PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izposoja 2000+ W 12-230 V razsmernika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potreboval bi razsmernik iz 12 V na 230 V z močjo vsaj 2000 W, a ne bi škodilo, če bi bil 2500 W. Ker je cena tovrstnih razsmernikov s takšno močjo precej visoka, jaz pa bi ga potreboval le za en teden, me zanima, če bi ga morda bil kdo pripravljen posoditi?
Kaj pa bo vir?
To se tudi jaz sprašujem...
Upam, da se zavedaš, da bo to "vleklo" iz akumulatorja čez 200A in da bo akumulator 1-2-3 prazen, da povezave morajo biti ekstremno kratke in debele, ..........
Jaz imam 2500w na 24V pa še tam je hudič, če nimaš dva akumulatorja z vsaj ene 180AH. Sam imam 600ah in dela.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Razsmernik bi uporabljal na barki, ki ima seveda več 100+ Ah akumulatorjev, a bi breme kljub temu uporabljal le takrat, ko bi bil na barki zagnan glavni motor. Ob tem se mi poraja vprašanje, če je alternator na barki sploh dovolj zmogljiv za takšen razsmernik? Kolikor sem se pozanimal, je alternator le 105 A, kar pri polni obremenitvi torej ne bi zadoščalo, da bi sproti polnil akumulatorje.

Bo pa ves čas na voljo še ena takšna barka, ki bi s svojim alternatorjem prav tako lahko pripomogla k napajanju razsmernika, zato sem razmišljal, da bi povezal akumulatorje iz obeh bark na ta razsmernik, kar bi teoretično moralo zadostovati.

Kako pa bi se to obneslo v praksi? Kakšne preseke vodnikov bi potreboval v tem primeru? So še kakšne druge omejitve?
Za take moči so izumili generatorje (glede da je govora o inverterju 12/230V).
2 kW agregat preverjeno požene vse skupaj brez težav, a je to precej nerodna rešitev, ker je agregat velik in zelo glasen. Dobra alternativa bi bil majhen, zmogljiv inverter, kot je recimo [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")totumunichr("46")si/eu20i-honda]Honda EU20i[/url], a tudi za tega predvidevam, da ga nima ravno vsakdo doma.
Ali lahko le v enem stavku: Zakaj potretrebuješ 230V 10A?
Ni vsak razsmernik dober za vsa bremena (omsko, induktivno), enako velja tudi za agregat. Veliko stvari se da rešit tudi na nizkonapetostnem območju (grelci, motorji).
Mi o avionu, pilot iz gozda....
krneky Napisal:Bo pa ves čas na voljo še ena takšna barka, ki bi s svojim alternatorjem prav tako lahko pripomogla k napajanju razsmernika, zato sem razmišljal, da bi povezal akumulatorje iz obeh bark na ta razsmernik, kar bi teoretično moralo zadostovati.

Kako pa bi se to obneslo v praksi? Kakšne preseke vodnikov bi potreboval v tem primeru? So še kakšne druge omejitve?
Tako "čez prst", potrebuješ kable >70mm2, morda tudi več (odvisno od dolžine kablov-padci napetosti)

Res mi ni jasno, kakšen porabnik to želiš priklopiti.
Kot je že napisal arbajter, za take primere so agregati (tudi na barki)
Glavnino porabnika bo predstavljalo ozvočenje, preostanek pa nekaj elektronskih naprav.

Za priklop akumulatorjev iz ene barke na drugo bi potreboval vsaj 10 m dolg kabel.

Agregat bo za rezervo, kljub temu pa iščem nekaj manjšega in tišjega. Razsmernik bi seveda bil idealen, 2 kW inverter pa bi tudi bil sprejemljiv, ampak ne poznam nikogar, da bi ga imel doma.
Agregati obstajajo tudi v "silent" izvedbi. Samo kakšen cekin več pridejo...
Pri 2kW ozvočenja tudi cenen agregat ne bo opazen Smile
Je pa vprašanje, kako bo delal ob tako spremenljivi obremenitvi... (velja tudi za malce dražje)
Kar sem videl takih "zabav" na prostem in če ni bilo v bližini elektro priključka, so vedno uporabljali agregat, ki je bil nekje za odrom. Ker je običajno toliko hrupa in kričanja, tudi v pavzah ni bil slišen.
No, če si se trdo odločil, da to mora biti ravno razsmernik, ga pač uporabi (če ga dobiš na posodo). Če si upošteval celotno porabo (ne samo izhodno moč ojačevalnikov) in če bo razsmernik prebavil tako spreminjajočo se obremenitev, ti bo morda delovalo. Dvomim pa, da boš z akumulatorji spravil skozi eno tako "žurko", ki se zavleče do dne.

Vsekakor boš lažje dobil na posodo agregat
In koliko si pripravljen dati za izposojo?
Ali elektronika tudi rabi cisti sinus kot pumpe?
Da ne bos s poceni "dobaviteljem elektrike" skuril ferstekerije za nekaj 10 jurjev. Se splaca?
Na ebayu se modificiran sinus dobi pod 100 evri.(cisti pa vsaj 2x drazji) Pa recimo da ga bos potem za vsaj pol cene lahko tudi prodal.
Tole bo orenk party da rabis toliko moci.
Elektronika ne rabi čistega sinusa, motorji pač. Ne razumem pa zakaj tiščanje z glavo v zid oziroma v inverter za vsako ceno?
1 2 3
Iskanje po temi