PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri S katerimi sistemi/pecmi lahko imamo talno ogrevanje?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sandi, kateri proizvajalci delajo inverterske TČ zrak-voda? Hvala
Panasonic sigurno.
Daikin Altherma. Nekaj smo že debatirali okrog te TČ. Poišči prispevke po ključni besedi Altherma. Jaz sem bil že skoraj 100% za to TČ. Potem sem se na osnovi ugodne ponudbe odločil za peletno peč, ki sem jo imel že poprej v planu.

lp
sandi
@sandi:Big Grinelovanje elektronike poznam(histereze itd)samo nisem vedel da se jo nabavi posamezno zato tudi tako vprasanje.

Pri nas naj bi bila najnizja -20 stopinj.Tc zrak pa naj bi delala do -16stopinj,ker se vedno dela da zadevo premislis in imas cim manj elementov,hocem sestaviti nekaj da nebo dograjevanje posameznih delov zasedlo na konc "polovico hise".
Torej mi grelec za dogrevanje ni disal,kajti to ni vec vrjetno idelala pri izkoristku in porabi,za to torej mi to ne disi,ce se ze spuscas v tolk drazji sistem.
Je pa res da bi grelce tako in tako imel tudi pri TC zemlja ali geosonda ker naj bi bila -20stopinj pri nas meja,po branju nekaj gradiva sem ze pri tem sistemu razmisljal da bo slo na knap,vrjetno tudi malo pretiravam,pa vseeno za tak denar mora zadeva spilat.
Nisem pa racunal da je sistem geosonda tolk drag(4Msit).

Pa tudi kot ze napisano imamo kurilnico zelo veliko,na drugi strani kurilnice pa je plac tolk velik da bi se dalo TC ker zaseda malo placa stlaciti tja in raja bi bila vesela zaradi dobrega izkoristka placa.
To se mormo pa sedaj zmislt kaj bomo imeli ker pred obdelavo sten moramo rect kje bodo cevi za centralno prisle iz garaze v prvi stuk.

Ali je res sedanja praksa da so tudi te cevi za centralno sedaj plasticne in ne vec zelezne in da ce bi imeli radiatorje potekajo po stenah in da gledajo ven samo se ventili?
ralliart Napisal:Delovanje elektronike poznam ...

Če ti je delovanje poznano je potem toliko bolje. Poskušam dajati čimbol celovite odgovore, ki lahko pridejo prav tudi komu drugemu. To še ne pomeni, da imam zmeraj prav.

Glede geosond se mi zdi tudi meni zadeva predraga. Sosed je plačal samo za vgradnjo sonde 2,5 MSit, pa ni še niti do kurilnice prišel. Je sam rekel, da se ne bi spustil v to, če bi v naprej vedel, da bo končni strošek tako visok. Na hitro sem izračunal, da bi glede na mojo predvideno porabo, za ta denar lahko kuril 16 let na elektriko, 28 let na pelete, 23 let na kurilno olje, 36 let na TČ zrak/voda ter 54 let na drva, brez da bi upošteval ceno kotla oz. TČ.

Razvodi se delajo enako ne glede na sistem ogrevanja in so iz posebnih plastičnih cevi. Razvode cevi se dela preko razdelilnih omaric. Glavni vod (dovod+odvod) se povleče od kurilnice do omarice in od tam razdeli posamezne veje do radiatoriev ali drugih grelnih teles. V omarici so razdelilniki z ventili za vsako posamezno vejo, odzračevalni ventili in lahko tudi druga oprema. Običajno je ena razdelilna omarica za nadstropje (odvisno od velikosti hiše). Razvod je narejen po enakem principu ne glede na sistem ogrevanja. Kjer so kombinirani visokotemperaturni in nizkotemperaturni ogrevalni sistemi imajo le ti, zaradi različnih delovnih temperatur, ločena ogrevalna kroga.. To je lahko izvedeno tudi preko iste razdelilne omarice s tem, da imamo ločena dovoda in razdelilnika.

lp
sandi
evo imel sem enak problem... vendar sem se odlocil za elektricno pec - panterm... od vailanda...

v kombinaciji z 15 cm fasade k 0,7 okni ne priöakujem neke blazne potroünje sicer pa sem preracunal da se mi elektrika splaca vsaj za 2 leti ker je investicija bila samo 400 eur.. vse ostalo je veöja investicija...
do takrat pa bomo zbrali gnar za t.c
evo imel sem enak problem... vendar sem se odlocil za elektricno pec - panterm... od vailanda...

v kombinaciji z 15 cm fasade k 0,7 okni ne priöakujem neke blazne potroünje sicer pa sem preracunal da se mi elektrika splaca vsaj za 2 leti ker je investicija bila samo 400 eur.. vse ostalo je veöja investicija...
Pistrix Napisal:Sandi, kateri proizvajalci delajo inverterske TČ zrak-voda? Hvala
Daikin je razširil ponudbo Alterm. Po 10 10 2007 bo možno dobiti tudi malo močnejše modele (11, 14 in 16 KW). Vgrajene imajo tudi različne elektro podpore za primere nizkih temperatur)3,6,9 KW). Izboljšali pa so tudi efikasnost naprav, saj dosegajo tudi pri -20 stopinjah zunanje temperature grelno število večje od 2.Pri običajnih zunanjih temperaturah pa presegajo 4,6.
Uau, silišati je super. Hvala za odgovor Telmos.

telmos Napisal:Daikin je razširil ponudbo Alterm. Po 10 10 2007 bo možno dobiti tudi malo močnejše modele (11, 14 in 16 KW). Vgrajene imajo tudi različne elektro podpore za primere nizkih temperatur)3,6,9 KW). Izboljšali pa so tudi efikasnost naprav, saj dosegajo tudi pri -20 stopinjah zunanje temperature grelno število večje od 2.Pri običajnih zunanjih temperaturah pa presegajo 4,6.
puntoshark Napisal:evo imel sem enak problem... vendar sem se odlocil za elektricno pec - panterm... od vailanda...

A maš mogoče kakšen internetn inaslov kjer bi se dalo kaj več pogledat o tej pečki? A ti bo to zadostovalo za vse izgube? Kakšna je pa poraba energije?
Hvala
1 2
Iskanje po temi