PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kotli na pelete Centrometal PEL-TEC

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz sem lastnik Peltec 24. Kotel drugo sezono dela brez problema.
Če koga zanima kaj podrobneje naj vpraša al pa piše sms na 041588379 Jure
Evo junaka ,pa še zgleda ,da je zelo zadovoljen. Big Grin
@jure.ti: imaš z ali brez lambde?
Nisem vsak dan na foromu.
Ne nimam lamda sonde.

Ja sem zadovoljen s pečjo.
Jaz ima peltec 18 pvo leto.
To, da ni razlike pri zamenjavi peletov govorijo tisti, ki nimajo te peči.
Sem prešaltal iz A2 na A1 pa da vidite kaj se je dogajolo sredi noči je tako pokalo, da sem mislil ,da bo peč razneslo.
Prosil bi, če ima kdo kako tabelo o peletih kakšna navodila za dozoranje bi prosil na ZS.

l.p.
staher
Poskusi poklicat v Macinec na sedež ,mogoče se usmilijo. Sem slišal ,da če kupiš pri njih kot končni kupec ,da dobiš vse zraven. Pri gorilniku je pin ki je javna tajna in lahko nastavljaš po želji. Kaj se je moralo spremenit ko si šel na A1?
Potem obstaja nekdo ki to ima, prosim vse peltec-ovce da zberemo moči.
@staher: tvoj peltec ima lambdasondo?
Ne so mi svetovali da bolš da ne.
Ko se šel na A1 sem moral doziranje zmanjšati za 2 sek.
Tako je tudi pri gorilniku. Gorilniki so zgleda nastavljeni na neko srednjo vrednost in z doziranjem uravnavaš delovanje. Mater sem pameten ,ker sem to komaj na začetku sezone ugotovil. Prejšnje tri sezone se nastavljal z ventilatorjem pa nikoli ni bilo to ,ker je kotel večkrat brundal. Letos sem zmanjšal doziranje ,pa je skoraj neslišen.
Pri meni zdaj laufa BP zaenkrat.
Mel sem pa problem, ko so električaji nekaj ga srali z elektriko, pa se je peči čisto spipalo. Takrat sem tut klical sesvis, pa ni takoj prišu pol sem jo pa sam spravu v red, sreča čista.
LP!

Kakšne nove informacije iz nove kurilne sezone?
Pozdravljeni,

resno se zanimam za menjavo moje centrometal peči EKO-CKB P. Nagibam se k specialki vendar sem pri centrometalovi peltec malo v dvomih. Moje želje so, da je sistem popolnoma avtomatski oziroma da imam samo praznjenje škatle za pepel. Dogradil bi tudi letni zalogovnik ( cca. 6t peletov ).

Sedaj prosim, če mi kdo od uporabnikov pove dejansko stanje koliko je dela s pečjo na tedenski ravni. Zanima me predvsem čiščenje. Še bolje bi bilo, če mi da kdo primerajvo s pečjo Centrometal EKOCKPB. ( peletni gorilec ).

Pri tej peči me moti predvsem čiščenje prekatov, turbolatorjev ter sten peči. Zadeva je zelo nepraktična. Čeprav sem se po 7 letih uporabe že zelo "zverzeral" se mi še vedno občasno zakadi prah iz peči v kurilnico. Tudi maska, ki prikrije dihalne poti je zadnja leta obvezna oprema pri meni. Da o rokavicah za varjenje ne govorim ( še v teh pride do trenutkov, ko je prevroče in se ne da prijeti ).

Gledam tudi KWB peči in lahko povem, da sem navdušen, ko berem, da nekateri praznijo posodo za pepel na 2 leti oziroma na 8ton pokurjenih peletov. Ostalega dela pa nimajo, ker je vse avtomatsko.

Tudi TČ še nisem odpisal Smile

Hvala za pomoč pri mojem razmišljanju Smile
Nisi edini, ki ima za obvezno opremo v kurilnici masko in rokavice za varjenje. Wink

Kar ti jaz svetujem, tudi glede na aktualne subvencije (če si upravičen do 4 ali celo 5 tisočakov), ne glej hrvata ampak se odloči za preverjeno avstrijsko zadevo in ne bo ti žal!
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi