Jaz bi jo dal med kotno sedežno in balkon/teraso, da piha v smeri kuhinje.
S tem se boš ognil neprijetnega pihanja pri gledanju televizije, kakor tudi v jedilnici.
Za to, da bo celotno stanovanje ohlajeno, bodo vrata spalnic morala biti odprta, klima pa delovati 24/7. Le tako se bo sčasoma celotno stanovanje ohladilo na približno enako temperaturo. Ker bo klima daleč od spalnic, tudi ponoči ne bo moteča.
S klimo na tem majhnem hodniku, boš povzročil le veliko zaključenega vrtinčenja zraka. Posledično bo prostor podhlajen, ko boš šel mimo pa te bo dobro prepihalo.
Ali na terasno steno (če je prostor) usmerjeno proti hodniku. Tako boš zagotovil najmanjši možni prepih in največjo akumulacijo zraka. Nikakor na hodnik!
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Tudi mene zanima za moj primer, kam bi bilo najbolj pametno montirat klimo, ideja je na hodnik, čeprav vem da ni najboljše zato prosim za mnenja. Klima bi bila samo za hlajenje, saj bo ogrevanje izvedeno preko talnega s toplotno črpalko. Lokacija Vipava
Hvala.
Sam imam klimo ravno na hodniku, pa ohladi celo stanovanje. Sosed ima enako stanovanje, pa jo je montiral v dnevo. Zato ima sedaj poleti na hodniku, na tleh, vklopljen ventilator, da mu transportira hladen zrak v spalnico in otroško sobo. Seveda morajo biti vsa vrata odprta, za gretje je pa tako ali tako ne boš uporabljal.
Pozabi s hodnikom. V dnevno. Ce imas na teraso veliko oken in da ni sencena, potem je pametno ze ta vroci zrak ohladiti preden konkretno pride v prostor.
Imam kotno sedezno, klimo imam, da mi piha ob oknu. Zato moram takrat lezati na drugi polovici sedezne. Ker je klima nek star "tajhun"
Ce bi imel novejso zadevo, bom lahko bo lezal pod klimo. Preden sem se sem preselil, sem bil v garsonjeri. Dva otroka sem iz porodnisnice prinesel direkt pod (povprecno) klimo. Oba sta "zdrava"
Ni problema, prej kot pa pri 30C in visoki vlagi. Pri tej klimi je problem ker je najnizja stopnja (od treh ali stirih) ventilatorja pravi tajfun. Ce zadeva piha na rahlo pa ne bi bilo panike.
Še en "kritičen" primer pozicioniranja klime.
Klima bi bila locirana na koncu hodnika(dolžine 4m), usmerjena proti dnevnemu prostoru, vrat med hodnikom in bivalnim delom ne bo, zgolj odprtina širine 1m in višine 2,2m. Klima se bo v primeru montaže uporabljala zgolj za hlajenje. Hiša ima/bo imela konkretno izolacijo in bi sedaj rad montiral zgolj predpripravo za klimo, saj v prejšnih poletjih v pritličju ni bilo potrebe po dodatnem hlajenju.
Razmišljam o montaži [url=httpunichr("58")//mgkunichr("46")si/montaza-klima-naprav/predpriprava-za-vgradnjo-notranje-enote-1/predpriprava-za-vgradnjo-notranje-enoteunichr("46")html]tega kompleta[/url](izbire na spletu praktično ni)
Med zun.enoto (žal mora biti na postrešju) in tem kompletom bi napeljal fi75 cev za plinsko povezavo,ele. in kondenz.
Mnenja, nasveti?
@Homer: Vem da je odsvetovana, vendar druge rešitve ne vidim.
Po dolžini hiše sta balkona, višina zidu od balkona do tramov ostrešja zgolj cca.240cm, na krajši stranici pa je vizuelno nezaželjeno. V vsakem primeru montaže na zunanje stene, pa imam probleme z zunanjo enoto,ker je to skeletna gradnja s stenami iz slame.
Glede na to da vklopiš klimo 24/7 in zgolj vzdržuješ neko temperaturo, prevelikega prepiha/pihanja ne vidim. Bolj me skrbi zun.enota na "vročem" podstrešju.
Nima nihče izkušenj z omenjeno predpripravo za klimo?
Nemelk, ne boš verjel. Sam sem podoben primer, kot ti. Sem se brez potrebe poglabljal in kompliciral. Ob obisku enega in še drugega strokovnjaka je bilo vse rešeno skoraj v trenutku, brez problemov. Oba sta predlagala podobne dobre, logične rešitve. Torej pokliči tistega, ki se na posel razume...samo okrog pogleda in mu je jasno tisto, kar tebi ni....
ker ste veliko bolj izkušeni vas prosim za nasvet.
Zanima me kako čim "lepše" izvesti instalacijo klime. Zunanja enota bo pozicionirana zunaj levo od notranje enote. Dozo za električni priključek imam dokaj blizu.
Zid je betonski in skoraj dvomim, da bi lahko toliko razbil, da bi dal podometni kanal globine 5 cm v zid. Kolikšna je najmanjša globina primerna za takšno instalacijo?
Bruno, pa ne "serji ga"! :wink:
Ko bo poletje, ti bo popolnoma vseeno kakšen je nadometni kanal, samo, da bo hladno! Pa čeprav bi bila kanalizacijska cev, alkatenka, ali pa samo cevi, brez kanala!
Dobiš široke nadometne kanale, saj boš tole videl prvič in zadnjič!
Čeprav, kolikor vidim imaš tole točno nasproti kavča! Si prepričan, da je to O.K.? hock:
Pihalo bo "po tebi"! Revma pa te stvari, ki hebejo "nas tastare"! 8)
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.