PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ali je nastavitev oljnega gorilnika pravilna?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo.
Prejšnji teden smo opravili servis oljnega gorilnika, čiščenje, zamenjava dize, nastavitev. Zanima me ali so izmerjeni parametri pravilni in če ne, kaj je potrebno storiti? Zakaj? Sprašujem zato ker je obnašanje kotla čudno. Ko že kaže da bo vžgala se ne vžge in to se ponavlja na vsake 2 minute - to je približna ocena.
Kaj bi bilo lahko narobe?

Olje Fi 15,40%
T-zrak 21.1 Grd.C
T-plin 200.2 Grd.C
T-kot. 65.0 Grd.C
Rosisce 46 Grd.C
O2 5,70%
CO2 11,20%
Izgube 9.2%
FTA 90.8%
CO 330 ppm
452 ppm0%O2
484 mg/3%o2
497 mg/kWh
Lambda 1,37
Vlek -0,16hPa
Saje 0.0-.--.-
Olje negativno

Kotel Staedler UL-35
Gorilnik LIBELA O1K 11-40kW

Hvala in lp, Boštjan
dan.
pa še podatki o šobi

STEINEN
60S
0,75
2,89KG/H

povejte, je nstavitev ok?
danes ista zgodba ... vklapljanje, gorilec zalaufa, po nekaj sekundah ugasne
nato povišamo na sobni enoti na malo več, zadeva ok ...
kaj bi lahko bilo narobe?

hvala in lp,boštjan
Plami d.o.o. svetuje:

Načeloma so meritve dimnih plinov v redu za Stadler kotel, le pri CO je vrednost previsoka limit je 175 ppm. To lahko izboljšamo z zamenjavo izgorevalne komore.
A daj no, kar menjal bi!?
Zamenjaj mu celo peč, bo še boljše.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
a plami doo ki svetuje na vprasanje pa ne zna odgovorit? kar dvomim... zakaj se vkljaplja za par sekund?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Zamašena zapacana šoba, črpalka, filter na črpalki, filter na dovodu, napačno nastavljene elektrode za vžig.
To so običajni vzroki za tako delovanje.
Pri vseh podatkih, ki si jih navedel, manjka bistven. To je pritisk ELKO na gorilcu in njegova stabilnost. Orientacijsko je to nekje 12-14 bar in se ne spreminja (glej tehnične podatke gorilca in uporabljene šobe).
Če imaš na gorilcu montiran manometer, boš to zlahka ugotovil, vkolikor ga ni pa pokliči mojstra, ali pa ga nabavi z ustreznim priključkom/adapterjem za tvoj gorilec.
Ali jaz kaj narobe gledam ali prav vidim, da se odgovarja na post iz leta 2011?
:lol: :lol:
Še en argument da se tukaj precej več prekrito oglašuje kot pa pomaga pri vsakodnevnih izkušnjah glede teme t.j. ENERGIJSKI VIRI.

Forum je namenjen pomoči ter izmenjavi izkušenj (pa ne glede na to ali je to toplotna črpalka ali pa jederska energija) ne pa zaslužku.
No mene pa zanima kako mocno zategnete sobo?
Tisti ki si samo delate servis?
"Normalno"!
Torej ni potrebno zategovati "da priteče voda iz navojev", pa tudi ne tako, da šobo kar s prsti odviješ.
"Primerno" je z originalnim cevastim ključem in z eno roko.
Tako sem vedno privil, nikoli ni puščalo, pa tudi problemov z odvijanjem ni bilo...
Z občutkom ampak tisti, ki se loti menjave šobe ve koliko, težko je tu gor napisat kak močno.
Vendar pa če se menja šoba očistijo filtri to zame še ni servis, prav servis je da se naredijo meritve izgorevanja, če se samo malo zrak po pomoti prestavi se lahko kotel zabije v parih dnevih.
To sicer drži, a če si vse označiš kako je bilo, potem tudi problemov ne bi smelo biti.
Je pa potreben vsaj manometer za kontrolo tlaka, ker si sicer popolnoma "slep" in nimaš niti osnovnega podatka za pravilno delovanje.
Vsaj mal tehnični tip moraš bit, drugače odsvetujem.
Se je že zgodilo, ko so ga skupaj dajal, se loputa za zrak (klapna) ni lepo usedla, posledično se ni dovolj odprla od štartu gorilnika in peč je bila v manj kot tednu popolnoma sajasta.
Pa malenkost razštelan gorilnik je problem, ker pri obisku dimnikarja ne gre mimo potem pa treba serviserja da ga nastavi.
Ja samo ne vem glih kak bi se ti prestavlo če menjaš dva filtra ki sta narjena laično...
Seveda pa je dobro da se preveri...
Za merjenje plinov pa rečeš komu ki ma servis da ti pline zmeri pa se pol dodatno nastavi če je potrebno,jaz sem vedno samo na MAN-ovem gorilcu menjal šobo in filter v pumpi pa je 10 let štimal CO2 pa izh. temp...Po plamnu lahko že kar veliko sam nastaviš po večih servisih kar dobiš občutek za barvo, dolžino plamena itd...
Če ga ne poznaš bo mojster seveda težil k temu da on nardi komplet servis pa če tudi je vse top ali pa ti ne bo nardil meritve...
1 2
Iskanje po temi