PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevalni sistem pri obnovi stare hiše

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdaj mi pa povej koliko peci je imelo pred desetletji zalogovnike in koliko kaminov jh ima danes.
Nobenega ne silim v povratek 60C. Meni se zdi smiseln. Ce se komu ne zdi, zaradi mene ok. Pri peletnih peceh ga res ne rabis regulirati. Samo brez 4P mesalnega ventila ti jaz je bi priznal garancije kotla niti dve leti. Kot proizvajalec kotla pa bi se v navodilih zavaroval da ie varovanje povratka obvezno. V primeru "blatenja" dobrega imena" imam crno na belem da se nisi drzal navodil za montazo. Pa z rocnim 4(3) P ventilom to ne mores resiti zadovoljivo.
Evo danes znancu na Ferutermu l81 spustil bojler(kotel in bojler v enem) ni pregorel kotel pa čeprav je bil do sedaj brez povratka.Me pa zanima kako bodo sedaj priklopili WVterm brez bojlera
Kako? Bojler bodo zraven postavili. (jurja)
Jaz bi kupil rabkjeno ferrotermovko (sem jo imel, pa sem jo prodal, ker sem sel uplinjevalno) Samo holandce odsravfas, pa si fertik) Ima sva eno viska. "100" evrov pa pelji.... (lani se je se grel z njo), je pa mislim da okoli 30kw).
Glede povratka. Je kuril drva ali olje? 4P mešalni ventil je najbrz imel, pec (samson) pa nastavljeno na vec kot 60C?
Energent so bil na začetku premog in drva potem nekaj časa olje ,sedaj pa samo drva.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi