PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vincent Napisal:
JaBK Napisal:Jaz imam drugače tudi precej problem verjeti, da vse, kar TČ porabi je 20kwh. Nima veze Kronoterm ali pa Daikin od še enega s tako porabo. Ali pa bilokatera druga s pedigrejem in renomejem...
Zadeva po svoje zna držat vodo.

Ajde, da ima TČ s štroma dol sneto 23h/dan pa ogreva vodo 1h/dan, pa praktično nič je ne nuca.
To bi šlo...

Takoj ko ima TČ prižgano nonstop, pa nič več ne drži vode. Sivka ne valja, ona ima dodatni grelec za vodo pod pultom.
no, sivka se tudi greje samo na 19/20 stopinj. to je tudi razlika napram ostalim, ki se grejemo na 22+.
:wink: --3 stopinje manj=20% prihranka
no evo Smile
Arrow Prihranek se da banko in dobiš ogromne obresti! Edina prava pot do bogastva. :lol:
pri letni <1% OM? cista zmaga Smile
Za enkrat dnevno segret 300 litrov iz 40 na 46 stopinj porabiš 0,7kWh oz 21kWh mesečno pri COP=3.
Iz 0,7kWh dnevno pridelaš 2,1kWh energije.
Z 2,1kWh energije segreješ 64 litrov vode iz 10 na 38 stopinj.
Ker pa bojlerske in druge izgube požrejo približno polovico (cca 1,05 kWh),
ti dnevno ostane še samo cca 32 litrov(pa rečmo raje 40 litrov) 38°C tople vode za tuširanje in vse ostalo.
Ampak kje so tu STB izgube? Njbrž jih v oblaku ni, čeprav verjamem, da niso velike.
Migaj najbolje da se začneš tuširat v službi.Otroci pa po telovadbi in ne hodite domov do 21 ure.Evo ti org....m brez partnerke.
He, he, so mi prav hecne te večne borbe med različnimi tip TČ in dnevno spremljanje in beleženje porabe na cent točno.
Če kdo objavi podatke, ki se drugim zdijo nemogoči sta le dve varianti. Morda ima res tako nizko porabo (hvala bogu da komu uspe biti varčnejši), ali pa nam laže, s tem pa laže sebi. V vsakem primeru je stvar nepomembna.

Glede tipov TČ pa takole. TČ si vsak izbere takšno, kot misli da je najboljša ali pa mu je najbolj všeč. Pri tem mu pomagajo razne informacije iz neta, sosedov, kolegov in monterjev. Kakršno koli pač izbere, takšno ima. Bistveno je, da deluje, da ti nudi udobje, ki ga zahtevaš in da si s porabo zadovoljen. Seveda je dobro imeti tudi dobro servisno podporo za vsak slučaj.
Ampak to je to.
Sam imam inverterja in sem z njim zadovoljen. Verjamem, da bi bil zadovoljen tudi z ON-OFF. S katerim bi bil bolj zadovoljen? Pojma nimam in se s tem ne obremenjujem.

Primerjave porabe med različnimi formaši so pa itak nemogoče, ker je toliko različnih faktorjev, da bi še Nikola Tesla obupal pri izračunavanju realnih razlik. Big Grin

Nekateri imate toliko opravka z meritvami, spremljanjem delovanja, beleženjem in spreminjanjem nastavitev, da bi bilo vseeno če bi imeli kotel na drva, ker bi v tem času lahko že nasekali drva in kurili.

Hočem reči, da so te teme prav simpatične za stalnega bralca, za nekoga, ki res išče neke informacije so pa katastrofa. Sploh delitev na "prave" in "neprave" TČ.
Moj sosed vozi "pravi" avto, ker ima bencinarja V8, njegov brat pa "nepravega" linijskega dizla. Recimo...
V vsakem primeru pa navadni uporabniki težko podajamo mnenje o napravi, ki mora vsaj 15 let vsak dan brezhibno delovat v želdu in soncu. Moja micka dela sedaj 3 leta, za sedaj zelo zadovoljen (razen kurjenja 80w v standby), vendar jo lahko resnično pohvalim šele, ko bo zaključila poslanstvo leta 2030 brez večjih servisov.

Izkušeni monterji (npr sasapo, telmos) lahko veliko bolje podajo mnenje o kakovosti naprave, ker jih popravljajo in spremljajo skozi celotno življenjsko obdobje.
rimbaldi in ginekolog,
Ni šans ,da bodo teme imele nek smisel in da ne bo prerekanja. V debatah sodeluje 1/3Daikin-ovcev,1/3 lastnikovFujitsu in 1/3 TTehnike in nekaj ostalih(panasonic,hitachi)...
Podjeb je vedno iz strani večine nad manjšino.Včasih čist tako malo iz oportunizma. Največkrat pa poteka tiha bitka Monterjev,serviserjev,prodajalcev,svetovalcev in ostalih forumskih funkcijonarjev. Novim uporabnikom predlagam,da zbirajo informacije na domovih,naj si ogledujejo in šele nazadnje ičejo informacije tu na forumu.
Saj vemo, da je internet največji vir informacij.........,
a je tudi največje smetišče neumnosti........

Na vsakemu je, da "izlušči zrno od plev".
Timi: mogoce res, samo sam vedno povem podatke iz prve roke. Vem, da je pri nas lahko drugace kot pri recimo tebi, ce bi imel isto napravo kot jaz. Samo se vedno so moji podatki pravi. Kot tudi upam in verjamem, da podatki ostalih, ki tu objavljajo. Pametna glava zna na osnovi njih narediti povzetek oz. primerjavo s svojim stanjem. Tistim, ki ne znajo, pa itak majstri svetujejo.

Ne maram pa 'drkanja' in slabsalnega odnosa nekaterih uporabnikov 'pravih' TC-jk napram ostalim, ki uporabljamo 'kao kitajke'. Ce me je lani grela bp, brez dodatnih grelcev in ostalega, ji res nimam kaj ocitat. TC je zame TC, isto kot sta Kia ali Hyundai avta napram VW. Slednji ni dosti boljsi, zal (ali pa na sreco). Isto velja za crpalke. Ce ne bi bilo tako, ne bi 'ta hude' firme narocevale zunanjih enot pri kitajcih. In se enkrat: ta post ni misljen kot drkanje.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Ja,ja Homer.Smetišče! Res je.
Poldee verjamem tvojim podatkom,ne pa od vseh.Včasih se mi zdi da si malo pristranski ali pa namerno naiven . Sad
Pikniki delajo čuda, v to verjam kot v Boga 8) !Brez zamere. :?
Rimbaldi Napisal:Kakršno koli pač izbere, takšno ima. Bistveno je, da deluje, da ti nudi udobje, ki ga zahtevaš in da si s porabo zadovoljen. Seveda je dobro imeti tudi dobro servisno podporo za vsak slučaj.

Točno tako. Na koncu je vsak zadovoljen (da je račun znosen in da dela. :winkSmile

Ker nimamo možnost vzporedno meriti dveh različnih naprav koliko bi porabili ob identičnih pogojih, je najboljša izbira, ki smo jo naredili, ravno to za kar smo se odločili Big Grin.

Drugače tudi pri nas vsakodnevno popišemo elektriko (mama je šefica za to)..prav tako vsak mesec vodo. Ne gre za lovljenje centov, le veš kje si..in če pride do anomalije, se lahko hitreje obrneš in ukrepaš (iščeš krivca).

..poznam primer pri vodi ko jim je dobre dve leti puščala cev (za števcem) v nenaseljeni hiši..za nameček je bila še cev cola in pol... :twisted:
1 ... 9 10 11 12 13 ... 15 Pojdi na stran 
Iskanje po temi