PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Št. vklopov na toplotni črpalki

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če to leti name... je poraba cca 9-12 kw na dan... Od tega cca 3-4 ponoči.

l.p.
Ja!
Poraba je tisto kar je bistveno.
Število vklopov je bolj "akademsko vprašanje".
V prehodnih obdobjih je pač večje.
Ok torej je vredu Smile ?
Če se vklopi 5-6x na dan je popolnoma OK
Hehe vklopi se 5,6 vklopov na uro .... ne na dan
MrLonko Napisal:Hehe vklopi se 5,6 vklopov na uro .... ne na dan

ti sploh veš kaj pišeš :roll: :?: :?: :?:
MrLonko Napisal:Po sedanji diagnostiki se črpalka vklopi 5.6x na dan in deluje po 5-10 min cca, po občutku.
Ne vem, kdaj sem zadnjič resetiral statistiko. Morda pred dvema mesecema. Imam pa 5 vklopov na uro. Vsaj tako kaže krmilnik.

Edit
P.S.
In mi ni jasno,kako je to mogoče, saj je minimalni čas izklopa kompresorja 12 minut.
Sem sedaj resetiral in bom spremljal.
TT -kronoterm imajo omejitev 4ih vklopov..., ki jih ob pravi nastavitvi (in izbiri TČ) ne dosežejo.

Alan ima FW kolkor vem, ne pa, če je že vgradil zalogovnik...?
Ne še.
Teoretično se mi kompresor ne more prižigati bolj pogosto kot vsakih 17 minut. Tako, da bom moral preveriti dejansko stanje na grafu.
Zadnje čase se s tč ne ukvarjam več kaj dosti.
moda :oops: -tudi motorji novejših avtov se po novem na vsakem semaforju stopirajo in spet startajo
alanford Napisal:P.S.
In mi ni jasno,kako je to mogoče, saj je minimalni čas izklopa kompresorja 12 minut.
moraš dodat še SV - vsak vklop gretja SV se beleži pod "vklop"....in ni vseeno ali ti jo greje 2x ali 4x (jaz ga resetiram na začetku meseca (dan gor ali dol) in imam sedaj 2,4 vklopa, res pa da imam nastavljen čas mirovanja kompresorja na 15 mimut)
zdravapamet Napisal:Če imaš pet vklopov na uro pokliči na servisno dežurno službo Kronoterm. Povej jim št. modema in preko internetne povezave bodo pregledali delovanje in po potrebi spremenili nastavitve na daljavo.
Tako na grobo naj bi bili na uro do 4. vklopi max.
komu odgovarjaš? @alanfordu? Težko, da bodo kronovški rešili zadevo na njegovi TČ :mrgreen:
PS. in na "fino" - 3 vklopi na uro naj bi bili še v mejah normale....
Sedaj mi je vse jasno. Pred kakšnim mesecem ali morda več sem hotel na hitro vklopiti gretje SV tako, da sem zmanjšal histerezo na 1stC. Tako, da je nihala med 45 in 44stC. In potem pozabil. [emoji5]
Z daljšim pritiskom na tipko za SV sprožiš prisilno gretje bojlerja :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2
Iskanje po temi