Ne, jaz imam nastavljeno samo reheat. Imam pa segrevanje na 42 stopinj. Segrevam enkrat dnevno. Poleti zjutraj ob 4.30, pozimi pa popoldan okoli treh vklopim. Segreje se sedaj pozimi približno v 35 minutah, nato pa se kar samo preklopi na ogrevanje hiše. Ko pogledam na ogrevanje prostorov je tista krožeča puščica že tam in takrat izklopim gumb za sanitarno vodo.
Malo čudna obrazlaga! :oops:
preveri parametre:
8-00 = 5 min
8-01 =30min
8-02=0,5h,če je E-07=1
8-04=95min.
in
4-00=1 (omogoči)
4-06=1;DA
5-00=1(Ni dovoljeno)
5-01=0°C
5-02=1(omogočeno)
5-03=0°C
C-01=1
To naj bi bile privzete nastavitve za tvojo TČ !
Viraikin configurator verz.2.5.0
Hvala timi11 za te default nastavitve, bom preveril. Sem si pa že prej potegnil dol ta Daikin configurator, ki se mi zdi super zadeva, ker ga lahko uporabljaš tudi v OFFLINE modu in dejansko na enem mestu lahko vidiš vse nastavitve. Seveda lahko preko enga posebnega USB kabla PREBEREŠ/SPREMENIŠ tudi nastavitve. Sem že razmišljal, da bi si priklopil laptop in PREBRAL nastavitve pa pol samo poslal ta .set file nekomu, ki se spozna na to, kot neki "remote assistance".
@scania730
Ko si inštaliraš ta kos programske opreme za nastavitve tč na računalnik/laptop, ti, ko izbereš nastavitev, vsaj (bolj skopo) izpiše zakaj se ta nastavitev uporablja.
mrki0620 Napisal:... To se samo NE zgodi, ko tč 'zbodem' z nastavljenim urnikom (npr. ob 04:00) in je seveda TSV nad 37 stopinj (npr 40, 41, 42,...)..
Kmečka rešitev je, da nastaviš tudi urnike ogrevanja objekta, če jih še nisi.
Lahko npr samo takole: 04:30 vsaki dan ON ogrevanja -več kot pol ure ne bo stalo.
scania730 Napisal:Timi, ali se da kje dobiti seznam oziroma razlaga vseh parametrov, ki so zapisani v teh kodah?
Vsaka koda je opisana v navodilih za monterja. :wink:Navodila so pa..... za nekatere popolnoma jasna,za večino slabo prevedena,podatki razmetani na več straneh brez prikazov kako se delajo urniki razen osnovnega....originalne strani navodil tako pomanjšane da nekatere bereš lahko samo z lupo :roll:
@mrki0620
Imam enako TČ, le brez možnosti hlajenja in moči 6 kw.
Možno da si s svojo netipično konfiguracijo odkril bug.
Poskusi v urniku izbrisati drugo vrstico, to je vklop ogrevanja sanitarne vode
ob 05:20 na Varčno temperaturo.
Ne vidim logike, da ob 04:00 segreješ na Udobno temperaturo, nato pa ob 05:20 na Varčno temperaturo. Po moje ob 05:20 se voda še ni shladila na Varčno temperaturo in zato TČ čaka, čaka,čaka...
Poskusi, poročaj. Pijem ledeno mrzlo...
PS: V nedeljo in soboto je stalno mala tarifa elektrike, zato lahko prestaviš ogrevanje v bolj ugoden trenutek, ko so višje tepemrature in nižja vlaga - sredi denva naprimer.
Je bilo od silvestrovega pa do danes pri nas mrzlo in zelo vlažno.
Edini avto, ki je ostal na parkirišču avtobusne posaje je bil Audi A6
-razlog kondenz, notranje kontrole za ključavnico vrat itd.... -rešitev avtobus :oops: in čakanje na bolje vreme.
[quote="GalloLight"]@mrki0620
Imam enako TČ, le brez možnosti hlajenja in moči 6 kw.
Možno da si s svojo netipično konfiguracijo odkril bug.
Poskusi v urniku izbrisati drugo vrstico, to je vklop ogrevanja sanitarne vode
ob 05:20 na Varčno temperaturo.
Ne vidim logike, da ob 04:00 segreješ na Udobno temperaturo, nato pa ob 05:20 na Varčno temperaturo. Po moje ob 05:20 se voda še ni shladila na Varčno temperaturo in zato TČ čaka, čaka,čaka...
Poskusi, poročaj. Pijem ledeno mrzlo...
Tudi meni je tale nastavitev nelogična vendar sem raje ostal tiho razmišljal pa popolnoma isto :oops:
GalloLight,timi11 hvala za nasvet.Ko sem še enkrat prebral vajin post se tudi meni zdi nastavitev 5:20 na eko neumna.Saj pa je dovolj samo na udobno,naprej pa je tako na reheat.Ja tudi za soboto in nedeljo poizkusim.Hvala in lp
Zdravo vsem.
Sem izvedel manever,kot ga je predlagal GalloLight,vendar nisem čakal do 04:00,ampak sem kar ob 21:30 nastavil na udobno ogrevanje TSV=49 (pa tudi zbrisal drugo vrstico),pa na žalost stanje isto: ogrevanje na 49 se ne zgodi(trenutna tsv je bila cca 39 stopinj) in tč čaka.Ko ročno izklopim sv,ter vklopim nazaj se izvede ogrevanje na 49 (kompresor se normalno vklopi),potem pa gre normalno v ogrevanje prostora.Moram pa ročno izklopiti in vklopiti SV.
@timi11:
Pogledal sem default nastavitve(samo tiste iz tvojega predloga) edino kjer se razlikuje je:
[5-01]-ravnotežna temp. za stavbo=-5,defaul=0
A imaš slučajno kakšen error v logu, poglej v menu. Če greješ SV na dokaj visoko temperaturo in imaš izklopljene (ali kako drugače nedelujoče) grelce je čisto mogoče da se ti še vedno "ukvarja" z gretjem SV, čeprav zgleda kot da vse miruje.
Kakšna je pa temperatura vode na pipi ko ima SV "samo" 39°? Jaz ti predlagam da TSV znižaš v vsakem primeru na 45° ali še nižje in se ne obremenjuješ s prikazano temperatuor temveč s tisto kar pride iz pipe.
mrki0620 Napisal:Zdravo vsem.
Sem izvedel manever,kot ga je predlagal GalloLight,vendar nisem čakal do 04:00,ampak sem kar ob 21:30 nastavil na udobno ogrevanje TSV=49 (pa tudi zbrisal drugo vrstico),pa na žalost stanje isto: ogrevanje na 49 se ne zgodi(trenutna tsv je bila cca 39 stopinj) in tč čaka.Ko ročno izklopim sv,ter vklopim nazaj se izvede ogrevanje na 49 (kompresor se normalno vklopi),potem pa gre normalno v ogrevanje prostora.Moram pa ročno izklopiti in vklopiti SV.
@timi11:
Pogledal sem default nastavitve(samo tiste iz tvojega predloga) edino kjer se razlikuje je:
[5-01]-ravnotežna temp. za stavbo=-5,defaul=0
Zdravo,
kaj si potem ugotovil glede nesegrevanja sanitarne vode? Ker jaz imam pomoje podoben problem.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.