PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Biološka čistilna naprava Tims - pomoč!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ja, brisano je bilo na mojo željo.
Lahko bi sam že prej povedal, da zdaj (jaz) ne obtožujem, da gre za dodatno cenzuro.
Romzis Napisal:Ja, brisano je bilo na mojo željo.

Je razlog skrivnost? :roll:
Ne.
Z javnim "blatenjem" si lahko nakopljem težave.
Glede na prebrano to niti približno ni blatenje (lepo da si dal " " :lol: )

Bi pa marsikomu, ki je v fazi nakupa, prihranil živce.
Upam, da je na podlagi dosedaj objavljenih izkusenj vsakemu, ki bezno prileti na forum jasno, da naj se izogiba timsa.
ce delajo na nacin, zagrnimo nekaj v zemljo, tezave pa resujmo potem enkrat, se morajo prizgati vsi alarmi.
ce je pa res, da kar na siroko grozi z tozbami o "blatenju dobrega imena", potem pa itak ni vreden, kot da se ga zapre v to njegovo greznico.
Umaknjeno je bilo glede na moj nasvet romzisu. Kakorkoli obrneš - za stvarne napake so javne inštitucije. Dokler nimaš črno na belem, te lahko vsak šalabajzer toži z izgubo dobočka, poslovno škodo itd. K sreči tega še nisem občutil na svoji koži, ampak glede na delo naših sodišč sem pa presneto prepričan da bi z objavo prej izgubil hudo tožbo kot pa dosegel "reklamacijo". Žal, in mislim da je bil že marsikateri post umaknjen iz istega razloga.

Za dvomljivce - vse infrmacije lahko dobite na ZS; če pa lastnik nima v "roki" nič konkretnejšega kot pač nerešeno pritožbo ( na katero je lahko žblj odgovorov in razlogov) bo ob tožbi za blatenje imena potegnil kratko. To je bilo in je moje mnenje, čeprav sem na sodiščih bil zgolj kot priča. In točno zaradi tega sem svetoval, da se tema raje skrije; po morebitnem epilogu pa ni problem opisati postopka in problemov.
LP,
Samojed
To imaš seveda prav, vendar te zaradi navajanja dejstev ne more nihče tožiti, oz. tožbe ne bo dobil. Kakšno blatenje dobrega imena je, če napišeš, da je dobil samo x Litrov in ne y?
Tudi, da nekdo ne dviguje telefona je enostavno dokazati z zgodovino klicev, itd.

Se pa strinjam: čustva ne zlivat na tipkovnico, samo dejstva in argumente.
(Mimogrede - Romzis je sam zahteval izbris, tista umaknjena tema pa kot vem ni bila umaknjena na zahtevo pisca, ampak... )
Ali lahko vzameš komponente čistilne od drugega podjetja, če imaš zaenkrat kupljen samo betonsko ogrodje čistilne?
Načeloma lahko, saj je to samo stvar montaže, da je možno zmontirati v posodo.
SE boš pa seveda moral to pozanimati pri prodajalcih, ki ti bodo potem lahko z gotovostjo ponudili.
Hvala. Sem do zadnjega upala, da bo kanalizacija narejena, pa so jo spet prestavil za par let. Posoda je od tims-a pa sedaj nisem ravno prepričana, da bi pri njih vzela :?
Da ne bomo samo šimfali.
Izvajalec mi je ta teden zamenjal kompresor, dodal Picobellse in predelal prečrpavanje mulja iz tretjega v prvi prekat. Tako še nikoli ni mešalo kot zdaj.... "Malo" je trajalo....
Zakaj je zamenjal kompresor? Kaj je bilo narobe s starim?
Zakaj je dodal Picobellse? Ali jih ni dodal že v prejšnjem krogu? Pa še vedno ni bila v redu analiza?
Kako ti je predelal prečrpavanje mulja? Ali je bilo v zadnjem prekatu in odvzetem vzorcu preveč plavajočega mulja?

Če analiza vzorca ni v redu, ali se vsaka analiza plača posebej?
Kako odvzamejo vzorec? Iz zadnjega prekata ali ob izteku v ponikvalnico postavijo posodo?
Menda ni bil pravi, dal je močnejšega (nekoliko večji pretok pri nekoliko višjem tlaku (poguglaj: LP80 vs LP100). Picobellse je dodal na podlagi tistega kar sem mu povedal glede lastnih izsledkov v v DIBT certifikatu (naj bi jih bilo cca. 300 litrov za 6 oseb). Oceno obratovanja sem imel pozitivno že avgusta, vendar mi vseeno sploh zdaj v hladnejši mesecih zadeva ni bila čist "všeč", nekoliko se je zatiklao pri mešanju nosilcev, pa voda v tretjem prekatu je bil bolj tako-tako. No saj je še vedno, bo treba počakt nekaj časa. Prečrpavanje mulja je zdaj ročno nastavljeno na minimum preko reducirnega ventila. Mulja nikakor ni bilo preveč, prej bi rekel da je bilo prečrpavanje iz 3. v 1. prekat preveč izdatno in se je na ta račun vsebina vseh treh prekatov preveč mešala.
Glede analize: odvisno od izvajalca, pri Voki ne plačaš posebej.
Vzorec vzamejo iz tretjega prekata, verjetno če bi za čistilno kje imel še kak jašek (s prelivom recimo) bi verjetno vzeli tam, ne vem.
Hvala za odgovore.

Ali ni prečrpavanje mulja krmiljeno s časovnikom v krmilni omarici:
zelo kratek čas (par sekund) se prečrpava, potem pa dolgo počiva (par ur).
Ali dodatni reducirni ventil omejuje količino zraka, ki krmili ventil za prečrpavanje in se ta prečrpovalni ventil manj odpre?
A je to reduciranje potrebno zaradi tega, ker so ti dali močnejši komnpresor?
1 2 3 4 5
Iskanje po temi