PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje z lončeno pečjo in talnim sistemom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo.
Z zeno sva kupila starejso hiso v kateri ni ogrevanja(prejsnji lastniki so ziveli v Srbiji in so imeli hiso za vikend). Ker je bivalne povrsine le 160m2(pritlicje+mansarda), razmisljava, da bi za ogrevanje dala izdelat lonceno pec(lezalni kamin) z vodnim kotlom(tunelska izvedba),ki bi nama grel talno ogrevanje. Seveda bi dala tudi nekaj 100litrski zalogovnik, da bi talno funkcioniralo v dopoldanskih urah, ko nas ne bo doma. Ali ima kdo tak nacin ogrevanja? Kako ste zadovoljni, koliko porabite drv na sezono, koliksna je investicija(veva, da ni poceni, ampak ce stvar funkcionira ti ni zal vlozenega denarja), itd... Hvala za vsak odgovor.
Pred kratkim sem se zanimal za lončeno peč in me je minilo ,ko sem dobil ponudbe.
Za tvoje potrebe bi rekel ,da pod 8000evr ni variante ,razen če bi ti naredili madžari.
Nekaj jih je tudi bilo ,ki so mi odsvetovali ,da imaš nekakšno hibridno peč (talno ,voda...)
Prednost vidim v življenski dobi in stroških vzdrževanja.
Škoda, da niso cenejše....
Res je draga. Predracun je nama naredil pecar s tradicijo-10.000. Ampak se nama zdi, da bi se zadeva obnesla. Ne bova pa delala kurilnice(centralna pec,itd), ker je nesmiselno za tako kvadraturo. Po vsej vrjetnosti bova zamizala pri ceni in dala naredit tole zadevo.
Kar pogumno, ne bo ti žal.
Na dolgi rok se ti bo zamortizirala z majhno porabo energenta.
Sem jo imel v prejšnji hiši, pa se mi kar malo skomina.
daj javi ko boš začel uporabljat tunelski vodni kamin....

ker jaz mam pa drugo težavo..... če bi se odločil da vržem lončeno peč ven, dam na njegovo mesto tunelski kamin.... se pravi da bom nalagal drva tako kot sedaj iz hodnika....

iz kerga konca pa si, da imaš predračun za 10k, pa brez zamere, ker ne vem kako peč misliš, lahko da je 2,5m x 2,5m z dvema ležalnikoma.... potem je cena ok, drugače se mi zdi veliko, pa tud dobrega majstra je težko najdt.... vendar pod 6k bo težka......

tunelski kamini z izmenjevalcem pa je od 2600 eur dalje.... (sem ga vidu tudi za 1,5k eur ampak khm.... ne vem.... tacga k bi jaz imel od avstrijskega proizvajalca je 3,6k + ddv, polna cena namreč....

si razmišljal o lončeni peči z registrom? Jaz iščem kakega majstra, k bi znal to nardit, oz. da ima izkušnje da to dela....

lp,d
Kaj pa raketna peč? Če te zanima, kontaktiraj uporabnika Seezeef-a, jo je sam naredil.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=28&t=42056&start=900[/url]
<!-- m --><a class="postlink" href="http://furlan.si/cache/furlan/207-lezalni_kamin-8a5c290bcb743c8d.jpg">http://furlan.si/cache/furlan/207-lezal ... 743c8d.jpg</a><!-- m --> Predracun je za tale model(le pecnice ravnih linij, "moderen izgled". Predvidena so dvojna vrata, ena tako kot kaze slika, druga pa na drugi strani, da bomo kurili iz hodnika, v dnevnem prostoru bodo le za ambient.
da ne bom delal reklame mi piši na ZS ti priporočam odličnega pečarja, kateri obvlada zadevo v nulo.
sem zelo zahteven uporabnik samo pri njemu sem pa jst ostal brez besed. Odlično svetovanje, reševanje detajlov, izvedba pa samo kapo dol, fantje ki so pršli postavljat peč so bli zame bogovi ker se res spoznajo na delo, da o natančnosti ne govorim.

postavl so mi pa takole peč, cena pa več kot odličnaa, če koga zanima dobi info na ZS da ne bom delu reklame Smile
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/e/m5/2vR1tpgx/pec1unichr("46")jpg[/img]

zdej pa samo čakamo malarje da zaključijo ter da mine dober mesec da lahko zakurimo Smile
Stvar je super,dokler imas cas kuriti-ne misliti, da z zalogovnikom resis problem, da vsak dan ne bi rabil kurit. V primeru, da imas drva, prostor in voljo do kurjenja vzami. Ce ti sluzba omogoča ta način, je super.
Sosed ima ta sistem na vikendu: ogreva cca. 100kv.m. Deluje super ampak sej ves....ce te ni, je mrzlo. Meni ni zal, da sem dal tc, ker sem brez skrbi 365dni na leto. Investicija bi bila proti tvoji izbiri celo nizja, stroski cez zimo priblizno enaki. V primeru, da bi rad ogenj pa kombiniraj z navadnim kaminom.
Razmisli, odločitev je za naslednjih 15let...
Iskanje po temi