Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Kadotr, ne vem, ampak res ne vem, zakaj se mi dozdeva da imaš prav? Vem pa da sem enkrat v tej temi že napisal, da avtor išče vzroke in težave pri vseh drugih le pri sebi ne. Seveda mu privoščim, da je krivec le števec (čeprav se sam ob tem le zasmejim...). Ne vem, kakšen bo komentar (o neumnostih) ob naslednjem izpadu in kdo bo takrat kriv? Verjetno spet elektro, ali pa bog morda.
Objave: 97
Teme: 0
Ocena:
0
landis gyr e35c, a mate vi ostali tudi ta števec?
V glavnem elektro primorska si jih "lasti" in tudi sami so priznali, da se niso obnesli najbolje.
Objave: 186
Teme: 25
Ocena:
0
Pozdravljeni,
imam naslednjo težavo, da vedno ko naredim po pomoti kratek stik (v novogradnji npr priklapljam luči) mi vrže ven glavno varovalko 20A (G karakt) namesto avtomatske varovalke 10A (C karakt) v omarici, kar ni logično ker je zagotovljena selektivnost. Najprej sem mislil, da je problem v tem da imam vse varovalke s karakteristiko C pa sem naredil preizkus in sem varovalko preizkusil nekje drugje kjer trenutno živim in imamo še v omarici stare taljive varovalke 10A, 16 A in glavne 3x20A Preizkus sem izvedel tako da sem 10 avtomatsko varovalko kratko vezal preko kabla z vtikačem v vtičnico jo vklopil in je takoj vrgla ven in ni pregorela ne varovalka v omarici kaj šele glavna varovalka. Kaj menite v čem je problem so stare varovalke počasnejše ali naj povečam glavne varovalke na 25 A, da bo izklopni ks tok večji ali naj menjam z varovalkami z B karakteristiko ? Je možna kaka druga napaka v instalaciji drugače vse deluje bp nonstop laufa TČ, luči, vrtalni stroji, štemarce, marsikaj kar povzroča večje zagonske tokove in ni težav.
Lp
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
To nikakor ni logično, edina varianta ki se jo spomnim je, da je C10A defektna in ne odklaplja (dovolj hitro).
Objave: 186
Teme: 25
Ocena:
0
ni defektna to sem tudi jaz pomislil zato sem napravil omenjen preizkus domazraven tega ks sem imel na dveh različnih varovalkah - dve naenkrat ne bi bili defektni drugače imam ETI jeve varovalke...Tako da je še vedno najverjetneje hitrost izklopa če izklopi 10A v času x pri 5xIn je to 50 A in če je glavna 20 A (G) izklopi v času x pri ne najdem podatka...?
Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Če je glavna 20A z gG karakteristiko, mora v vsakem primeru C10A izklopiti prej. Precej prej. Čudno je tole.
Objave: 131
Teme: 5
Ocena:
0
Noter daj varovalko 10 amperov z B karakteristiko.
Objave: 1193
Teme: 0
Ocena:
0
:lol: :lol: Prej bi rekel , da si imel "kuršlus fasen prifar" kot da si z njim preverjal prisotnost napetosti. Tlivka še nikoli ni skurla varovalke.. :lol: :lol:
Objave: 4477
Teme: 98
Ocena:
4
Ker je ista problematika ne bom 2x pisal:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=63588&start=15">viewtopic.php?f=6&t=63588&start=15</a><!-- l -->
LP,
Samojed