Pozdravljeni,
resno se zanimam za menjavo moje centrometal peči EKO-CKB P. Nagibam se k specialki vendar sem pri centrometalovi peltec malo v dvomih. Moje želje so, da je sistem popolnoma avtomatski oziroma da imam samo praznjenje škatle za pepel. Dogradil bi tudi letni zalogovnik ( cca. 6t peletov ).
Sedaj prosim, če mi kdo od uporabnikov pove dejansko stanje koliko je dela s pečjo na tedenski ravni. Zanima me predvsem čiščenje. Še bolje bi bilo, če mi da kdo primerajvo s pečjo Centrometal EKOCKPB. ( peletni gorilec ).
Pri tej peči me moti predvsem čiščenje prekatov, turbolatorjev ter sten peči. Zadeva je zelo nepraktična. Čeprav sem se po 7 letih uporabe že zelo "zverzeral" se mi še vedno občasno zakadi prah iz peči v kurilnico. Tudi maska, ki prikrije dihalne poti je zadnja leta obvezna oprema pri meni. Da o rokavicah za varjenje ne govorim ( še v teh pride do trenutkov, ko je prevroče in se ne da prijeti ).
Gledam tudi KWB peči in lahko povem, da sem navdušen, ko berem, da nekateri praznijo posodo za pepel na 2 leti oziroma na 8ton pokurjenih peletov. Ostalega dela pa nimajo, ker je vse avtomatsko.
Tudi TČ še nisem odpisal
Hvala za pomoč pri mojem razmišljanju