zdravapamet Napisal:Pred dvemi leti je Eko sklad zavlačeval z razpisom. Povpraševanje je bilo nenormalno a so vsi čakali razpis. Dela čez glavo, a smo sedeli doma. In to zelo dolgo zaradi Eko sklada.
Na TV je bil celo možakar, ki dela montažne hiše. Rekel je , da ima prodano proizvodnjo za celo leto a ne more začeti z delom saj mu pogoji razpisa to ne dovoljujejo. Mesece nedela in denar, ki ga je zaradi njih izgubil mu do danes ni nihče povrnil.
Torej, Telmos ? Ti si edini, ki mu ne odgovarja da je novi razpis že zunaj.
Spomni se leta, ko so klimaši lobirali za obvezen izpit za plinski del TČ. Ta naj bi bil pogoj za pridobitev subvencije. Ko so na Eko skladu doživeli odziv Stroke (monterjev centralnega ogrevanja) je ta zmazek klimašev padel v vodo.
Zapomni si. Centralno ogrevanje delamo MONTERJI CENTRALNEGA OGREVANJA. Ostali so padalci.
Sam pa pravim tako. Kakršenkoli že razpis je važno, da je odprt. Mi monterji in proizvajalci se moramo prilagoditi razpisu. Noro je pričakovati, da se bo razpis prilagodil nam. Stranke ne delajo dokler razpisa ni. To je dejstvo.
Bi bilo pa najbolje, da Eko sklad ukinejo. Posledično bi tudi po večjih mestih monopolisti (daljinsko ogrevanje, plin) nehali pogojevati pridobitev sredstev. Trg bi zopet postal NORMALEN.
LOBIJI so povsod. Tudi v tujini. Mi smo še vedno balkanska država kjer velja rek - znajdi se.
Ne ti mene j...t s temi neumnostmi, ki jih počnejo drugi. Mene ni potrebno ogovarjat s klimašem in lobiranjem klimašev, ker smo na račun tega popušili vsi, ki smo verjeli državnim nategovalcem, da je potrebno imeti vse te certifikate drugače bomo brez dela. Mi smo jih plačali in zapravili en kup časa in km za te zadeve, med drugim smo to opravljali lansko leto v tretje. Da pa bi bilo bolje, da se eko sklad ukine vemo pa vsi samo oni ne. Dejstvo pa je, da se v tej državi dela vse, da bi se človeka pri delu onemogočilo ne pa mu šlo na roko, ker posledično plačuje davke.
Kar pa se letošnjega razpisa tiče je pa zelo nizek udarec tvojeizbranih lobijev, kot je bil tudi tisto leto, ki ga opisuješ. Štos je bil samo v iskanju vseh mogočih možnosti za onemogočanje ostalih. Na koncu so jim v gonji po onemogočanju subvencij za HT naprave izpadle še njihove za pripravo sanitarne vode. Da pa je tako kot je, je pa zato, ker je še vedno veliko več takih, kot si napisal z balkanskim mišljenjem znajdi se. In letos so se slučajno znajdli ravno pred odprtjem sejma.
Eni delamo po zakonih, drugi iščete pa vse vrste lukenj. To pa se lepo vidi že po bežnem pregledu vaših bilanc. Nekateri klimaši in centralnarji obvladamo tudi to, ker smo včasih v šolskih klopeh tudi ekonomijo gulili.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!