Objave: 1304
Teme: 205
Ocena:
1
Novo gradnja bo imela NT ogrevanje povsod talno. Kako pametno urediti ogrevanje kopalnice, kjer bo temperatura 25C, tudi spomladi in jeseni.
Ali sta za to potrebna dva ogrevalna kroga ali je kakšen drugačen sistem?
Vem, da bo potreben dodatni termostat, ki bo uravnaval ogrevanje kopalnice.
Objave: 448
Teme: 40
Ocena:
2
Jaz mislim dat gosteje cevi za talno + el. radiator.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Hiša bo dobro izolirana, talno malo bolj na gosto + en prenosni kalorifer pa boš imel savno. Koliko m2 bo kopalnice?
Objave: 1022
Teme: 0
Ocena:
7
Mogoče hoče povedat, da bi rad imel kopalnico toplo tudi takrat ko v drugih prostorih ne bi rabil ogrevat..., ni povedal na kakšen način to ogreva oz bo ogreval; dodatni termostat tega ne bo rešil, treba bo reducirat ostale prostore oz nastavit nek nivo ogrevanja, ki bi zadostil ostale prostore, tega pa dodatno ogreti z drugim virom kot je napisal predhodnik;
Ocena:
1
Kopalnico bi rad ogreval tudi takrat ko so ostali prostori izklopljeni. Ogrevanje bo toplotna črpalka zrak voda.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Sicer se lepo sliši, a nisem prepričan, da bo TČ "zadovoljna" samo z odjemom nekaj m2 talnega. Predvidevam ta bo preveliko vklopov in izklopov (tiktakanje).... Seveda se mu lahko ogneš z ustrezno velikim zalogovnikom.
Verjetno bi v tem primeru bilo boljše kakšno dodatno talno električno ogrevanje ali celo mogoče kak IR panel.....
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Jaz sem šel računat, da je izredno težko imeti pri talnem ogrevanju v kopalnici bistveno topleje, ker so izgube v sosednje prostore (ne navzven!) prevelike. Edina rešitev je še dodatno stensko gretje v kopalnici, s katerim se močno poveča ogrevalne površine. Seveda moraš potem v prehodnih obdobjih zapreti vse ostale zanke, če želiš ogrevat samo kopalnico. Druga (verjetno precej cenejša rešitev) je el.lojtra 600W in vklop po potrebi oz. na tajmer.
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Če misliš ventilatorskega, se mi zdi neprimeren za kopalnico, preizkušeno. Imel sem prej 2kW kalorifer in ko si moker zaradi pihanja ni prijeten občutek. Sedaj z IR pečko je veliko boljši občutek (bolj toplo pri nižji temperaturi zraka).
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Ce bi imel stalno zaprta vrata v kopalnico, potem bi lahko imel kaksno stopinjo ali dve topleje. Mogoce je bolje nekam na strop ali steno pritegniti tisto IR pecko za nekaj 10 evrov in jo prižgati med tusiranjem. (jo imam sam). Umivanje zob in uporabo wc pa najbrz lahko tudi pri sobni temperaturi opravis? Pa pralni stroj tudi lahko pere pri sobni temperaturi.
Sicer pa ce imas pralni stroj v kopalnici, ze ta s svojim delovanjem nekoliko segreje kopalnico, sploh
ce peres pri visjih temperaturah.
Ocena:
1
V hiši kjer bivam sedaj imamo 4 ogrevalne kroge, vsak na svojo pumpo in vsak svoj termostat in ločenim režimom ogrevanja. Kopalnica ima talno + velika lojtra. Temperatura v kopalnici je celo leto 24 ur na dan 25 C ( tudi če so vrata odprta ). Sistem ogrevanja imamo NT plinska peč. Ostali prostori 22-23C. Vse deluje in filozofija sistem mi zelo ustreza.
To želim prenesti na novo hišo, kjer bo toplotna črpalka. V kopalnici bomo res dali tudi stensko ogrevanje vendar brez kaloriferjev in IR panelov. Tudi razni stroji ne bodo tam, ker bo za to poseben prostor.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Potem daj ločen ogrevalni krog .....
Objave: 485
Teme: 84
Ocena:
0
Jaz bom imel pozimi na klasično talno, poleti pa elektro talno tam kjer bo tuš.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Sam imam v kopalnici talno, sicer tisti provizorij, glede na to da je povsod radiatorsko ogrevanje, klasični radiator in še lojtro. Oboje se da nagradit z elektro grelci, vendar pri meni kurilna sezona traja dokler traja, črpalka se samodejno preklopi na letni režim in takrat je po navadi zunaj dovolj toplo.
Lahko pa v kopalnici izpustiš klasično talno gretje, priklopiš samo veliko lojtro, v estrihe pa vgradiš lokalno el. talno z lastno regulacijo temp..