PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Gretje bivalnega vikenda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
janipapillon Napisal:V trgovino vstopim oblečen za zunanje vremenske pogoje. Doma nisem v kratkih rokavih in gatah, se pa malo olupim kake bunde, puloverja....
Še enkrat, tokrat podrobneje opišem dogodek: Kalifornija. Zgodaj spomladi, v bajti, moj fotr bi rekel baraki, za skoraj pol mio $ nam je bilo malo hladno. Temperatura je napram prejšnje dni padla za kako stopinjo. Pred treningom, odhodom na bicikl za 4-5 ur sem vključil ogrevanje. Ko sva s kompanjonom prišla domov mi bejba, ki je bila ta čas doma pravi, naj že izključim ta prepih, češ, da jo zebe. Sem ji reku naj se k meni stisne, k mam toplo mašino. Pogledam temperaturo po prostorih. 22 stC. Pomislim, ma, kaj se jo kaj loteva? EEEE, je prav hitro postalo tudi meni hladno. Le pri šobah je pihalo toliko, da sem čutil tok zraka, drugod ne. Hladno je bilo pa povsod, le pod deko ne 8) Izključil sem centralno klimo in nikoli več taknil gumbov.
In Andreju, ki ima svoj gozd tu o najcenejšem ogrevanju s klimo. Ne ga pihat no. Jest drva kupujem, imam solidne peči, nimam časa TV gledat, imam pa čas drva napravljat, znam dobro kurit in nameravam v bajti (njegovo hišo opisane velikosti v našo družinsko sobo spravimo) za energente, kuhanje, pečenje vključeno, letno porabit manj od povprečne Slo plače.... pa v banjo točimo po 300+ l H2O @40 stC.
Pri 24 stC v senci in vetru mi je lahko neprijetno hladno, pri 10 stC na soncu mi je lahko golemu prijetno toplo.

Razlika med tistim tam in tem tukaj je tako ogromna, da je bolje, da se s takimi zadevami ne oglašaš. Za občutljive "bejbe" so pa iznajdli celo klimo v obliki in načinom ogrevanja kot aluminijasti radijator.
Sicer jaz tistih ameriških nisem preizkusil tam, sem jih pa tukaj tiste, ki so jih pripeljali iz Iraka. Poden od podna za naše razmere vendar dobra za puščavo.
Ne vem, kako bi ti bilo z našimi klimami mrzlo, ko pa začnejo vpihavat zrak šele, ko doseže izmenjevalec 37°C. Da pa ne bi taval tako v temi je pa najbolje, da greš kako testirat in potem kaj realno napišeš, ne pa klamfaš svojo filozofijo brez osnovnega znanja.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
janipapillon Napisal:Zdaj pa resen nasvet:
Višja, kot je temperatura zunaj, višjo temperaturo imejte v domu. Le toliko ohlajeno da vam je še ugodno.
Nižja, kot je temperatura zunaj, nižjo temperaturo imejte v stabovanju. Le toliko ogreto, pa da vam ni prehladno.
A naj sedaj to pomeni, da pri zunanji temperaturi nastavim notranjo na 10°C? Dejmo no ne se hecat. Hllajenje ali pa ogrevanje so tako različni pojmi in pa zahteve, da ju ne moreš tako posplošiti. Če že imaš nekako prav kar se tiče hlajenja, si pri ogrevanju ustrelil velikega kozla, če ne kar kozoroga.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Se zadržim in ne bom nazaj žaljiv.
Če me negiraš, trdiš, da hitrost gibanja zraka ne vpliva na občutenje pri enaki T?
Telmos, ali prodajaš, ali tržiš, ali montiraš, ali pobiraš rabat od klima naprav?
Daj reci, če nič od tega ne drži, povej prosim kaj počneš za €.
telmos Napisal:A naj sedaj to pomeni, da pri zunanji temperaturi nastavim notranjo na 10°C?
Prosim ne norčuj se. Ne poznam noikogar, ki bi mu bilo doma @10 stC dovolj toplo.
Višja, kot je temperatura zunaj, višjo temperaturo imejte v domu. Le toliko ohlajeno da vam je še ugodno.
Nižja, kot je temperatura zunaj, nižjo temperaturo imejte v stabovanju. Le toliko ogreto, pa da vam ni prehladno.
Takole, če sredi poletja klima laufa na 25 stopinj, ti misliš da boš dejansko imel 25 stopinj v prostoru ?
Po zimi laufa tudi na 25 pa nikakor ne moreš imeti v prostoru 25 stopinj, ampak 20 - 22.
Strokovnjaki valjda vedo zakaj obstaja AUTO opcija pri klimah.
Hlajenje in ogrevanje, v obeh primerih gre za prenos toplote.
Koliko m3 zraka z delta T 15 stC moramo prepihati v prostoru s klimo, da v prostor vnesemo enako količino energije, kot jo prinesemo v 20 l kanti z vodo deltaT = 40 stC.
Vprašam, ker je voda pač velikoooo boljši medij za prenos toplotne energije od zraka Confusedhock:
Tako si zapisal ti ne jaz. Nižja kot je zunanja temperatura nižja naj bi bila temperatura stanovanja. Ali si se pri tem morda zatipkal? Sicer pa klime prodajam, instaliram in servisiram z 25 letnim stažem v tej branži, zato vem, kaj pišem.
@janipapillon,zdaj že počasi najedaš z nemogočo misijo.
Si pač anti klimaš, to vsi razumemo.
Če si prepričan v nekaj je ok, dovoli tudi nam ostalim da bomo prepričani v nekaj za kar vemo da obstaja.
Po tvoje, koliko klima max troši elektrike,torej v najtežjih pogojih Smile
telmos Napisal:Tako si zapisal ti ne jaz. Nižja kot je zunanja temperatura nižja naj bi bila temperatura stanovanja. Ali si se pri tem morda zatipkal? Sicer pa klime prodajam, instaliram in servisiram z 25 letnim stažem v tej branži, zato vem, kaj pišem.
Aha, nisem dovolj razumljivo zapisal. V obdobju, ko je zunaj 0 do 10 ogrevaj npr na 22.
Ko je zunaj -10 do 0 ogrevaj na malo manj, npr 19 do 21... kaka cota več
ko je zunaj -20 do -10 ogrevaj na npr 17-19 in bodi še malo bolj oblečen.

In verjamem, da dobro veš tudi to, da gibanje zraka, zudi v bivališču, pomeni malček hladnejše občutenje pri enaki T.
Absolutno nisem antiklimaš :!:
Ogrevanje s klimo ima prednosti v marsikateri situaciji :!:
Poldee Napisal:Rok: Vikend je renoviran (nova fasada, okna) tko da ni nekih hudih izgub, skratka nobenga problema. Sej ni problem, tebi pac ne pase (krivom kurcu dlaka smeta al kako so ze vcas rekl) sam ne zdaj to aplicirat kar na vse oz. to tako je.

Da ti bo jasno kaj sem že večkrat napisal, ker nočeš brat, večini ali vsaj večjemu delu ljudi to ne ustreza, ne samo meni. Če je klima talna, je absolutno bolje kot stropna. To sem tudi povedal. Pa maš lahko ravna jajca. Sej nevem a si ti tako brihten da si predlagal bratu da ima neverjetnih nekaj 10 eur na mesec stroškov v nekem vikendu in to furaš sedaj. Če ima pa avtor teme svoj les bi pa vsekakor predlagal brez klime. Tisti, ki so pa zadovoljni, pa super, naj imajo klime. Ti lahko tuliš za svojega brata kar želiš.
Ja, on je med unimi zadovoljimi, kaj teb ni jasn? Krneki...
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Jaz se pa (skoraj) strinjam s papilonom. Avtor ima drva in nima elektrike (oziroma mu te pogosto zmanjka). Zato takemu klimo ponujat je brezzveze. Ampak na forumih pogosto zabluzimo, sploh ce se vrine nek drug uporabnik s podobnim vprašanjem kot avtor.
Jaz bi se drzal papilonivega recepta. Štedilnik za jurja v osrednji prostor, pa se kaj za zraven. Ce pa ima estetika prednost pred funkcionalnostjo, potem pa kamin. Lahko pa kupi etazni štedilnik pa naj na njega priklopi se nekaj radiatorjev (eventuelno preko nekega vecjega bojlerja (300-500l)ki mu bo hkrati tudi manjsi zalogovnik).
Beri Napisal:
Takole, če sredi poletja klima laufa na 25 stopinj, ti misliš da boš dejansko imel 25 stopinj v prostoru ?
Po zimi laufa tudi na 25 pa nikakor ne moreš imeti v prostoru 25 stopinj, ampak 20 - 22.
Strokovnjaki valjda vedo zakaj obstaja AUTO opcija pri klimah.

Pri moji glupi klimi če ne dam gretje na full mi se sploh ne vklopi ker ima senzor v notranji enoti, če bi pa bil senzor v daljincu bi dobila klima pravilne podatke o temp in temu ce bi nastabil na 25 bilo v sobi celo 25 st. Ali se da na klimi ta senzor premakniti? Lp
Sredi gozda (avtor) je obicajno da se grejes z drvmi namesto s klimo. Sredi naselja je bolje da se v frizerskem salonu grejes s klimo kot z drvmi. Ne rabis ne fena ne havbe, kajne poldee Wink
Jelenček : to je napaka klasicne montaze klasicne klime. Kot vem se tipalo ne da kar tako prestaviti. Tudi jaz imam to tezavo pri gretju. Hladi pa super. Zato pa svetujejo za ogrevanje "talne" klime
1 ... 3 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi