Daj no, zdej pa ze tako pretiravas s tem, da kar pece :-) Dober sistem naj bi bil neodvisen od zunanjega posredovanja. Zakaj bi moral zunanjemu pustiti dostop do naprave za nekaj povsem normalnega mi ni jasno. Oz. zakaj bi moral biti odvisen od Kronoterma, tebe...? Nas res imate vse za butce? Brez tezav se da brez 'zunanjih', evo trenutne slike sistema s telefona... Gledas, nastavljas... sam :-)
24,8°C v kopalnici ki ima 15m2 in sta v njem dva radiatorja,dvižni vod 33°C . En je Radson tip22 600x1050 in lotra 600x1360. Kdo si hoče si še malo pogreje z kaloferjem in je notri savna. Pa kdo rabi poleti ko je zunaj 35°C ogrevano kopalnico?
zdravapamet Napisal:Lahko si daš 1 radiator tudi v dnevno sobo za prehodna obdobja. V tem času je z talnim gretjem nemogoče krmiliti. Prostor se ti v glavnem pregreva ali pa te zebe.
Radiatorji v dnevni sobi in v kopalnicah pa bodo na hitro segreli prostor takrat, ko boš rabil ogrevanje dve uri zjutraj in dve zvečer. V regulaciji izbereš konstantno temperaturo 43 stc. V časovnih programih pa izbereš čas ogrevanja, NPR
-zjutraj od 5-7
-zvečer od 18-20
-konstantna temperatura 43 stc
Boš videl kako lepo vse dela.
V zimskem obdobju pa izbereš vremensko vodenje....
Nekako tako, ja.
Ne vem kako se to štela pri Kronotermu :oops:
pri Daikinu
za lansiranje urnikov oz za delovanje po urnikih samo na kontrolerju pritisneš gumbek urica,
s ponovnim pritiskom na isti gumbek pa se delovanje po urnikih nazaj izklopi (urica na zaslonu izgine)
-urniki, ki jih nastaviš enkrat, seveda ostanejo :wink:
Drugi gumbek A (vklop/izklop) je za delovanje po vremenski krivulji/fiksni T ogrevalne vode
-na zaslonu se pokaže A-po vrem.krivulji
- ali pa A izgine -fiksna T ogrevalne vode.
Seveda se tudi A-delovanje po vrem.krivulji po želji lahko vključi/izključi v urnike.
Glede na to, da trenutno še projektiramo hišo bi rad predvidel tako rešitev, ki mi bo omogočala obe ločeni veji ogrevanja in mogoče celo sočasno ogrevanje kopalnice in hlajenje ostale hiše. Sicer ne vem če TČ to omogoča.
Migaj Napisal:Istočasno ne.
Poleg tega je hlajenje hiše s TČ zadnje, kar si boš želel, ko boš malo bolj preštudiral tudi druge teme foruma -je pa možno.
In kaj je narobe z hlajenjem hiše z TČ? Da je 30% dražje? Pri 50/70 EUR na leto za hlajenje je to res ogromno...
Je pa z dovolj velikimi konvektorji po prostorih, prijetneje tišje in z manj pihanja. Kot samo z eno ali 2 klimama...
Ljudje se bojite konvekorjev, kot so/ste se leta 80 bali stalnega gretja... (Nekateri jih celo primerjajo s kaloriferji...)
zdravapamet Napisal:Polde ne vem zakaj se razburjaš ?
Niso vsi ljudje za tehniko in včasih si pač ne znajo spremeniti nastavitev. To jim lahko naredim jaz od doma, da jim bo ogrevanje delovalo kot želijo. Mene lahko kadarkoli pokličejo in jim z veseljem pomagam.
Temu jaz pravim poprodajna podpora. Kar te seveda najbolj zanima jih to NIČ NE STANE.
Starejšim ljudem grem tudi do 5-krat na dom predenj osvojijo napravo. Nekateri potrebujejo razlago vsaj 1-krat letno. Vsem svojim strankam nudim to brezplačno.
Kaj je v tem narobe boš lahko razložil ti !!!!
Ne razburjam se, me pa ze malo moti to tvoje ponavljanje: samo pri Kronotermu in podobne, ker potem kdo res se dobi obcutek, da so drugje butlji in nimajo podobne resitve. Lahko ti iz prve roke zatrdim, da drugi imajo podobne oz. boljse sisteme, kar se modularnosti, nadgradljivosti in supporta tice, pa tega nihce ne ponavlja vsaj 3x / teden. Ravno tako sem sam pristas tega, da cloveka raje nauci lovit ribo namesto, da mu jo vsak dan prodajas al kako ze gre tista... Ce je vodni del sistema uravnotezen, sem preprican, da bo vsak znal zavrteti kolescek ali pritisniti tipko za znizanje / zvisanje temperature, za vse ostalo poskrbi vgrajena regulacija.
Glede tvoje podpore, razpolozljivosti strankam in strokovnosti, ki jo tu delis z nami pa samo: kapa dol!
hisamiha Napisal:Glede na to, da trenutno še projektiramo hišo bi rad predvidel tako rešitev, ki mi bo omogočala obe ločeni veji ogrevanja in mogoče celo sočasno ogrevanje kopalnice in hlajenje ostale hiše. Sicer ne vem če TČ to omogoča.
Vse se da, v fazi gradnje je potrebno pripravit ločene ogrevalne (hladilne) kroge.
Pri hlajenju hiše potem z odpadno energijo popolnoma zastonj ogrevaš kopalnici. Pozimi pa izkoriščaš polzečo kondenzacijo za dvig temperature kopalnic, tako ne potrebuješ mešalnega kroga za preostali del hiše in ogrevaš na višjo temperaturo praktično brez izgub.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
O tem je bilo že toliko predebatiranega (še ne dolgo nazaj) v vseh letih, da se mi res ne ljubi ponavljat v nedogled enih in istih stvari.
Če imaš konkreten primer ti bom z veseljem svetoval
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.