: 4080
Teme: 39
Ocena:
3
kucina potrdim v slabi izkušnji. razen ko sem kupil drva na "paleti". tam je, odvisno od velikosti, pač toliko drv kot so notranje mere palete. ker so se palete pripeljale s šleperjem, so se vmes tudi sesedla, če so bila šlampasto zložena. in so po prevozu pač tako na gosto kot tista kletka dovoljuje. če jih ni dovolj zaradi sesedanja, zahtevam da jih doložijo. sorcu bi pa svetoval, da če je cena ista, (in mu ustreza dimenzija nažaganih) naj vzame žagana, vsaj nekaj dela in list ali verigo žage bo prihranil. 50€ za prm bukovih, klanih in nažaganih na 33cm, se smatra v naših krajih letos nedosegljivo (raje so 60), za klane bukove metrce pa ugodno.