PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dogrevanje prostora z razvlažilnikom

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sem dal termometer na reže izpiha razvlažilca in je kazal dobrih 33 stopinj, porablja pa dobrih 200 Watov. Če gre za razvlažilec s kompresorjem bi lahko to imenovali TČ razvlažilnik :-). Je pa dejansko dvignilo temperaturo v dnevnem prostoru, tako da vprašanje če gre kaj energije v nič če laufa 24/7 in zraven perilo na sušilniku/stojalu.

Priložene datoteke
.jpg   IMG_20160118_192743.jpg (Velikost: 137,17 KB / Prenosi: 503)
Segreje ravno toliko, kolikor elektrike porabi in nič se je ne izgubi. Pri kondenzaciji se sicer sprošča dodatna izparilna toplota, vendar ravnov toliko toplote porabi voda, ki izhlapi iz perila. COP=1.

Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk
bomber111 Napisal:tako da vprašanje če gre kaj energije v nič.

Energije ne moremo ustvariti ali uničiti - če se je denimo na račun oddanega dela zmanjšala skupna energija opazovanega sistema, se je za natanko toliko na račun prejetega dela povečala energija njegove okolice.
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")energapunichr("46")si/?viewPage=38[/url]
alanford Napisal:Segreje ravno toliko, kolikor elektrike porabi in nič se je ne izgubi. Pri kondenzaciji se sicer sprošča dodatna izparilna toplota, vendar ravnov toliko toplote porabi voda, ki izhlapi iz perila. COP=1.

Poslano z mojega Xtouch z uporabo Tapatalk
Je res, če pa na njem kondenzira voda, nastala kot posledica bivanja oseb, potem je COP večji od 1. Razen če greš gledat še izkoristek hrane, ki ste jo pojedli. :lol:
Vlaga, ki hlapi iz oseb, zrak in osebo ohlaja. Ko se kondenzira v razvlaževalcu, pa spet zrak segreje. Rezultat je nič.
Osebe ne more (ne sme) ohlajat, ker ne bi preživeli. Smile
Energija za izhlapet švic pride verjetno večinoma iz hrane.
Iskanje po temi