PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Gretje bivalnega vikenda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beri Napisal:V Kamniku obstaja trgovina Gumiz in so prenehali ogrevanje na plin in se ogrevajo na klimo, znatno ceneje.
Poznam pa tudi fizične osebe in mi ni jasno kaj tebi @rok77a ni jasno.
Najcenejše ogrevanje na elektriko je vsekakor klima.
Eno je čez poletje,ko ti piha mrzli zrak a drugo je ko ti po zimi pihlja prijeten topel zrak.
V trgovino vstopim oblečen za zunanje vremenske pogoje. Doma nisem v kratkih rokavih in gatah, se pa malo olupim kake bunde, puloverja....
Še enkrat, tokrat podrobneje opišem dogodek: Kalifornija. Zgodaj spomladi, v bajti, moj fotr bi rekel baraki, za skoraj pol mio $ nam je bilo malo hladno. Temperatura je napram prejšnje dni padla za kako stopinjo. Pred treningom, odhodom na bicikl za 4-5 ur sem vključil ogrevanje. Ko sva s kompanjonom prišla domov mi bejba, ki je bila ta čas doma pravi, naj že izključim ta prepih, češ, da jo zebe. Sem ji reku naj se k meni stisne, k mam toplo mašino. Pogledam temperaturo po prostorih. 22 stC. Pomislim, ma, kaj se jo kaj loteva? EEEE, je prav hitro postalo tudi meni hladno. Le pri šobah je pihalo toliko, da sem čutil tok zraka, drugod ne. Hladno je bilo pa povsod, le pod deko ne 8) Izključil sem centralno klimo in nikoli več taknil gumbov.
In Andreju, ki ima svoj gozd tu o najcenejšem ogrevanju s klimo. Ne ga pihat no. Jest drva kupujem, imam solidne peči, nimam časa TV gledat, imam pa čas drva napravljat, znam dobro kurit in nameravam v bajti (njegovo hišo opisane velikosti v našo družinsko sobo spravimo) za energente, kuhanje, pečenje vključeno, letno porabit manj od povprečne Slo plače.... pa v banjo točimo po 300+ l H2O @40 stC.
Pri 24 stC v senci in vetru mi je lahko neprijetno hladno, pri 10 stC na soncu mi je lahko golemu prijetno toplo.
@janipapillon, da, ti v trgovino vstopiš zaradi mene zabundan,kot Eskim.
Zakaj ne vprašaš kako nekdo dela v trgovini, je zabundan ipd.
Če ne poznaš novejših klim,bi bilo zaželjeno da ne komentiraš na pamet.
Eno je ogrevati hišo z ne vem koliko kvadrature a drugo je vikend z majhno kvadraturo oz. kubaturo.

Povzetek o klimah; Investicija v klimatsko napravo se zaradi manjših stroškov energenta lahko povrne že v približno dveh do treh letih. Ker je življenjska doba kakovostne klimatske naprave približno 15 let, je investicija v klimatsko napravo najbolj ekonomična alternativna rešitev za ogrevanje bivalnih prostorov.

Prihranki pri ogrevanju s klimatsko napravo:

- do 5x ceneje kot ogrevanje z električnim ogrevanjem (kaloriferji)
- do 4x ceneje kot ogrevanje na kurilno olje
- do 3x ceneje kot ogrevanje na plin

V primerjavi z drugimi grelnimi telesi, imajo klimatske naprave mnoge prednosti:

Klimatska naprava pri ogrevanju opravlja filtracijo prašnih delcev v zraku. Zmogljivosti čiščenja zraka se med modeli razlikujejo in nekateri imajo še dodatne funkcije, kot so odstranjevanje neprijetnih vonjav ali ionizator.
Pri ogrevanju prostorov s fosilnimi gorivi, je potrebno skrbeti za zalogo, pogosto pa je potrebno kuriva kupiti v naprej in v večjih količinah, med tem ko elektriko plačujete glede na to, koliko je porabite.
Ventilator segreti zrak hitro razporedi po prostoru, zato je prostor hitreje segret.
V primeru odsotnosti se klimatska naprava zažene hitreje od primerljivih grelnih rešitev, kot je ogrevanje z lesom ali peleti.

Link do več informacij <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klima.si/prednosti-ogrevanja-s-klimatsko-napravo/">http://www.klima.si/prednosti-ogrevanja ... o-napravo/</a><!-- m -->

V kolikor meniš da je zavajajoče,prosim kliči na zvezo potrošnikov oz. na inšpektorat.

LP Big Grin
Beri Napisal:V Kamniku obstaja trgovina Gumiz in so prenehali ogrevanje na plin in se ogrevajo na klimo, znatno ceneje.
Poznam pa tudi fizične osebe in mi ni jasno kaj tebi @rok77a ni jasno.
Najcenejše ogrevanje na elektriko je vsekakor klima.
Eno je čez poletje,ko ti piha mrzli zrak a drugo je ko ti po zimi pihlja prijeten topel zrak.

A dej nehi poznaš jih celo. Jaz v vsako štacuno ko pridem vidim da ogrevajo na klimo, pa to še ne pomeni da je to vsekakor primerno ogrevanje kjer bivaš za vsakogar. Za mnoge pač nič. Ti govori na pamet, jaz ti pa povem iz izkušenj. To koliko je pocen, pa že za vsakim vogalom govorijo. Eno je ko enega poznaš, drugo pa ko to uporabljaš.
Se en pametn k sto matr. Brat od letos ogreva bivalni vikend s klimo (stensko, Fujitsu neki,ne poznam modela, vem da dela kar globoko v minus) in tako toplo kot letos pravi da v zadnjih 4ih letih se ni imel. Decemberski racun za strom je imel 30€ visji kot sicer. V sluzbi pretezno grejemo s klimo (odprt prostor 90m2), v minusu ji pomaga centralna gnana s pecjo na plin. Objekt zaradi zlickarjev nima izolacije. Poraba plina se je znizala bistveno bolj, kot je sel gor racun za elektriko. Kaksne imas pa ti izkusnje in predvsem s kaksno klimo, da ti tako piha?
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Ne lupetaj če ti povem svoje mnenje. Dejstvo je da večina za ogrevanje nima klime, povejo samo kako poznajo nekoga. Večini še vedno ne ustreza kljub simpl montaži in poceni ogrevanje. To je bistvo.
Govorim ti iz prve roke, lupetas ti. Se vedno me zanimajo tvoje izkusnje in klima ki ti je tako pihala... Problem ki ga sam vidim je samo, ce grejes samo obcasno. Takrat malo bolj piha, ko pa enkrat segreje pa samo se dopihuje, skratka nic ne moti. Ce imas presvoh klimo ali nerealno situacijo pa najbrz ni tako.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Ti zaradi mene lahko 90m2 hleva ogrevaš in vikend, za ogrevanje bivalnega prostora, boš krepko premislil če boš dal klimo. Nekaj jih ima klimo za bivanje, če je to super naj imajo, večina pač tega nima. Pa ti lahko govoriš koga poznas in imas tam eno klimo v sluzbi. Govorimo seveda o ogrevanju.
Klima za gretje da, ampak talna, ne pa stenska! Ena boljših v tem segmentu je Daikin Nexura
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Citat:V sluzbi pretezno grejemo s klimo (odprt prostor 90m2), v minusu ji pomaga centralna gnana s pecjo na plin. Objekt zaradi zlickarjev nima izolacije. Poraba plina se je znizala bistveno bolj, kot je sel gor racun za elektriko.
Industrijski odjem primerjaš s ceno elektrike in plina v zasebni hiši ... Ni ravno merodajno, ker cena ni ista za oba odjemnika.

Samo kot info.
Na morju je klima prizgana 24/7. Ni variante da ugotovis kje piha (ker je dovolj mocna). Za ogrevanje pa je na slabi lokaciji. Ne mores postaviti klimona optimalno lokacijo tako za ogrevanje (spodaj) kot hlajenje (zgoraj).
Imam pa obcutek da se vsaj pol obale ogreva s klimami
Ales: Saj tudi doma grejem hiso na podjetniski odjem s TC na radiatorjih (mamo frizerski salon v hisi in se ne splaca locevati odjemnih mest) pa ni neke panike.

Rok: kaksen hlev gor, kaj je s tabo? Brat zivi in se ogreva s klimo, nonstop ogreto na 22. Klima se prizge vsake tolko na skoraj minimum in se ugasne, je pa nonstop przgana. Vikend je renoviran (nova fasada, okna) tko da ni nekih hudih izgub, skratka nobenga problema. Sej ni problem, tebi pac ne pase (krivom kurcu dlaka smeta al kako so ze vcas rekl) sam ne zdaj to aplicirat kar na vse oz. to tako je. Ce bi take pametnjakovice poslusal se tudi s TC na radiatorjih ne bi grel, ker to kao ni mozno...

Hanzi: przges jo, nastavis kolk bi mel in je ne ugasnes. Od zacetka nori, potem pa vedno manj in toplota se tud razmece po prostoru, ce le nimas stene iz zobotrebcev.
Novodobne klime imajo gumb na AUTO in ona sama uravnava temperaturo - poleti in po zimi (temperatura je na AUTO 25 stopinj)
Beri Napisal:@janipapillon, da, ti v trgovino vstopiš zaradi mene zabundan,kot Eskim.
Zakaj ne vprašaš kako nekdo dela v trgovini, je zabundan ipd.
Ja, pozimi hodim naokrog primerno oblečen za zunaj in tudi sicer me ne moti če tam nekdo želi, da mu piha pri 24 stC. Jest tega pač ne bi imel doma v primeru ne dobro izoliranega objekta. Bi pa vsekakor imel na Andrejevem mestu, če bi bil veliko z doma. Vključim ogrevanje na 24 stC pravi čas pred prihodom, ko pa pridem domov klimo ugasnem ter zakurim v kurišču.

Beri Napisal:Eno je ogrevati hišo z ne vem koliko kvadrature a drugo je vikend z majhno kvadraturo oz. kubaturo.
Koliko toplega zraka moraš okrog sebe prepihat, da v prostor vnašaš toplotno energijo s katero nadomeščaš izgube stavbe, zavisi od površine ovoja stavbe. Manjši kot je prostor, večji prepih povzročaš s prenosom potrebne toplotne energije s toplim zrakom.

Beri Napisal:Povzetek o klimah; Investicija v klimatsko napravo se zaradi manjših stroškov energenta lahko povrne že v približno dveh do treh letih. Ker je življenjska doba kakovostne klimatske naprave približno 15 let, je investicija v klimatsko napravo najbolj ekonomična alternativna rešitev za ogrevanje bivalnih prostorov.
Povdarek na lahko. In to bi bil zapis nekoga, ki trži klime in ne nekoga, ki navaja dobre in slabe lasnosti sistema.

Beri Napisal:- do 5x ceneje kot ogrevanje z električnim ogrevanjem (kaloriferji)
- do 4x ceneje kot ogrevanje na kurilno olje
- do 3x ceneje kot ogrevanje na plin
LP Big Grin
- Prva trditev zelo drži.
- Pri ogrevanju s kurilnim oljem drži v primeru da immo slabo peč in ne talnega ter stenskega ogrevanja, ko imamo za
enak občutek lahko precej nižjo T v prostoru.
-Ali ni plin na enoto kurilne vrednosti dražji od nafte?

Beri Napisal:Klimatska naprava pri ogrevanju opravlja filtracijo prašnih delcev v zraku.
LP Big Grin
Na zdaj smo pa tam. Prašni delci, ki jih tak filter lahko odstrani zdravemu ne škodijo. Potencialno škodljivi, zdravje ogrožujoči so delci, ki jih filtriramo z EPA13 in več!!!

Beri Napisal:Pri ogrevanju prostorov s fosilnimi gorivi, je potrebno skrbeti za zalogo, pogosto pa je potrebno kuriva kupiti v naprej in v večjih količinah, med tem ko elektriko plačujete glede na to, koliko je porabite.
LP Big Grin
In ta zaloga lahko Andreja, ki je odprl to temo greje za razliko od elektrike, ki jo kot navaja večkrat zmanjka.

Beri Napisal:Ventilator segreti zrak hitro razporedi po prostoru, zato je prostor hitreje segret.
LP Big Grin
Ga ne razporedi. Ga stalno prepihava.

Koliko je temperatura zraka pri izpihu pri talnih klimah?
Lepo si se potrudil, imaš svoje mnenje,žal se ne strinjam z njim Smile
Beri Napisal:Novodobne klime imajo gumb na AUTO in ona sama uravnava temperaturo - poleti in po zimi (temperatura je na AUTO 25 stopinj)
Zdaj pa resen nasvet:
Višja, kot je temperatura zunaj, višjo temperaturo imejte v domu. Le toliko ohlajeno da vam je še ugodno.
Nižja, kot je temperatura zunaj, nižjo temperaturo imejte v stabovanju. Le toliko ogreto, pa da vam ni prehladno.
1 2 3 4 5 6 ... 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi