5.12.2015 ob 10:16
V tem primeru pa bi res vzel 15kW peč ker izgleda so vse enake, le v softveru so omejene z hitrostjo ventilatorja. Kaj pa pravi trgovec na to?
Surbek Napisal:Zalogovnik vzami minimum 13l , se bolje 15l na X litrov nakladalnega prostora!To je lahko le merilo za občutek potrebne velikosti zalogovnika.
Sebek Napisal:V tem primeru pa bi res vzel 15kW peč ker izgleda so vse enake, le v softveru so omejene z hitrostjo ventilatorja. Kaj pa pravi trgovec na to?Dvomim le v razliko hitrosti ventilatorja.
janhar3 Napisal:Izracunane projektne izgube so 5500kwh. Temu skor da ne verjamem. To je tri kubike drv...
Koliko ur se v peči kuri mi je vseeno, da bi pa 2x na dan nalagal v pec mi pa ni. V tem primeru se bom tolkel po glavi zakaj nisem dal radiatorjev v bajto ter pec za jurja. Povsod je talno gretje. Klet se verjetno ne bo, oz malokrat ogrevala.
picas55 Napisal:Hanzi,Po 24 urah T.kotla 52°C T. plamena pa je 63°C toliko o izgubah uplinjevalne peci med 24h pavzo!
se strinjam, samo ne morš verjet kolk so ta novi kotli izolirani. Temperatura, v kotlu ne pade dnevno za 5° C, če nima izravnavanja temperature kotla pod nastavljeno s povratkom in izkoriščanjem diference za dogrevanje zalogovnika. Papir pa itak nadomešča avtomatski vžig pri mercedezu.
Ne vem pa, kaj bi pridobil z metanjem polen v kotel zaradi vzdrževanja temperature, pri načrtovani sezonski porabi treh kubikov drv... :wink:
Čudno, da se ni oglasil kakšen črpalkar, ker pri taki načrtovani izoliranosti objekta, bi še sam bil v dvomih o energentu ogrevanja.
Hanzi Napisal:Pri takih projektiranih izgubah (5500kwh) bi jaz odpovedal se tako talnemu kot uplinjevalnim kotlom in podobnim stroskom. Sploh ce ne bi imel lastnih drv. Vzel bi klimo ali dve (mogoce "kanalsko" v prezracevanju) in STC. Za rezervo ko zmanjka elektrike, nek poceni kamin (ki potegne strosek dimnika in dimnikarja ta seboj).Pri taki izolaciji se našraufa Eloblock na talno in pozabi. Morda zraven še STČ, če je velika poraba vode.
picas55 Napisal:Da smo vsaj nekoga nasmejali :lol: pač nimamo vsi tako izoliranih objektov oziroma take porabe. Bolj me zanima, kako rešujete črpalkarji probleme z daljšimi prekinitvami EE.Trenutno testiram delovanje TČ samo v nizki tarifi. Včeraj je od 6h do 22h brez ogrevanja temperatura v prostorih padla za 0,5K (pa podstrešja še nimam izoliranega). Torej če zmanjka elektrike za kakšen 1-2dni (kar je skoraj nikoli), sploh ne bi še razmišljal o kakšnem dodatnem gretju. Sicer pa imam na zalogi 4kW (dosti za celo bajto pri -15°C zunaj) plinsko pečko na bombo za 120€...