Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Za 4 jurje kotlovnice ne bos postavil. Za ta denar ne bos dobil niti materiala, kje je se delo. Razen ce bos sam delal.
6 jurjev je bolj realna cifra, kar so ti ze povedali, pa tudi moja kurilnica je bila priblizno toliko.
Plin imas zemeljski? (kot vem v domzalah in okolici je, ce ga imas na cisterno, pozabi na njega, cisterno pa uporabi za zalogovnik ce je tvoja).
Ce te basejo finance potem k stadlerci dodaj najprej zalogovnik in cez nekaj let menjaj pec (+ dodatna izolacija podstresja cimprej z volno kot je omenjeno)
Ce te malo manj basejo vzemi kredit (in subvencijo? Na ekoskladu) za kpl kurilnico (bolje kot pa za avto).
10m3 drv je majhna poraba za tvojo hiso. Koliko racunas se plina?
Na kaksno T ogrevas?
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
Bolj realna poraba drv bi bila med 20 in 25 m3 na sezono. Vseeno gre za potencialno 250m2 in praktično neobstoječo izolacijo.
Se pridružujem tistim, ki svetujejo najprej izolacijo in potem vidiš kje si s porabo energenta. Saj ni nujno, da narediš najbolj drago fasado in najdeš najbolj dragega izvajalca, čeprav razumem, da so šle cene izvedbe fasade v nebo. Mogoče pa kakšna samoizvedba in je strošek bolj ko ne samo material.
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Tudi moj nasvet (še enkrat) je fasada in izolacija podstrešja. Izolacije se ne pokvari in ti dolgoročno zagotavlja nizke stroške ogrevanja.
Sploh, ker si zdaj napisal dodatne informacije o kurjenju drv poleg plina in temperaturi 17° ponoči... kar pomeni da je tvoja bajta še bolj potratna, kot sem zgoraj izračunal.
Npr. Jubizol 15cm komplet fasada (ves material vključno zaključni sloj) pride okoli 20€/m2 fasade. Dodaj še delo in nove zunanje police (zaradi večje širine). Pa še ene 500€ za Urso SF34 16cm za na podstrešje. Odštej cca. 2500€ od Ekosklada.
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Aja, sem računal samo na 6m višine, ker si zapisal da zgornje etaže ne boš ogreval...
Imaš pa varianto, da izoliraš samo do vrha 2. etaže, zaključiš samo z mrežico in lepilom.
Ko pridejo sredstva, narediš še 3. etažo in na vse skupaj zaključni sloj.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Pozabi fasado zaenkrat, tudi dvomim da imas 440m2. Ce se to naredili za 12 jurjev je (pre) poceni.
Na zgornjo plosco dodaj izolacijo ki jo bos kdaj kasneje lahko prestavil med špirovce. (ce bos delal mansardo).
Ce imas kolega ki lahko izstavi racun za uplinjaka in ekosklad, potem se loti tega (ce se ti ljubi ukvarjat z drvmi)
Objave: 1629
Teme: 4
Ocena:
0
TČ in obstoječa (ne)izolacija je nesmisel. Boš namesto zdajšnje količine plina plačeval dosti več elektrike in nisi napravil nič kar se tiče prihranka. Plus tega, če je hiša iz '81 tudi vprašanje kako primerna je obstoječa el. napeljava za priklop TČ.
Objave: 1546
Teme: 3
Ocena:
14
Jaz bi najprej k tej peči dogradil zalogovnik ter dodal regulacijo za preklop med plinsko pečjo in drvmi. Ko boš to imel vgrajeno pa potem lahko kadarkoli zamenjaš še peč na drva za uplinjevalno. Z zalogovnikom boš pokuril precej več drv in veliko manj plina ter na ta način zmanjšal stroške ogrevanja.
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
1400€ za kurjavo v tvojem primeru ni dosti. Z TČ bo tudi tu nekje ,tako da tu ne bo profita. Pri tebi je izolacija edini rešitev in si z kurjavo na 900€ ali še pa manj . Hiša iz 80 bi že morala imet napeljavo kot mora bit ,vsaj naša jo ima.