Objave: 366
Teme: 45
Ocena:
0
@bk9105, verjetno ker mu je sprva zaupal in ker še nikoli ni sam montiral vodovodnih/kanalizacijskih cevi in ker je lažje preveriti za nekom ali dela pravilno časovno in tudi izvedbeno, če nimaš izkušenj.
Načeloma plačaš nadzornika za take stvari, ampak se lahko takole pozanimaš in prišparaš denar namesto, da plačaš nadzorniku.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
@smukec1: Kako preverjamo pravilnost nečesa o čemer sami nimamo pojma?
Ko pa se pozanimamo in vemo že toliko, da lahko nekoga preverjamo, pa ni vrag, da ne bi sami naredili. Konec koncev odtočne cevi niso neka ultra zapletena zadeva, niti orodja človek ne rabi dragega, niti po strehi jih ne razpeluje, da bi lahko padel dol in se resno poškodoval. Sicer pa vsak po svoje, jaz sem si samo drznil malce na glas razmišljati.
Objave: 366
Teme: 45
Ocena:
0
Saj pravim, lažje in hitreje se je pozanimati o pravilnosti izvedbe kot pa se naučiti narediti. Poleg tega kot praviš, ko najameš človeka mu seveda zaupaš in upaš da je ok, ampak, ko vidiš neke zadeve, ki niso v skladu z zdravo logiko, kot npr. napačen padec, pa seveda začneš dvomiti.
Drugače se pa strinjam, nobena stvar ni neka umetnost za narediti in sem mnenja, da če bi se sam lotil zadeve, bi naredil bolje kot marsikateri mojster. Problem je samo, da bi vseeno moral imeti vsaj nekaj izkušenj in predvsem čas.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Pametno je, da v območju plošč in vezi pod njimi to narediš že pred betoniranjem le teh.
Ker postemati zid spodaj, položiti cev v zid, preko vezi in plošče ter zapuirpenat pred betoniranjem, ti odnese kar nekaj ur dela kasneje.
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Glej, meni se tudi ni "dalo" štemat od zg. WC-ja do kleti. (bajta letnik 1953, poln cegu)
Vertikala je bila speljana iz zg. nadstr., skozi spodnji WC (viden salonitni "ror" v vogalu WC-ja), v klet, kjer pa je že bila plastična cev, vendar tudi vidna!
V srednjem WC-ju sem zamenjal salonitno cev za plastično in obzidal s siporeksom, čez pa keramika. Je pač tam zob, ki mene ne moti.
V kleti je predvideno, da bom nekoč, zaprl vogal s knaufom. Povdarek na, nekoč! :wink:
P.S. Sem pa to že imel, ni bilo prestavljanja ali dodajanja novega WC-ja!