PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Shema, vezava dveh ogrevalnih krogov na TČ

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne rečem, da se ne da. So pa lahko in večkrat tudi so problemi. Zakaj praviš naj si pusti za vsak slučaj kabel v razdelilec, če si tako prepričan? Navadno več ne strpaš črpalke v razdelilec, če to ni izrecno pripravljeno. Kako boš naknadno rešil distribucijo, če imaš samo en vod. .......

Kakorkoli že za 11kw TČ, kar bi bilo primerno za toliko površine z dT5K rabiš 1,9m3/h pretoka. Upora v TČ je cca med 2-3m se pravi z OČ, ki je v TČ navadno Wilo Yonas 25-7 ne smeš preseči upora v talnem od 100kpa. Vse kar bo več je rizično.

Nenazadnje vsak ki se malo ukvarja z CK ve da po etažah temperatura ni enaka. Torej se v primeru enega kroga moraš spopast tudi z to oviro.

@migaj vedno bol me presenečaš. Namreč nisem vedel, da je upor skozi dvoceven radiatorski ogrevni sistem enak talnemu gretju. Kako lahko pomisliš na to, da bo ena črpalka ob enakem pretoku tišja 2 z polovičnim pretokom.

Če sva pikolovska imamš z 2 črpalkama z polovičnim pretokom večjo porabo za povečane toplotne in mehanske izgube, ki sploh ni nujno, da so večje od ene OČ, ki kavitira.

Ne nazadnje tvoja TČ ne pozna edina pametno krmiljene OČ.
@Merlin: Štromar mi je svetoval, da si potegnem cevi do registrov talnega gretja, po fasadi do vsakega okna, v greznico, od slemena do kotlovnice, ....

Vse to je za vsak slučaj. Ne veš kaj bo jutri moderno imeti na registru talnega gretja.
Merlin1 Napisal:Ne nazadnje tvoja TČ ne pozna edina pametno krmiljene OČ
Ne razumem česa moja TČ ne pozna ?
Merlin1

Naš Migaj postaja malomaren oziroma je začel svetovati stvari o katerih nima pojma!
[quote="edid"]@Merlin1: Spet pretiravaš. Mi gonimo s FWS tri etaže brez težav. V vsaki etaži imamo po 6 zank in skupaj 2 km talnega gretja. OČ v TČ je še celo na drugi jakostni stopnji (od treh).

Torej imaš ogrevanje v vseh treh etažah v uporabi na polno? Super,da ti dela.
Kdo ti je delal?
Migaj Napisal:
Merlin1 Napisal:Ne nazadnje tvoja TČ ne pozna edina pametno krmiljene OČ
Ne razumem česa moja TČ ne pozna ?

Manjkajo ločila. :oops:

Mišljeno je bilo, da tudi nekatere druge TČ imajo in znajo krmilit sekundarno obtočno črpalko.
timi, če si ded komentiraj vsebino in ne oseb :roll:
Poskušam ne prodajati ....Včasih ko te berem si zapojem: Magla,magla svugde oko nas...
Ne vem od kje ti ideja,da če imaš zmontirano eno TČ veš že vse o ogrevanju :?: .
očitno veš o drugih več kot o sebi :oops:
timi11 Napisal:
edid Napisal:@Merlin1: Spet pretiravaš. Mi gonimo s FWS tri etaže brez težav. V vsaki etaži imamo po 6 zank in skupaj 2 km talnega gretja. OČ v TČ je še celo na drugi jakostni stopnji (od treh).
Torej imaš ogrevanje v vseh treh etažah v uporabi na polno? Super,da ti dela.
Kdo ti je delal?
Delal je sicer Telmos ampak ima kolega podobno konfiguracijo z drugimi mojstri pa mu tudi deluje.
Nihče ni rekel, da ne deluje, tudi sam imam na željo strank montirane 11kw naprave na treh etažah talnega. Ja seveda deluje, je pa obtočna v sami napravi obremenjena do konca, kar pomeni za nekatere motečo šumnost in dejstvo, da takšen sistem ne more bit hidravlično uravnovešen. Pomeni različne tlake in pretoke po sistemu in posledično neenakomerne temperature. Za nezahtevne je takšna rešitev seveda dobra.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Vsaj eno realno pojasnilo sassapo. Vse se seveda da naredit pa poenostavit,ko pa ne dela majster reče adijo.
klikni(ta) na [url=httpunichr("58")//gcsunichr("46")gi-zrmkunichr("46")si/Svetovanje/Clanki/Grobovsek/PT77unichr("46")htm]Svetovanje[/url] Idea

izvlečki:
Iz mnogih raziskav glede porabe električne energije v individualnih sistemih ogrevanja lahko razberemo, da so obtočne črpalke poleg električnih grelnikov vode eden največjih porabnikov električne energije. Raziskave so tudi pokazale, da imajo obtočne črpalke skoraj 3 krat večji učinek tako glede pretoka in tudi tlačne višine kot je potrebno...

Z regulacijo črpalk dosežemo znatne prihranke električne energije, kajti obtočna črpalka obratuje letno več kot 5500 ur. V približno 30 do 40 % deležu primarne energije za potrebe ogrevanja je pogonska energija za obtočne črpalke pomembno udeležena. Kako velik je prihranek električne energije, zavisi od vrste projektnih izvedb, lahko pa presega tudi 50 %.
Pri polovičnem številu vrtljajev pade pretok na polovico, tlačna višina na četrtino, potrebna moč pa na osmino...

Tehnologija ogrevanja je v zadnjem času naredila velik napredek. Tako so nekateri do sedaj običajni elementi ogrevalnega sistema postali odvečni. Takšen je na primer predtokovni(prestrujni) ventil, ki ni več potreben, če vgradimo črpalko s frekvenčno zvezno regulacijo vrtljajev.
Prednosti in razlogi za vgradnjo elektronsko reguliranih črpalk, z samodejno regulacijo števila vrtljajev in moči motorja so:
· črpalka deluje kot samostojna računalniška enota in jo lahko krmilimo računalniško,
· prihranek električne energije za pogon črpalk,
· optimalno prilagajanje pogonske moči spremenljivim potrebam ogrevalnega sistema,
· optimalna energijska bilanca v ogrevalnem obdobju,
· brezšumno obratovanje.
Lepo, da si prebral. Upam, da si razbral, kaj sem želel povedat in da moja trditev drži.
Pri polovičnem številu vrtljajev pade potrebna moč OČ na osmino, pretok pa na polovico.
Pri polovičnem pretoku oddaja klasično grelno telo več kot 80 % toplote..
Za doseganje polovičnega ogrevalnega učinka grelnega telesa pa sme termostatski ventil spustiti skozi le 15 do 20 % pretoka.
Pri znižanju pretoka padajo upori cevnega omrežja (pri polovičnem pretoku se zmanjšajo upori na četrtino).
1 2 3 4
Iskanje po temi