PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri kamin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lp
zanima me kako je s postavitvijo kamina v dnevno sobo ki pa nima dimnika(ali tuljave). stanovanje je drugonadstropno v hiši; na stropu pa imam knauf.Ali bo dovolj samo inox cev ki jo dobim zraven kamina ali ne? kaj predlagate? stanovanje je kompletno novo in izdelano(parket,stene pobarvane..) tako da zidarjenje skoraj odpade!
hvala za odgovore!
darjan,
zadosten premer kot prvo.
Ali ga lahko potegneš, dimnik, po zunanji steni??

lep pozdrav
som16 Napisal:darjan,
zadosten premer kot prvo.
Ali ga lahko potegneš, dimnik, po zunanji steni??

Hm, kakšno pa je pravilo za premer? Kakšno pa je pravilo za dolžino? Ali sta oba parametra povezana oz. soodvisna?

Sicer pa se jaz ne bi bal zidarije, le prave majstre moraš najti. Z znanjem in s pravim orodjem se vse da.

Tine
Kot prvo, je seveda možen dimnik samo z inox cevjo. Tudi sam imam tako in je vse v redu.

Drugače pa imam sam: 4m visok dimnik, premer 25cm, dovod zraka 1/3 dimnika. Če malo odprem okno ali vrata mi zelo lepo dela. ČE pa zaprem, se pa kadi, zato bom povečal dimnik na 5m. 4m je namreč tisti minimum, ker imam pa za dovod zraka predolgo cev, potem ne vleče tako kot bi moral. Baje, ko bo dimnik daljši bi moglo delat, bom pa povedal, ko bom imel to narejeno.
Nekaj parametrov je na ktere morš pazit. Dovod zraka mora bit 1/3 dimnika. 4 m je minimalna višina dimnika od kurišča, boljše je če je več. Sicer pa pojdi do kakšnih, ki izdelujejo inox dimnike, pa ti bodo znali točno povedat...

lp
m
luigidon Napisal:Kot prvo, je seveda možen dimnik samo z inox cevjo. Tudi sam imam tako in je vse v redu.

Drugače pa imam sam: 4m visok dimnik, premer 25cm, dovod zraka 1/3 dimnika. Če malo odprem okno ali vrata mi zelo lepo dela. ČE pa zaprem, se pa kadi, zato bom povečal dimnik na 5m. 4m je namreč tisti minimum, ker imam pa za dovod zraka predolgo cev, potem ne vleče tako kot bi moral. Baje, ko bo dimnik daljši bi moglo delat, bom pa povedal, ko bom imel to narejeno.
Nekaj parametrov je na ktere morš pazit. Dovod zraka mora bit 1/3 dimnika. 4 m je minimalna višina dimnika od kurišča, boljše je če je več. Sicer pa pojdi do kakšnih, ki izdelujejo inox dimnike, pa ti bodo znali točno povedat...

lp
m

hvala za info.! kaj pa glede izolacije? nekaj se slišal o tem da lahko potem kondenzira dimnik nazaj ker bi bil samo dimnik iz inoxa? kako pa je s tem?
hvala
Ja kondenzacija je problem. Na srečo obstaja več slojni inox dimnik. Jaz imam takšnega in sicer notranji in zunanji valj, vmes je pa izolacija. Verjetno bo kljub temu še nekaj kondenza, ampak kar računamo, da se bo pozimi kurilo vsak dan, bo tudi ta izhlapel....Če pa kakšna kapljica priteče na kurišče, ko ne kurimo pa tudi ne bo nič kaj narobe....

lp
m
Iskanje po temi